drfedja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.07.2000
- Poena
- 736
Tvoj sajt je odsvirao svoje sa nepristrasnoscu cim je upario DDR3-1066 sa i7. Nema tu sta da se govori vishe.
Onda ne trosi ni oci za gledanje tvojeg sajta.@alfaunits
O Anandovim testovima nezelim da trosim reci .....
Lazi, lazi, ja sam rekao DDR3-1333, koja 3GB ima za 100e pa i manje.Sto bi znacilo ne kupujte i7 ako uz to ne dodate i 300€ za memoriju![]()
Za sta? Opet pitanje najbitnije ZA STA?Ako to imamo u vidu odakle ti uopste pomisao da uporedjujes i7 platformu sa Phenom II AM2+ ?
TR, Anand, Guru, etc. su koristili DDR3-1333 CL7. I tu su rezultati kakve sam naveo.Tvoj zakljucak se svodi da performanse i7edmice u tripple channel rezimu mogu se pokazati samo sa memorijama za entuzijaste.
Kupi naocare da bi se manje cudio:Mene samo cudi kako je starija intelova Quad arhitektura uspevala sa i "losom" DDR3 memorijom postici slicne rezultate kao i7 recimo u PovRay'u.? Tu je bar memorija ipak bila ista.
Da AMD nije izbacio iole konkurentan CPU Intel bi sibao cene samo tako. Ovako padose dilerske cene za i7 xxx sto ce reci ZDRAVA KONKURENCIJA radi samo tako.
Pa sto si se ti onda bunio sto Hwbot.gr koristi DDR2-800?1333 i 1066 je za tebe ogromna razlika pa covecu uzmi lepo neki i7 pa uporedi rezultate gotovo nece postojati razlike a i ako bude bice toliko malo da je ne vredi pomenuti manje od 2%
Zato sto nije. Read above.Kako si prevideo sad da je i tu u pitanju 1066 CL7 memara ?![]()
965 je koristio 1600 CL8, i ima primetnu prednost u odnosu na 920 i 940.
Zato sto nije. Read above.
odradi wPrime sa verzijom 1.55Da okacim i ja neke rezove, na vazduhu, na vise od 4 Ghz.... :d
odradi wPrime sa verzijom 1.55
meni su na hwbot sklonili rezultat zato sto sam koristio v2.0
Tomin review:
http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-940,2114.html
Neko je pitao za 3DS Max, dakle test je opet ona famozna scena zmaja u 1920x1080 vreme za PII X4 940 je 40 sekundi.
![]()
POZ
Brzi je i7 u bilo kome relanom renderingu za nekih 30% u proseku. Shto se tiche gaminga uradicemo i taj testMene interesuje dali su rezultati u ovoj tabeli korektni, ako pogledamo odnos PII vs Q9550 reklo bi se da jesu ipak je Q9550 malo i zanemraljivo brzi, ali zato i7 kida. Zanima me dali je moguce da je ralika ovako velika PII vs i7 konkretno pri koriscnju ovakvih programa kao sto je 3DS Max, po meni ovakvi programi su merodavni da daju ocenu sta koliko vedi od procesora, isto tako i gaming testovi su odlicno merilo zato sto vecina korisnika koristi racunar upravo za tako nesto.
Za rendering je to velika prednost. Na Nehalemu je povecan OO window bas zbog hypethreadinga.Zasto kazes famozni hypertreading? pa toje jedan od glavnih prednosti i7 procesora pored integrisanog memoriskog kontrolera.
Kao sto rekoh, za rendering, brzina memorije nema veliki uticaj, mozda procenat, dva, u zavisnosti od render programa.Pogledeo sam malo detaljnije ovaj test posto u prvi mah nisam zapazio link ka testu vec sam samo video tabelu. Razlika na istom kloku je 45% u korist i7 platforme, samo mi se jedna stvar ne svidja u ovim testovima, zasto ne koriste memoriju preko 1600mhz za i7 platformu verujem da bi tada razlika bila jos za koji procenat veca.
Zavisi da li je ukljucen "turbo mod" ili nije.Postoji jos jedan problem sa i7 platformom a toje bios, prve verzije biosa su bile jako lose i sami testovi su daval losije rezultate u cpu zahtevnim programima, kod men je 3Dmark06 cpu test posle 2-3revizije biosa bio bolji za nekih 15% na istom kloku, hocu da kazem da ako kojim slucajem nije vodjeno racuna o reviziji bios na maticnoj ploci rezultati koje gledamo na stranim sajtovima su jako diskutabilni sto se tice i7 platforme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari