Šta je novo?

AMD Phenom II X4 965 BE pregrejavanje

Nije mi bila poenta da ti kažem da je loše hladjenje, već da sa malo drukčijim setovanjem možeš dobiti mnogo podnošljivije temperature, a da ne izgubiš skoro ništa na performansama. Za 3,92 MHz ti sigurno ne treba tolika voltaža sa tim procesorom. Nisu svi procesori isti i ne traže svi istu količinu struje, ali sam siguran da bi radio i na <1,4V na toj frekvenciji.

Evo kako je kod mene, s tim da je ovo slikano sa TR HR-01+, sa TRUE CPU temperatura mi je oko 60 C pod Linxom.

Linx%u002525204013.png

Edit: Kad već spominjemo performanse, sad tek videh broj GFlopsa. Taj CPU baš trotluje, jedva 40 GFlopsa na 3,92 MHZ je jako malo, tu ti nešto ne štima. Stavi ti to sve na def pa kreni ispočetka sa klokom.

Poslednja izmena:
"Zooo" lepi rezultati videcu jos sta moze moj 965 procesor kad izvrsim malu pripremu.

Clip.jpg
Uspeo sam za sada na 3,9 nisam mogao ranije drmao me niki grip :)

Na stranu klokovanje, ali ti izgleda baš voliš da pržiš svoje procesore. Nisam baš u toku sa Intelom, ali pretpostavljam da je 90 C malo previše. A što se AMD-a tiče, probaj malo da promeniš setovanja, 40 GFlopsa je malo za tu frekvenciju.

@ kljubisa - ako možeš okači SS i sa linxom.

Clip_2.jpg
Sada imam OCZ Vendeta 2 cooler koji preporucujete a da ima da se kupi kod nas.....

^ Sad možeš opušteno i do 4,2 - 4,3 - tj. koliko je procesor raspoložen, ako ti treba naravno, ili iz čiste radoznalosti, imaš odličnu ploču.

Edit: daj linxu malo više memorije, bar 6 GB, tek onda ćeš videti do koliko se greje CPU.

Poslednja izmena:
Ma batali ti LinX kad moras da mu das 6GB da on zagreje procesor, vec testiraj lepo u Prime95, nego to ti je gornja granica za temperaturu, ne verujem da ce Prime95 da ti prodje bez pucanja.
Uzmi Alpenhofn Brocken, hladi skoro kao Megahalems a dolazi sa ventilatorom.

I od mene imas preporuku za Aplenfohn Brocken, evo kada su krenule letnje vrucine a nemam klimu u sobi Phenom II 955 na 4Ghz@ 1,4v i 2,6Ghz NB @ 1,25v u idle je od 35-37c a posle duzeg igranja temperature je 48-50c, zavisi sta igram i koliko je toplo u sobi. Sony Vegas posle duzeg koriscenja takodje ne greje preko 50c.

Za 30e koliko kosta Brocken mislim da nema nista bolje, bar kod nas..

Ok hvala kupicu Brockena cim legme plata pa ce da vidimo :)

Na stranu klokovanje, ali ti izgleda baš voliš da pržiš svoje procesore. Nisam baš u toku sa Intelom, ali pretpostavljam da je 90 C malo previše. A što se AMD-a tiče, probaj malo da promeniš setovanja, 40 GFlopsa je malo za tu frekvenciju.

@ kljubisa - ako možeš okači SS i sa linxom.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?280884-Sandy-bridge-E/page6 Baci ovde pogled ''Turok" 4.75GHz iste temperature, kod Intela je druga prica. Ovaj moj 965 je izuzetno los primerak ne pomaze nikakvo setovanje.

Poslednja izmena:
Ok hvala kupicu Brockena cim legme plata pa ce da vidimo :)

Naravno, ovo sto sam pisao vazi za c3 reviziju phenoma II, zato i dohvata 4Ghz na smesnih 1,4v, zato i jesu niske temperature a i Brocken radi odlicno. Nisam nista napisao o tisini.. ovo mi je prvi aftermarket kuler u zivotu, kupio sam ga pre malo vise od 1 god za c2d e8400 i zadovoljan sam jer ne pravi veliku buku, na nizim obrtajima se skoro uopste ne cuje a kada je u fullu taj zvuk se neznatno pojaca..

Evo kao za usporedbu da vidite kako se jos drzi moj matori hladnjak i to po ove vrucine

Prilozi

• Screenshot - 07.06.jpg
    Screenshot - 07.06.jpg
    243.4 KB · Pregleda: 74
  • DSC00561.JPG
    DSC00561.JPG
    448.2 KB · Pregleda: 74
...vane34... klokni slobodno to je solidan hladnjak i temperature su ti niske. Probaj na 3.8 ili 3.9GHZ mozes sigurno, ja sam sa losijim hladnjakom isao do 1.47V, kod tebe mozda je dovoljno do 1.4V procesora.

Pa nemam nesto potrebe bas da klokam ali probao sam ga na 4.2 sa 1.5V kad je bilo hladno tu je bio negde sa temperaturu oko 62 ali za 4 GHz trazi dosta manje 1.425V i moze da ga drzi ispod 60c slobodno

Pa nemam nesto potrebe bas da klokam ali probao sam ga na 4.2 sa 1.5V kad je bilo hladno tu je bio negde sa temperaturu oko 62 ali za 4 GHz trazi dosta manje 1.425V i moze da ga drzi ispod 60c slobodno

Jesi na 4.2GHZ propustio kroz Prime 95 ili LinX barem 15min. ili si samo kloknuo bez testa.

Jesi na 4.2GHZ propustio kroz Prime 95 ili LinX barem 15min. ili si samo kloknuo bez testa.
Probao sam ga u crysis warhead benchmarku nije se grejao nesto ako dobro pamtim mislim da je bilo oko 50c ali u LinX nije mogao da se izbori sa temperaturu islo je nad 62c i odma daje BSOD

Probao sam ga u crysis warhead benchmarku nije se grejao nesto ako dobro pamtim mislim da je bilo oko 50c ali u LinX nije mogao da se izbori sa temperaturu islo je nad 62c i odma daje BSOD

Klokuj uveche jer preko dana je vruce pochele su vrucine :D i obavezno otvori prozor od sobe pa pokushaj ;)

Ma do 4GHz nije problem moze u svako doba e sad problem nastaje ako hoces jos gore onda trazi mnogo napona a ne vredi toliko za tih 100-200MHz da ga przis ionako se to ne oseti u radu dovoljan je on i na stok za ovu moju grafu

Prilozi

• Screenshot - 19.04.jpg
    Screenshot - 19.04.jpg
    316.7 KB · Pregleda: 64
Ma do 4GHz nije problem moze u svako doba e sad problem nastaje ako hoces jos gore onda trazi mnogo napona a ne vredi toliko za tih 100-200MHz da ga przis ionako se to ne oseti u radu dovoljan je on i na stok za ovu moju grafu

Pa drzhi ga onda na 4ghz nece mu shkoditi nije to Bog zna shta veliki napon ;)

^ Meni je daleko da cekam jesen, nasao sam vremena po ovom toplom danu, da detaljnije testiram ovaj moj Phenom II 965, Ploca Gigabyte 790XTA-UD4, napajanje Chieftec GPS 550W, cooler Noctua NH-U12P,
Exceleram 1.6GHZ.
Ciljna frekvencija sa stabilnim radom bila je 4GHZ sto je i ostvareno, tep. sobe od 21 do 22°C test raden u 32 (prve dve slike) i 64bit W7 SP1.
Koriscen Prime 95 i LinX, Ispalo je da je da je za AMD tezi i trazi vece napone Prime 95. Medutim sa ovim hladenjem nisam imao problema ni na 1.5V iako mi taj napon nije trebao. Stvarna temp. procesora je TMPIN2.

Prime 32bit.JPG, LinX 32bit.JPG, LinX 64bit.JPG, Cooler Noctua.JPG

Poslednja izmena:
Noctua i njene boje.. kao da ces da montiras kuler na brvnaru na Javoru :D

Meni je bliza Fruska Gora. Vazno da tiho i dobro hladi.

Ma naravno, zezam se co'ece ;) Ali su stvarno uboli boje :d

vane34 Evo kako pise u najnovijoj AIDA 64 CPU 41 TMPIN2 41°C druga dva pina su juzni i severni most. Nisu iste ploce verovatno je drugi raspored pinova, ili ti ne meri dobro temperaturu.
Sad sam pogledao tvoj TEPIN0 (trebalo bi da je juzni most) pokazuje 114°C MAX sto apsolutno nema smisla, da je to stvarna temp. ploca bi dosad riknula.

Phenom 965.PNG

Poslednja izmena:
vane34 Evo kako pise u najnovijoj AIDA 64 CPU 41 TMPIN2 41°C druga dva pina su juzni i severni most. Nisu iste ploce verovatno je drugi raspored pinova, ili ti ne meri dobro temperaturu.
Sad sam pogledao tvoj TEPIN0 (trebalo bi da je juzni most) pokazuje 114°C MAX sto apsolutno nema smisla, da je to stvarna temp. ploca bi dosad riknula.

Pogledajte prilog 89675
To sto pise 114c to nema veze otkaci ponekat HWMonitor nego ja mislim da ova TMPIN2 kod mene meri temp.naponske sekcije evo namerno sam digo napon pa vidi gde ide nema sanse na tolika temperatura da radi sigurno bi se ugasio

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    231.1 KB · Pregleda: 37
Vrh Dno