Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce je i to. Na nekim AM2 plocama je moguce manipulisati northbridgeom. Problem je samo da li ces moci da koristis razlicite voltaze za NB i jezgra.

Poslednja izmena:
ne pise ti jos u My computer :D

ne pise ni tebi :)

Moguce je i to. Na nekim AM2 plocama je moguce manipulisati northbridgeom. Problem je samo da li ces moci da koristis razlicite voltaze za NB i jezgra.

E to vec ne znam. Valjda ce moci a i ako bude moglo opet mislim da ce mi se isplatiti upgrade sa ovog mog X2 na Phenom II.

Hvala za info :wave:

Poslednja izmena:
Pa i nije prenaduvana, to je Australijski dolar. 1 Australian dollar = 0.6518 US$
Odbij jos PDV i marzu. Q9550 kosta oko 320 USD na neweggu.

Poslednja izmena od urednika:
Bas je jeftin nema sta :D
A ne svidja mi se bas ovo 125W. Izgleda da nema nista od OC-a ovog proca na mojoj ploci :(

Bas je jeftin nema sta :D
A ne svidja mi se bas ovo 125W. Izgleda da nema nista od OC-a ovog proca na mojoj ploci :(

Veruj mi da trosi manje od 125W i da je dosta hladniji od recimo 9850 BE.
Na 2.8 Ghz ima 95W.
Inace, svoj 9950BE sam probao na jeftinoj Biostar TF720 ploci i radi bez problema na 3.0 ghz, na 3.2 nema sanse, kada pustis prime samo se ugasi komp. :d
Sve se resava stavljanjem ventilatora na naponsku i eventualno lepljenjem hladnjaka na mosfete.

Poslednja izmena:
pa dobro i7 920 je ispod 300$ :)

Sad je pitanje kako se klokovani deneb nosi protiv i7 920!

Jeste ;) Ja sam sa tim CPU-om izvukao 3.9 GHZ stabilno, problem je DDR3 koji je josh uvek skup, kao i cena matichne ploche...Core i7 920 je super! Ja bih to kupio, jer volim kad sve "leti" ;) ali nije isplativo...

Da ali ploca za Deneba je 60$ ! :d A da ne pricamo koliko je jeftinija DDR2 memorija koju koristi Deneb. Core i7 920 je DDR3 only, a ploce kostaju toliko da usi otpadaju. ;)

Najjeftinija je neka od 280$

http://www.provantage.com/intel-boxdx58so~7ITSP0NE.htm

Poslednja izmena:
pa dobro ali sigurno ne ocekujes da ces voziti 4GHz na ploci od 60 eura (koliko moze biti kvalitetna naponska jedinica ako cela ploca kosta 60€)

pa dobro ali sigurno ne ocekujes da ces voziti 4GHz na ploci od 60 eura (koliko moze biti kvalitetna naponska jedinica ako cela ploca kosta 60€)
Ne ocekujem, ali mogu da ga vozim na ploci od 100 € na 4.0 Ghz. :d

malkice kvalitetnijih slika iz Austin/Texasa

http://www.pcgameshardware.de/aid,668266/AMD_Phenom_II_Neue_Bilder_vom_Overclocking-Event/

Overclockeri Srbije obratite paznju na sledecu sliku :

Phenom_2_01.jpg

pokazite mi jedan I7 koji radi na ovim temperaturama ?

Bojim se da su onih 6,3GHz na LN2 itekako istina :) ako je tako , bye bye Intel .... ha ha ha

Aoooooo ovo je bruka
Kad smo najmanje ocekivali AMD se vraca u najboljoj mogucoj izvedni

300$ smijesno brate uz to DFI plocica za 130€ milina :)

Go go zeleni !

Poslednja izmena od urednika:
Ma ja mislim da ce AMD da napravi pravi posao tek sa narednom mikroarhitekturom. Ocekujem nesto zaista novo tamo 2011. :)
U medjuvremenu bice zabave sa ovim igrackama.

Sto se tice i7 i deneba, svakako ce biti poboljsanja u narednom periodu.

Poslednja izmena:
kako mi se čini, odustajem od sklapanja Intel mašine, bar do januara dok ne vidim ovaj Phenom...zzzzzzzzzzz.......

Advanced Micro Devices could bring DDR3 memory support to Phenom II desktops earlier than it had projected, the company said on Monday.

The company aims to add DDR3 support to Phenom II by the middle of 2009, but could push that up depending on factors including pricing of the memory, said John Taylor, an AMD spokesman.

To support DDR3 memory, the company will introduce the AM3 socket, Taylor said. Motherboards with the AM3 socket will support AMDs upcoming Phenom II CPU.

AM3s launch could be as early as "a few" months after the release of the Phenom II processor, which is scheduled for launch in January.

"We want to look at hitting the market at the right time with the right product," Taylor said. The company will take into account the cost of DDR3 memory and the benefits it delivers to customers before deciding on a release date, he said.

AMD plans to transition to DDR3 memory support for servers with the Maranello platform in 2010. The Maranello platform includes the six-core Sao Paulo and 12-core Magny-Cours chips.

DDR3 is a new form of memory that offers larger bandwidth for quicker data transfers in PCs than DDR2 memory. As processors get faster, DDR3 provides faster communication between the CPU and the memory that could boost system performance, said Nathan Brookwood, principal analyst at Insight 64.

DDR3 memory will boost performance of the already-speedy Phenom II-based machines, he said. However, DDR3 memory is expensive as its relatively new, he noted.

AMD has overclocked the Phenom II processor to run at up to 4GHz on air-cooled systems, and up to 5GHz on liquid-nitrogen cooling, Taylor said. The first Phenom II chips will be quad-core processors and will include 8M bytes of cache, according to the companys chip road map. AMD declined to provide pricing information for Phenom II.

http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=4508

Pa ovo znachi da ce mo se sa DDR2 memorijim druziti duze nego shto sam ja pretpostavljao...Shto pozdravljam ;)

Poslednja izmena:
Svaka cast AMD-u shto se vraca u dosta velikom stilu i to u vreme kada smo najmanje to ocekivali od njega bravo :)
najradije bih sada kupio neku plocu za AMD bojim se da ne poskupi :S

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno