Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Probao sam ga prime95 sat vremena na 3.4Ghz sa 1.25V i sljakao je bez problema. Temp. su bile max 55c, s tim sto u sobi sedim u majici. Mislio sam da kupim i neki cooler dobar pa da ga opalim malo, ali ne isplati se dati za cooler koliko i za Cpu. S druge strane, grehota je drzati m4a89td pro usb3 na default :) Videcu, neka ga za sad ovako...

Uzmes neki bolji cooler pa ti ostane i za kasnije...tada se isplati :) steta da ostane na def...

Probao sam ga prime95 sat vremena na 3.4Ghz sa 1.25V i sljakao je bez problema. Temp. su bile max 55c, s tim sto u sobi sedim u majici. Mislio sam da kupim i neki cooler dobar pa da ga opalim malo, ali ne isplati se dati za cooler koliko i za Cpu. S druge strane, grehota je drzati m4a89td pro usb3 na default :) Videcu, neka ga za sad ovako...
Mozes na 3.8-3.9GHz i sa CM TX3...

Kuler iz oglase za 10e ambient 17C

Prilozi

• Screenshot - 08.12.jpg
    Screenshot - 08.12.jpg
    293.3 KB · Pregleda: 75
Aj i jedan Linx izvrti, ne bilo ti zapovedjeno ... ;)

Aj i jedan Linx izvrti, ne bilo ti zapovedjeno ... ;)
To i nije neka misterija, imace 5-6c vislju temperaturu, mada mi je ova temp vane34-ja prilicno niska za 1.5v phenoma i 212 ticu, imao sam tu kombinaciju sa 2xpush excalibura i 50c mi deluje jedono moguce uz otvorenu stranicu kucista+otvoren prozor+podignuta roletna+promaja, mislim da je meni 955+212 isao sa otvorenom stranicom i 1.5v preko 62c, takodje mi je MB temp od 26 idle i 27 load skoro ne promenjena prilicno interesentna za polemiku.

955 sa 212+ i 1.5v mora da ide preko 60+...Moj hladjen sa 212+ i 1.4v pod Linx-om all memory ide do ~60 c,a u kucistu mi prava promaja... :)

Zavisi druze kolika je ambijentalna temperatura rekao sam ja fino da je 17C mozda i 16 bilo plus imam nakacenu jednu 9-ku da duva direktno u naponsku i NB, napred i gore 20 cm cooler master pozadi 12-ka SickleFlow i sve to na maksimum je bilo pustio sam Prime i nisam stajao do njega promaja koliko hoces :D

Ambijetalna temp 24c.
Evo situacija kod mene....@ 4200 mhz sa 1.51v....pod 212+...Napred 12-ica,na vrhu 2x14 ,pozadi 12-ica i sa strane 12-ica i opet temp jezgara ode preko 71 posle 1 minuta...i baci BSOD....ovo je zadnji voz uhvacen pre BSOD-a...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    892.2 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Ambijetalna temp 24c.
Evo situacija kod mene....@ 4200 mhz sa 1.51v....pod 212+...Napred 12-ica,na vrhu 2x14 ,pozadi 12-ica i sa strane 12-ica i opet temp jezgara ode preko 71 posle 1 minuta...i baci BSOD....ovo je zadnji voz uhvacen pre BSOD-a...

Znaci, otvoris stranicu, otvoris, prozor, podignes roletnu, otvoris ulazna vrata, otvoris vrata od glavnog ulaza, kad profijuce, pustis prime95, i tik pre nego sto se komp zaledi lepo opalis screan shot, ii eto ga, 212 hladi bolje od Nh D14 u stvari d14 je totalno precenjena.
Salu na stranu, nema sanse da imas 50c load na 1.5v sem ako ti ceo komp nije napolju, 16c nije dovoljno hladno

Pa ne znam sta da ti kazem svaki cip razlicito se greje evo moj letos na 27-28C mozda i vise je bilo ne znam tacno plus ja imam onaj obican hajper sa dual hladnjakom mislim da je malo bolji od ovaj tvoj hyper+

Prilozi

• Screenshot - 14.08.jpg
    Screenshot - 14.08.jpg
    347.5 KB · Pregleda: 50
Pa ne znam sta da ti kazem svaki cip razlicito se greje evo moj letos na 27-28C mozda i vise je bilo ne znam tacno plus ja imam onaj obican hajper sa dual hladnjakom mislim da je malo bolji od ovaj tvoj hyper+
Ovo je vec realnije.

@vane34

Koji test vrtis pod Prime-om blend ili small FFts?

Evo ti stanje kod mene @ 4 ghz,1.41v...prime small FFTs...temp u sobi 24c...

Prilozi

• xxxx.png
    xxxx.png
    1,008.1 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Dobar bin imas moj nece da radi na 4GHz ispod 1.425v ali jedan moj drug mislim da ima najbolji primerak 955-ku na balkanu 4GHz na 1.325, 4.2GHz na 1.375, 4.3 na samo 1.425v ali nazalost nije zainteresovan za OC namestio sam mu ga na 3.6GHz 1.275v i tako ga vozi vec godinu dana

Dobar bin imas moj nece da radi na 4GHz ispod 1.425v ali jedan moj drug mislim da ima najbolji primerak 955-ku na balkanu 4GHz na 1.325, 4.2GHz na 1.375, 4.3 na samo 1.425v ali nazalost nije zainteresovan za OC namestio sam mu ga na 3.6GHz 1.275v i tako ga vozi vec godinu dana
Taj primerak da postoji, bio bi prvi na svetu, balkan nije dovoljno veik za njega, 4.0ghz ispod 1.332v.

Pa menjas se sa njim... :) Das mu tvoj,a uzmes njegov... njemu isto ako vec nece da ga OC-uje...Evo ga neki max za moj primerak,ali samo sa slikanje....

Prilozi

• OC record 955 4 547 mhz.jpg
    OC record 955 4 547 mhz.jpg
    322 KB · Pregleda: 44
Pa dogovoris se sa njim,kazes mu,objasnis mu...nisam mislio na kvarnjaka... :)

Dzabe je sve to brat njegav smo uzeli u onu poslednju pratku kod nas sta je bilo lani negde septembar mesec sa 3 godisnu garanciju a ja moj sam ga nasao u oglase za 80e. bez garancije ustvari garancija je bila u neka firma bla bla ali ja je nemam

Kome jos treba garancija za procesor :) :) :)
Nema veze,ni tvoj nije los primerak...Ja sam sa ovim mojim zadovoljan.... Mada sam poceo vec da razmisljam o nekom 8xxx,ali za sada nema potrebe....

Ovo Vanetovo ne da je bilo na promaji, nego na terasi :) Ove temperature ne bi ni pod razno mogla da odradi ni nh d14, kamo li kuler od 10e... Ma nema nikakve sanse, ali nikakve. Primerak ko primerak je dobar. Opet ne znaci da je ovo stabilno. Prolazile su mi masine po 6 sati prime a pucale posle 1h Boinc-a..

Poslednja izmena:
Malo sam mozda preterao pa sam obrisao sarkastican post. Nego opet kazem, nemaaa saansee.Mogu cpui da se razlikuju od primerka do primerka malo, to stoji. Moze i da zadesi coveka krs primerak, dobar primerak, sve je to Ok. Ali ovo je vec domen naucne fantastike...

Ovo Vanetovo ne da je bilo na promaji, nego na terasi :) Ove temperature ne bi ni pod razno mogla da odradi ni nh d14, kamo li kuler od 10e... Ma nema nikakve sanse, ali nikakve. Primerak ko primerak je dobar. Opet ne znaci da je ovo stabilno. Prolazile su mi masine po 6 sati prime a pucale posle 1h Boinc-a..

E da ovde si u pravu evo bas sada pijem kafu i kucam ovo sa terase vreme je bas lepo :D

Prilozi

• Screenshot - 10.12.jpg
    Screenshot - 10.12.jpg
    189.6 KB · Pregleda: 103
Pa taman, sednes na terasicu, odmrznes 212 ticu, napravis sneska, pustis prime95, grudvas se, sankas i za tili cas eto ga 955, 4.2, .1.550v cio i stabilan, temp max 50c na ozeblom suncu ,oni sto furaju LN2 mogu da se postide.

:) Moj 955be idluje na box-u pored radijatora na 40c sa sve C&Q na 800mhz... Lele zlo ie kolika je budja box. Tuga pregolema...

Moracu da kupim neku Noctuu samo dusevnog mira radi. Ovaj box pocinje da reaguje na klip sa ju tjuba. Bolest.

Vrh Dno