Lose si mislioAM3 procesori imaju oba memorijska kontolera pa mogu i na AM2+ i na AM3 ploce.
Cak pojedine AM2 ploce prihvataju AM3 procesore kao npr. Gigabyte GA-MA69G-S3H
znaci iz ovog se moze zakljuciti
da am3 procesor moze da radi i sa ddr2 i ddr3 memorijom a i na am2(+) i am3 ploci
nema AM3 ploca sa podrskom za DDR2!nzm ja bih mozda za pocetak stavio 955 na neku am2+ ili ako ima am3 sa ddr2 1066mhz
a onda mozda kasnije kad pojeftini ddr3 i kad bude proveren kvalitet tih am3 ploca bi uzeo am3 plocu i ddr3
ja nzm, ali mislim da su msi i gigabyte jako slabe i nekvalitetne ploce
na njihovim plocama se trenutno obaraju svi rekordi...ja nzm, ali mislim da su msi i gigabyte jako slabe i nekvalitetne ploce
pazi, enma dileme da je M4A serija izvanrdna, ali GA-ove i MSI-eve AM3 ploce su vrh!!nzm, za mene je asus najbolji (moje misljenje)
Pokusao sam da nadjem na ovom forumu neke odgovore,ali nisam uspeo..zanima me da li je moguce na svakom procesoru x3 720 otkljucati 4. jezgro? I zasto niko ne pominje x3 710? Da li je na njemu mozda to moguce? Da li ploce sa 780 cipsetom podrzavaju ove procesore ili moram uzeti 790?Koja je ploca ok za neki od ova dva,a da nije skupa?Zanima me samo otkljucavanje jezgra,ne i overklok. Hvala unapred na pomoci
ploca sa najboljim odnosom cene i mogucnosti je Gigabyte 770 UD3, a ako hoces da overklokujes bez mnogo petljanja, savet je 720 zbog otkljucanog mnozioca. Samo dizes mnozilac i to je to, ako krenes preko 3.4 GHz, moraces malo da dizes i voltazu i to je sve.Pa dobro,posto je takva situacija,znaci nema nista od otkljucavanja jezgra da bude 100% funkcionalno,onda mi ne treba ni 790 cipset.Necu x4 810,skuplji je.Koja ploca je ok do 70 eura za 710-720?Hocu li morati da flashujem bios?Inace,planiram da komp sastavim sam,a malo mi je cim sto je amd,do sad sam imao 7 intelane razumem se u kvalitete i mane amd-a
I ja bi ti preporučio Gigabayta 770 ud3 ali ver.2 sa sb 710 zbog ACC-a . sb 710 je slabija varijanta sb 750 fali jedan raid pošto ne sme reklama reću ti da nađeš ko je uvoznik pa da pitaš kad stiže a na sajtu gigabayta imaš sve o njoj , mislim da će i overklok mada te to ne interesuje ako zatreba biti sasvim pristojan .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari