Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Kako te ne mrzi da kacis ovakve testove na koje dajes komentar kako je nesto bolje i to se jasno vidi?

Ovo je klasican gaming test iz kog se jasno vidi da ja i7 920 u vecini testiranih igara brzi u nekima isti, dve igre daju poresnost PII 940 procesoru a tri igre i7 procesoru.

PII 940 je brzi u dve igre i to ne nesto preterano brzi. Tomb Raider Underworld gde se broj freimova krec oko 115fps PII brzi je za 7% i HL2 gde se broj freimova krec oko 130fps PII brzi je za 15%, sve je to lepo ali ta razlika na tako velikom broju freimova nista ne znaci.

I7 920 je brzi u tri igre i to znacajno brzi, COMPANY OF HEROES gde se broj freimova krec oko 40fps i7 je brzi za 25%, Need for Speed Undercover gde se broj freimova krec oko 50fps i7 je brzi za 32% i Left_4_Dead gde se broj freimova krec oko 139fps i7 je brzi za 17%.

Ako sam dobro primetio test nije radjen na istim klokovima sto znaci i7 920 - 2.66ghz a PII 940 3ghz

Znaci tamo gde najvise treba kada je broj frejmova ispod 50fps i7 daj dosta bolje rezultate u odnosu na PII, sto je najvaznije strategija COMPANY OF HEROES gde ima dosta jedinica na terenu i gde snaga procesora dolazi do izrazaja i7 je brzi za 25%. SLI i CF performanse su za AMD platformu nedostizne u odnosu na i7, dok o ozbiljne aplikacijam kojih nema u ovom testu ne treba ni komentarisati, tek tu nema sta da trazi. Pokusaj da nadjes neki render test u kome PII daje bolje rezultate od i7 procesora na istom kloku, ne da ne daje iste rezultate nego je sporiji za najmanje 25% najcesce 50%. Isto tako overklok 24/7 je na strani i7 920 C0/C1 steping procesora gde se bez problma sa nekim boljim hladnjakom (Titan fenrir) postize 4ghz sa isklucenim HT 3.8 sa ukljucenim HT, dok sa vodenim hladjenjima i7 920 D0 steping ide na 4.4ghz sa svih 8 threadova pri naponu od 1.42v

Ista prica se vrti na 39 stranica ove teme.AMD PII vs Intel core i7.Meni samo nije jasno zbog cega se neprestano poredi PII sa i7 kad je valjda svima vec jasno da je AMD-u sa PII cilj da osakati prodaju Core 2 procesora,posto i7 odnosi mali procenat ukupne prodaje Intel procesora.Naravno,dobra vest za AMD je i da su sa PII uspeli da pridobiju odredjeni procenat korisnika,koji su razmisljali da predju na i7 platformu,ali su se zbog manje cene odlucili za AMD.I na kraju,AMD sprema odgovor na i7,ali ce on stici tek za godinu ili dve u vidu Buldozer platforme.Dakle,dosta fejmovanja i ako niko vise nema nista konstruktivo da napise za PII procesore bolje da se ova tema zakljuca,jer su na poslednjih par stranica postovi vecinom sprdnja i baljezganje.

^onaj koga sam citirao pokusava da poredi a ono sto sam napisao je cinjenica na osnovu linka koji je on dao i na osnovu licnog iskustva sa i7 platformom. Zar treba da ostane na tomo sto je mladi gospodin izjavio "Iz koga se sasvim lako da zakljuciti da je Ph II X4 955BE+ DDR3 kombinacija, boljii jeftiniji izbor od i7 920+DDR3 kombinacije " pritom to sto je napisao uopste nije tacno. Ako sagledamo sveukupne performanse PII ne moze da se poredi sa i7 sem u igrama a generalno gledano u proseku i tu gubi bitku.

Dali treba cutati kada neko napise nesto sto nema veze sa realnoscu i time obmanjuje onoga ko cita, ili treba odgovoriti na tako nesto? Covek je dao link koji vodi ka testu koji jasno pokazuje bas suprotno od onoga sta je on tvrdio u navedenoj recenici, jedino sto stoji jeste cena koja je malo jaca za intel platfomu. Izvina ali ja zaista ne volim da me neko obmanjuje narocito ne na ovako ocigledan nacin i nesvidja mi se sto to isto radi i drugima koji procitaju ovo sto je napisao.

Inace ne vidim nista cudno u tome da se pravi poredjenje PII sa nekim drugim procesorom slicnog cenovnog ranga itd, cak sta vise mislim da je to nesto najkorisnije za svakog korisnika pored nekih tehnickih detalja i zapazanja u radu o konkretnom proizvodu koji pripada ovoj generaciji procesora. Zanima me tvoje miljenje o cemu treba pisati u temi o PII procesorima?

Poslednja izmena:
jel moze neko da mi kaze da li je bolji 780g/sb700 ili nv780a za phenom 2 ?:)

Poslednja izmena:
Zna li se kada se kod nas mogu očekivati PII 945 i 955, kao i kolika će im okvirno biti maloprodajna cena?

^onaj koga sam citirao pokusava da poredi a ono sto sam napisao je cinjenica na osnovu linka koji je on dao i na osnovu licnog iskustva sa i7 platformom. Zar treba da ostane na tomo sto je mladi gospodin izjavio "Iz koga se sasvim lako da zakljuciti da je Ph II X4 955BE+ DDR3 kombinacija, boljii jeftiniji izbor od i7 920+DDR3 kombinacije " pritom to sto je napisao uopste nije tacno. Ako sagledamo sveukupne performanse PII ne moze da se poredi sa i7 sem u igrama a generalno gledano u proseku i tu gubi bitku.

Dali treba cutati kada neko napise nesto sto nema veze sa realnoscu i time obmanjuje onoga ko cita, ili treba odgovoriti na tako nesto? Covek je dao link koji vodi ka testu koji jasno pokazuje bas suprotno od onoga sta je on tvrdio u navedenoj recenici, jedino sto stoji jeste cena koja je malo jaca za intel platfomu. Izvina ali ja zaista ne volim da me neko obmanjuje narocito ne na ovako ocigledan nacin i nesvidja mi se sto to isto radi i drugima koji procitaju ovo sto je napisao.

Inace ne vidim nista cudno u tome da se pravi poredjenje PII sa nekim drugim procesorom slicnog cenovnog ranga itd, cak sta vise mislim da je to nesto najkorisnije za svakog korisnika pored nekih tehnickih detalja i zapazanja u radu o konkretnom proizvodu koji pripada ovoj generaciji procesora. Zanima me tvoje miljenje o cemu treba pisati u temi o PII procesorima?

Pa treba pisati o PII procesorima,kakva su poboljsanja u odnosu na PI procesore,kakva je kompatibilnost,tj koje sve ploce mogu da podrze PII,kojih da ne verujes,ima mnogo vise od onih za i7 i gle cuda,redom su jeftinije i jos jedna neverovatna stvar vecina ih koristi dosta jeftiniju DDR2 memoriju.Tako da bih eto ja u temi o AMD PII procesorima pisao bas o tome,a ko hoce da poredi sa Intelom,nek otvori novu temu,AMD vs Intel,pa nek poredi(flejmuje).Inace,cena procesora je mozda slicna,ali cena platforme je dosta niza kod AMD-a,a i lakse je uraditi nadogradnju za nekog ko je vec imao AM2 ili AM2+ plocu.
Pozdrav za tebe *******i,nemam nista protiv poredjenja i zdravog komentarisanja,ali mi "pun kufer" onih sto na svaki pomen napretka AMD procesora pisu "sve je to u redu,ali Intel...".:wave:

^sve si to lepo rekao i salzem se sa tobom u potpunosti:)
Jedno je kada neko daje komentar tipa "sve je to u redu,ali Intel..." bez ikakvog objasnjenja a drugo kada neko demantuje argumentima tudje komnetare koje smatra nerealnim ili netacnim.

Nebih ja nista ni komentarisao da nije ovakvih izjava kakve umeju da daju pojedinci, jos kada ti pojedinci rade za AMD ka @Nedjo, mislim da stvarno nema smisla da pise onakve stvari. Uredu je da hvali svoga konja, ali nemoj da ga hvalio na stetu konkurencije i to dajuci neistinite informacije i lose zakljucek. Inace to stalno radi, odkad postoji ovaj forum poznat je po tom da je pristrasan sto se tice AMD-a i spreman na vodjnje besmislenih disusija u kojim ubedjuje sagovornike kako je neka "raga" od procesora ustvari "cistokrvno arapsko grlo", sto nije slucaj sa PII . Njegov manir pisanja i dalje je isti, daleko od realnosti cak i kada nema potrebe da bude nerealna, posto PII ima dovoljno kvaliteta i dovoljno je da samo njih istice a ne na ovako ruzan nacin da blati konkurenciju iznoseci neistine.
Kao sto rekoh ne volim obmanjivanje to je jedini razlog zasto komentarisem onakve postove i uvek dajem argumentaciju za ono sto kazem. U ponedeljak stizu argumenti da i7 920 D0 ide na 4.4ghz 8 threads sa 1.42v, slikoviti argumenti:) posto to nisam argumentova a napisao sam. Trudim se da budem sto realniji i da sve sto napisem bude iz mog ili iz iskustva ljudi sa kojim se privatno druzim a manje vise svi se bave hardverom na daleko ozbiljniji nacin od mene.

ja sam danas malo upoređivao koliko bi me izašla nadogradnja mog računara na full Dragon platformu a koliko na core i7.
najjeftinija opcija kod AMD-a bi me izašla 245e stim da bih uzeo 940 i biostar 790gxb AM2+ i neki kuler. pošto po prvi put u životu imam priliku da na vreme uzmem sa novim soketom max. bi me izašlo 345e. Ph 945 (lupio sam da će biti 200e), Msi G65 matična i DDR3 1333 2GB.

Core i7 920(255e), MSI x58(255e) i ocz(ne bih sigurno uzeo neki krsh za takvu ploču i procesor) 1600 DDR3 2GB(66e) bi bilo 576e.

576>345 ili 245. puno puno skuplje za malo brži sistem. u najjeftinijoj varijanti bih mogao ladno da uzmem još i LG-BD370 koji bi mi dobro došao uz tv i BD+mkv kolekciju :).

pošto nemam svoju tv ili radio stanicu, ne snimam HD filmove u slobodno vreme, takoreći ne bavim se obradom videa i zvuka, Intel, koji je u tim stvarima puno bolji, mi ni ne treba.
u većini igrica Phenom je brži ili malo kaska za njim a to je ono što meni treba.

^vidis ja to zovem racionalno i pametno razmisljanje.
Manje vise napravio si dobru racunicu, mada za intel platformu mozes pazariti i 70e jeftiniju plocu i nije ti potreban tako brza memorija vec mozes uzeti za 40e 3x1gb 1333mhz (nema nikakve razlike u igram) tako da se ta razlika smanjuje za nekih 100e otprilike, potencijalno ces imati sa boljim hladjenjem 300-400mhz veci klok za 24/7 i bolju multitasking platformu, mada si reko da ti to netreba.
Iskren da budem meni je i jedna i druga platforma zanimljiva, mada mi je i7 bio zanimljiviji zbog SLI i CF performansi, imam neko dobor napajanje pa sam to hteo da iskorisitim a lakse mi je kada treba da prodam dve slabije karte nego jednu recimo GTX295. Kao sto vidis svako ima svoje razloge i potrebe, treb samo biti relan sa komentarima da bi se neko u onome sto napisemo pronaso i kupio za sebe ono sto mu zaista treba;)

*******i, o cemu ti pricas? Kakvi pristrasni komentari??

Imas tamo lepo test, i tvrdnje autora tog testa, ja samo konstatujem cinjenicu da je Phenom II u vecini igara brzi od slicno zacenjenog i7!

I ne vidim u cemu je tvoj problem sa poredjenjem procesora na razlicitim frekvencijama?! Pa valjda smo do sada vec utvrdili da je iluzorno porediti razlicite arhitekture na istim frekvencijama!!?

Tako je bilo i pre 8 godina u već zaboravljenom internet kafeu IPS na trgu (pored Sport Kafea). Pored intela dodali ljudi nekoliko AMD konfiguracija.... Zaključak je bio isti, niko nije primetio razliku.

*******i, o cemu ti pricas? Kakvi pristrasni komentari??

Imas tamo lepo test, i tvrdnje autora tog testa, ja samo konstatujem cinjenicu brzi od slicno zacenjenog i7!

Znas mene mnogo ne zanim sta ce reci autor teksta kao zakljucak, jos uvek vidim dobro i one tabele su prilicno pregledne;)
Ja sam ti lepo obrazlozio da tvoja konstantovana cinjenica da je Phenom II u vecini igara brzi nije na mestu, cak ni kada su u pitanu referentni klokovi i konkretan test koji si naveo. Da ponovim, tamo gde je i7 brzi od PII debelo je brzi 25-30% i to u igram gde je prosek oko 40fps sto je daleko bitnije nego u slucaju PII gde je 7-15% na prosek od 100fps, pritom cenim da kada bi se podesili na 3ghz tih 7-15% bi se dodatno umanjili.
I ne vidim u cemu je tvoj problem sa poredjenjem procesora na razlicitim frekvencijama?! Pa valjda smo do sada vec utvrdili da je iluzorno porediti razlicite arhitekture na istim frekvencijama!!?
Nemam ja nikakav problem samo nemoj zaboraviti da je ovo formu na kome se okupljaju ljudi koje interesuje overklok, tako da ovakve tvoje zakljucke mozes da kacis na forumima gde je prica o hardveru u Offtopic room tako da sta god kazes uzece zdravo za gotovo:p Davno je poznato da se trudis da po svaku cenu AMD projzvode pretstavis u najboljem svetlu, sto je inace i tvoj posao i tvoja strast prema tom brendu, samo smanji malo dozivljaj:D

Bezveze je poredjenj PII i i7, namerno to radis linkujuci testove gaminga bez testova multitasking aplikacija rendera itd, zato sto znas da PII dobro parira i7 u gamingu, po negde je i bolji a pritom forsiras pricu o cenam, kakav si ti manipulator informacijama:p Odsad da postavljas testove gde se poredi PII940 sa Q9550 da vidimo u kom gamingu i u kojoj igri je PII brzi u takvom poredjnju, posto su slicni sa cenom i sveukupnim performansama. i7 platforma je namnjena pre svega za ozbiljne poslove koje PII na istom kloku (od recimo 4ghz koji inace moze da postigne 1 od 100.000 primeraka:d) radi sa 30-50% zaostatak;)

Fanboys manipulatoru he he:D

Interesuje me koji od ova dva procesora je bolji AMD Phenom II 940 ili
Intel I7 920?

*******i je napisao(la):
Fanboys manipulatoru he he:D
Ne znam kako je manipulator, gde je postavio fejkovane rezultate? Mozda je samo izvukao los zakljucak (a nije :p)...ti bi ga izgleda na lomacu jer ima razlicito misljenje od tebe :d
Interesuje me koji od ova dva procesora je bolji AMD Phenom II 940 ili
Intel I7 920?
Sto si ti neki gotovan, pun net testova :type:
Bolji je i7 ali i skuplji, ne samo procesor vec citava platforma.

Poslednja izmena:
Ne znam kako je manipulator, gde je postavio fejkovane rezultate? Mozda je samo izvukao los zakljucak (a nije :p)...ti bi ga izgleda na lomacu jer ima razlicito misljenje od tebe :d

Ma ja se samo malo zezam aman:) voli on tako da dize u nebo AMD itd he he
A jeste izvuko los zakljucak i obrazlozio sam zasto a ti ako mislis da nije obrazlozi zasto mislis da nije, posto na osnovu onog testa ne moze da se kaze ono sto je on rekao a on je i linkovao taj test, odatle moja sala da je Fanboys manipulatoru posto sam test ne potvrdjuje ono sto je napisao, znaci manipulacija:)
Bolji je i7 ali i skuplji, ne samo procesor vec citava platforma.
Kako sad bolji i skuplji? pa nas dragi kolega kaze "Iz koga se sasvim lako da zakljuciti da je Ph II X4 955BE+ DDR3 kombinacija, boljii jeftiniji izbor od i7 920+DDR3 kombinacije"
covek radi u AMD-u a konstantno govori na stetu intela i komentarise njihove proizvode u negativnom kontekstu (sto nebi trebalo da radi) a kada mu se odgovori na to cinjenicama odmah nastaje panika:) kako da mu se veruje kada je pristrasan, uvek je bi:)

Poslednja izmena:
Kako sad bolji i skuplji? pa nas dragi kolega kaze "Iz koga se sasvim lako da zakljuciti da je Ph II X4 955BE+ DDR3 kombinacija, boljii jeftiniji izbor od i7 920+DDR3 kombinacije"

S obzirom na test koji je postavio pretpostavljam da je mislio na igre.

I daj kad vec menjas hw ko carape, uzmi jedan X4 955 pa baci uporedni (nepristrasni) test :p

S obzirom na test koji je postavio pretpostavljam da je mislio na igre.

I daj kad vec menjas hw ko carape, uzmi jedan X4 955 pa baci uporedni (nepristrasni) test :p

Pa mislio je na igre ali to na sta je mislio nije u skladu sa onim sto je zakljucio a ja sam mu "nacrtao" zasto njegov komenta ne ide uz ono sto je linkovao:)

X4 955, ovo vrlo lako moze da se desi i ne menja ja HW kao carape nego mogu da ga uzimam u neogranicenim kolicinama a da me nista ne kosta;) naravno uslov je da ga vratim:p samo sto imam dosta obaveze pa nemogu da se igram sa njim koliko bih ja to zeleo:S:

Znaci ja sam naj korisniji clan ovog foruma, glasajte za mene, pisite peticiju admin timu da me postave za moderatora, da mogu da brisem postove i banujem ljude prvi ce biti Nedju i Chinaski:-devil-: he he sala

Znaci ja sam naj korisniji clan ovog foruma, glasajte za mene, pisite peticiju admin timu da me postave za moderatora, da mogu da brisem postove i banujem ljude prvi ce biti Nedju i Chinaski:-devil-: he he sala

U svakoj sali ima malo sale ;)
:wave:

*******i i Nedjo ajde malo idite negde potucite se ko ljudi smarate sa istom temom vecj godinama......
Znachi najgori ste na forumu. Kako vas nije sramota te sede kose?:) LOL

Posle citanja ove teme ja ne znam ni kako se zovem a kamoli kakav je PII :d

Posto razmisljam o kupovini nove stone masine, rek'o da pogledam temu da vidim iskustva ljudi koji su pazarili phenom 2, ali sam jako brzo odustao zbog neverovatnog suma i gomile potpuno beskorisnih informacija.

Moderatori, predlazem da postove u ovakvim uslovno receno 'skakljivim' temama filtrirate sa vise odlucnosti, i da otvorite novi odeljak foruma 'Advocacy' gde ce raznorazni besposleni likovi po ceo dan moci nesmetano da se prepiru i nanovo dokazuju svoju ekspertizu i vidovnjacke sposobnosti.

aj' zdravo.

ali sam jako brzo odustao zbog neverovatnog suma i gomile potpuno beskorisnih informacija.

Moderatori, predlazem da postove u ovakvim uslovno receno 'skakljivim' temama filtrirate sa vise odlucnosti, i da otvorite novi odeljak foruma 'Advocacy' gde ce raznorazni besposleni likovi po ceo dan moci nesmetano da se prepiru i nanovo dokazuju svoju ekspertizu i vidovnjacke sposobnosti.

aj' zdravo.

Slazem se s ovim.! U ovoj temi se vise vodi polemika o tome sta je bolje i7 ili p2, i mislim da bi zbog toga stvarno bilo zdravo napraviti poseban 'Advocacy' podforum kao na ES-u, pa da se prepucavamo do mile volje

Poslednja izmena:
evo ih napokon

945 i 955
http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0116008540&k=01
http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0116008550&k=01

ne znam da li sta primetili ali pojavilo se par ploča od asusa koje imaju npr. DDR2 slotove a podržavaju i ova dva procesora.
ili takođe ima ploča sa DDR3 memorijom a podržava i ovaj moj npr.
ja sam mislio sa su svi AM3 (osim 710, 720, 810) ograničeni samo na DDR3 memoriju, takođe da su i AM3 ploče ograničene samo na AM3 procesore.
kad se ova dva gore rašire na tržištu ima 940 da još pojeftini.

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=Bz2b2aYdPioLbN04&content=specifications
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications

Poslednja izmena:
Lose si mislio ;) AM3 procesori imaju oba memorijska kontolera pa mogu i na AM2+ i na AM3 ploce.

Cak pojedine AM2 ploce prihvataju AM3 procesore kao npr. Gigabyte GA-MA69G-S3H

Poslednja izmena:
Da bolidi nisu pravili glupi 754 soket vec samo 939 i da su posle integrisali dva kontrolera za DDR2 i DDR memoriju ne bi C2D i pored boljih performansi bio ni priblizno ovoliko uspesan. Ali sada us napravili izuzetan potez sa ovim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno