Šta je novo?

AMD Phenom II X4 965 BE pregrejavanje

To sto pise 114c to nema veze otkaci ponekat HWMonitor nego ja mislim da ova TMPIN2 kod mene meri temp.naponske sekcije evo namerno sam digo napon pa vidi gde ide nema sanse na tolika temperatura da radi sigurno bi se ugasio
Istaliraj AIDA 64 2.3 ili ako ne nades moze i 1.7 pa pogledaj gde pise procesor. A cesto neki modeli ploca ne prikazuju dobro temp. ili mi na SMS posalji mail poslacu ti program. 063/7733034.

Kod mene je TMPIN1 temp procesora, a TMPIN2 temperatura maticne (barem tako pokazuje AIDA).
TMPIN0 je valjda NB ne znam tacno.
AIDA 64 je po meni preciznija, mada su mi temp skoro iste i sa HWMonitor-om.

@drsa.. tebi izgleda HWMonitor tacnije pokazuje temperature za jezgra nego za CPU.

Prilozi

• sshot-95.jpg
    sshot-95.jpg
    381.9 KB · Pregleda: 46
Evo danas su dosle pekolne gorestine nadvor temp.35c sutra najavljuju 38c pa sam reko da probam jos ovaj put na 4GHz i posle na jesen bice zezanje sa klokom temperaturu u sobu gde je komp.28c

Prilozi

• 4.0.jpg
    4.0.jpg
    321.4 KB · Pregleda: 51
Kod mene je TMPIN1 temp procesora, a TMPIN2 temperatura maticne (barem tako pokazuje AIDA).
TMPIN0 je valjda NB ne znam tacno.
AIDA 64 je po meni preciznija, mada su mi temp skoro iste i sa HWMonitor-om.

@drsa.. tebi izgleda HWMonitor tacnije pokazuje temperature za jezgra nego za CPU.

Naprotiv obrnuto, momacki hladi Noctua sa 2 dvanaestice. Pogledaj ranije testove sa losijim coolerom gde prikazuje 74°C max. nema logike da bi sistem radio ako je tem. za ovaj procesor oko 62°C. TMPIN0 kod tebe je sigurno severni most ostala dva su meni nejasna.

Phenom 965 3.9ghz.JPG

Poslednja izmena:
Evo danas su dosle pekolne gorestine nadvor temp.35c sutra najavljuju 38c pa sam reko da probam jos ovaj put na 4GHz i posle na jesen bice zezanje sa klokom temperaturu u sobu gde je komp.28c

Kod vas u Makedoniji pripeklo kao u Sahari. Lepe su to temperature za sobnu temp. od 28°C sad u AIDI vidis procesor.

Ma ja sam skros na jugu odma do grckoj granici nije svuda kod nas bas toliko zesko nego ovo za temperature najvise zasluge ima spored mene ovaj prostrani HAF duva ko lud za sve pare :D

Naprotiv obrnuto, momacki hladi Noctua sa 2 dvanaestice. Pogledaj ranije testove sa losijim coolerom gde prikazuje 74°C max. nema logike da bi sistem radio ako je tem. za ovaj procesor oko 62°C. TMPIN0 kod tebe je sigurno severni most ostala dva su meni nejasna.

TMPIN1 mi je sigurno temp za CPU (poklapaju se i kad se optereti CPU), a ova dva druga verovatno SB(ili gde je vec stavljen senzor na MB) i NB.

Tebi NWMon cas pokazuje velike temp za jezgra cas za CPU, batali ga. Nemoguce da je 74c
Probaj sa AIDA-om ili Everest-om sta oni pokazuju. Imas i opciju kad pokrenes Linx da se u njemu ocitavaju temp (preuzme od AIDA ili Everest).
Ili probaj CoreTemp.

Prilozi

• sshot-14.jpg
    sshot-14.jpg
    321.9 KB · Pregleda: 46
Vrh Dno