Corsair_VD90
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.06.2008
- Poena
- 309
Valjda će se onda moći prebaciti na drugu ploču, ako ne, neću ga više ni praviti...
Inače nisu loše brzine:
Inače nisu loše brzine:

kad bi svaki od ovih procesora radio na recimo prosek 3.7ghz,da li bi bilo razlike u igrama izmedju njih ili su potpuno isti procesori na istom taktu i daju isti broj FPS-a?
-425@x4 sa otkljucanim L3
-620 sa otkljucanim L3
-550be@x4
-720be@x4
-925
-955be
-965be
Svi imaju 6MB L3 i na 3.7 GHz bi bili prakticno istih performansi.
Mozda bi ovi sto nisu BE cak za nijansu (akademska razlika) bili brzi jer se overklokuju podizanjem Bus Speed-a (FSB), mada nisam 100% siguran
Definitivno treba ici na najjeftiniju varijantu (ako je sigurica).
:wave:
To za BE nema veze jer mozes fsb da podignes i smanjis mnozilac ili .... kako hoces mozes. Sve stvar licnog izbora. Ja sam drzao fsb na 250 pa nema razlike u odnosu na 200 (pri istom kloku naravno). Onda je teze uskladiti ram da radi na max vrednostima, ali nije ni to neki problem. Sve se moze nastelovati.
Treba ici na najjeftiniju varijantu samo ako znas da mozes da otkljucas zakljucana jezgra, mada ni onda nisi siguran da su 100% funkcionalna. Sve je to lutrija.
OK, razumijemo se.
Pokusao sam da objasnim da nema bitne razlike.
P.S. Usudio bi se da tvrdim 99% korisnika BE procesora overklokuju preko mnozioca.![]()
OK, razumijemo se.
P.S. Usudio bi se da tvrdim 99% korisnika BE procesora overklokuju preko mnozioca.![]()
Pa zasto da ne kada mogu!Overklokujes preko mnozioca i onda podizanjem fsb-a za po 5mhz trazis apsolutno max stabilan oc i procesora i memorije.
OK, razumijemo se.
koliko je zdravo za taj procesor (otkljucani 550be/555be) + oc dozvoliti CnQ!?
to nije tacno! cnq meni uvek radi, bez obzira koji mnozilac da stavim.
Zanimljivo. Ja kad skinem mnozilac sa Auto na 11 CnQ ne radi. Doduse, nemam BE procesor![]()
Skini phenom msr tweaker i napravi svoj cool and quiet state
Koliko mi je poznato, mora da se iskljuci najverovatnije c1e ili eventualno eist da ne bi obarao klok, vec sam zaboravio. Ako nekom treba, nek proba
aj da me neko prosvetli sta je c1e posto sam ga video u biosu i nisam znao sta je al nikako da pitam![]()
Na AMD procesorima?
EIST je Intel only, a C1E niko zivi ne koristi, kad vec imamo CnQ![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari