Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Dobra kupovina,nek ti je sa srecom i da te sluzi bar do sledeceg upgrade-a ;)

Evo ja bih da se zahvalim demiosu, jer da nisam upoznao njega, verovatno bih i dan danas otimao tasne starijim gospodjama po javnom prevozu! :D
Sala naravno. :D
Inace, uzeo sam od njega 960T i otkljucao ga u X6, klokovao na 3.7Ghz, prosao 150 krugova linx-a, sve stabilno, max temp 55c.
x6.jpg

uuu dobar primerak ...
vidim da si nagruvao i HT .. :)

A HT ne donosi nista kada su performanse u pitanju, samo moze dovesti do nestabilnosti....

A HT ne donosi nista kada su performanse u pitanju, samo moze dovesti do nestabilnosti....

Ali moze biti samo isti ili manji od NB, znaci da je i NB nagruvao, e tu ima povecanje performansi ;)

kada bi sputio HT na 1900-2000 mislim da bi core islo na 4 Ghz i NB na 2600-2800 stabilno

2500rpm i ne cuje se? Matori, jel imas ti problema sa sluhom mozda? :D

nisi u pravu.
2500 rpm buka nije ista sa ventom od 5cm, 7 cm 9 cm 12 cm i 14cm itd.
2500 sa ventom od 6 ili 7 cm je, veruj mi, gotovo nechujno. kao ~1100-1200rpm sa 12cm-om.

vlada@
nema to veze sa tim.
svaki vent kad prodrnda se chuje na rallizchite nachine, ovaj box je ganc nov i pochece da se chuje ko zna kad.

Poslednja izmena:
@demios, e kad ti sad cepidlacis...nisu ni svi ventilatori isti, ne seku vazduh svi isto i dizajn lopatica i ostale konstrukcije ima udela u "buci", a i tip lezista je jako bitan itd...poenta je da se ne moze to generalizovati nekom univerzalnom jednacinom da je "mali" ventilator na 2500RPM isto bucan kao neki "veci" na 1200RPM, mnogo je to sve komplexnije ;)

Ja nemam 960T predpostavio sam da je isti kuler kao na AM3 Phenom II procesorima, na tim box o kojima ja pricam u load-u se buka ne moze podneti

Poslednja izmena:
mislim da ti sad cepidlachish, ali to o chemu ti prichash utiche mnogo manje negoli rpm i velichina ;)
jer ne postoji silned vent 12 ica koja se vrti preko 1300 rpm, svaki, ali svaki ima da ural preko 1500, da ne zm kako da su mu nameshtena i dizajnirana peraja.

u svakom sluchaju, probao sam lichno i oslushnuo, i veruj mi da je u odnosu na druge amd box kulere ovaj ultra silent, koliko god zvuchalo neverovatno i josh neverovatnije da hladi korektno iako deluje jadnjikavo.
nemam razloga da izmishljam, i ja sam bio zabezeknut kako malisha radi posao.

Poslednja izmena:
2500rpm i ne cuje se? Matori, jel imas ti problema sa sluhom mozda? :D

Za ovih 24 godine, hvala bogu nisam imao problem sa sluhom.

u svakom sluchaju, probao sam lichno i oslushnuo, i veruj mi da je u odnosu na druge amd box kulere ovaj ultra silent, koliko god zvuchalo neverovatno i josh neverovatnije da hladi korektno iako deluje jadnjikavo.
nemam razloga da izmishljam, i ja sam bio zabezeknut kako malisha radi posao.

Izgleda da ovi momci koji nemaju taj kuler i nisu ga čuli u radu, izgleda bolje znaju od mene i tebe, jer nam sluh ne valja i nije po JUS-u :D :D :D

Poslednja izmena od urednika:
dobro, mladi su, ima vremena, i ja sam tako u njihovim godinama :D

Ima tu logike :D
Naravno, samo sam hteo da kazem da posto mu je HT 2650, i NB je minimum toliki a to nije lose OC.

@demios@Vlada87 , ma ima veze kako nema al me najiksrenij i mrzi da kucam jer ne vidim nikakvu poentu da ja sad tebi ili nekom objasnajvam razliku, pa i broj peraja je isto bitan kao i ugao koji zaklapaju, pa nije isto ni da li su lezajvei kuglicni, sa valjcicima i ostali koje se koriste za ovakve tipove ventilatora...taj ako radi na 2500 obrtaja max, onda je solidno tih(jer nije veceg precnika od 80mm), ali ima osetno manji protok vazduha(manji protok=manji huk) od onog starog koji je isao i do skoro 5000RPM(ako se secam dobro) onda je moguce da su redizajnirali telo haldnjaka i tako nadomestili to sto su oborili brzine, bio je red da nesto urade, a mozda i CPU ima manji TDP...ja sam vec par puta u ovoj temi napisao da nisam video box kuler 960T niti ga cuo u radu i nije mi jasno cemu ovo forumsko baljeganje o nekim godinama jus o sluhu jus-u itd...

Moje zapazanje se odnosilo na generalizaciju od strane @Vlada87 da ako je kuler mali "da ga jedna vidis" on se ne cuje, sto veze nema...

niko nije rekao da nema veze, samo da to mnogo manje utiche na buku od velichine i rpm-a, barem iz mog iskustva, a imao sam raznorazne ventilatore imam i danas uvek jedno 6-10 vishka, da se nadju :D

bzvze je tvrditi da je nemoguce da je tako, a nisi pak video, odnosno chuo to na delu ;) a vlada i ja to isto tvrdimo, koji smo imali iskustva sa tim ;)
zato se za godine malo zezam, shta se lozish.
a ne samo da je 960t bio u pitanju, vec unlokovan u x6 i ocovan na 3500 sa 1.424v on load, imash lepo shot, kome sam ga kachio.

dotichni box zaista deluje ultra jadno, ali eto, kazem, pod pretpostavkom i da msi laze za 10c, opet je i 59c za cpu, uz vishe nego prihvatljivu buku, fenomenalan rezultat.
pokusahh da nadjem nik lika kome sam to prodao, pa i on da kaze njegov subjektivni dozivljaj. meni je na pm samo rekao da je prezadovoljan i to je to.
njemu je otishao taj prvi malo loshiji primerak koji je za 4ghz trazio lepih 1.536v, tako da, nije ni neshto wow cpu po tom pitanju bio, pa opet eto, sve je extra.

Poslednja izmena:
Box kuler na 960T : http://www.dodaj.rs/f/2N/xS/YXVUqAP/2.jpg
http://www.dodaj.rs/f/p/b3/1jfoxyu2/1.jpg

********************************************************************************
Po meni ne da izgleda jadno, nego je smeshan :laugh: Inace u pravu je @demios - Stvarno u odnosu na ostale box kulere, ovaj dobro radi svoj posao. Cak toliko da sam se pokajao sto sam kupio, aftermarket cooler. :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Koji si kupio aftermarket cooler?

@BoArDsLiDe
Da se razumemo inace, svaki aftermarket cooler je bolji od box'a! Uzeo sam: Alpenfohn Brocken. Jer sam ocekivao da je box bucniji, i da slabo hladi, s obzirom kako izgleda smesno i jadno! Al *** zeznu sam se! Ispade totalno suprotno od toga. :wall: :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
@demios ja sam samo preleteo preko teme, kapirao sam da coek prica za 12ticu vent, tek sad vidim da se polemise o box kuleru 960T.
Svaka 12tica na 2500rpm urla, zato mi je nekako bilo cudno da je "tiha". :D
Ne mogu sad da listam ko je spomenio OC na 4Ghz, meni i na ovih 3,7 radi lepo i ne greje se previse, za 4Ghz trazi voltazu preko 1,5v, a ja iskreno ne bih drzao toliku voltazu za 24/7.
Da napomenem da je otkljucan u X6 i normalno vise se greje zbog dva dodatna jezgra i trazi vecu voltazu za OC kao i na def frekfenciji, razliku od 300Mhz realno ne bih osetio, a iskreno nisam od onih da moram da vidim cifru 4. :p

Moje zapazanje se odnosilo na generalizaciju od strane @Vlada87 da ako je kuler mali "da ga jedna vidis" on se ne cuje, sto veze nema...

Dakle ništa ja nisam generalizovao niti sam igde napisao da je generalno što je kuler manji manja i buka, već sam doslovce napisao za konkretan model kulera o kome raspravljamo, da je ON izuzetno mali i da je prosto neverovatno koliko je tih, gotovo nečujan.
Nigde ja nisam napisao da su SVI mali kuleri nečujni, e to je generalizacija.

Imam ja gomilu kulera slične veličine kao i taj što dolazi uz CPU pa se čuju daleko glasnije od njega, prema tome ništa ja nisam generalizovao a i ti ne znam zašto se mešaš toliko a kuler o kome diskutujemo ni na slici nisi video.

Eto već dosta ljudi je ovde napisao da je taj kuler zaista nečujan a ti i dalje teraš po svome.

Poslednja izmena:
Ne mogu sad da listam ko je spomenio OC na 4Ghz, meni i na ovih 3,7 radi lepo i ne greje se previse, za 4Ghz trazi voltazu preko 1,5v, a ja iskreno ne bih drzao toliku voltazu za 24/7.
Da napomenem da je otkljucan u X6 i normalno vise se greje zbog dva dodatna jezgra i trazi vecu voltazu za OC kao i na def frekfenciji, razliku od 300Mhz realno ne bih osetio, a iskreno nisam od onih da moram da vidim cifru 4. :p
...ako smanjis HT na 1900-2000 mozda ce ici na 4GHz na istom naponu. Ali ne znam da li moze odvojeno da se smanjuje HT kao na BE serijama...

960t i jeste be i ne znam bash da li ima neke veze HT sa cpu klokom.

Kod mene je stabilniji u linxu kada je HT izmedju 1900-2000. Preko 2200-2400 je pucao vec na 3.5GHZ... isto otkljucan CPU samo B50.

I ja sam pre par dana uzeo ovaj procesor uspesno je odkljucan u i x6 ali imam drugi problem
nikako ne mogu da nateram ovaj box kuler da ide preko 3200 obrtaja

U igrama ako je kuciste zatvoreno ide do 5200 obrtaja u Linx-u 3200 max i ako je tempereatura 62C

Nemam pojma u cemu je fora ploca je msi 870-c45

Poslednja izmena:
I ja sam pre par dana uzeo ovaj procesor uspesno je odkljucan u i x6 ali imam drugi problem
nikako ne mogu da nateram ovaj box kuler da ide preko 3200 obrtaja

U igrama ako je kuciste zatvoreno ide do 5200 obrtaja u Linx-u 3200 max i ako je tempereatura 62C

Nemam pojma u cemu je fora ploca je msi 870-c45

Nema više 3,5k je max verovatno. :)

max je oko 5500 obrtaja:)

U igricama cooler radi normalno i ide do 5200 ali u linx-u i prime95 nece preko 3200 obrtaja i odma se pregreva procesor nemam pojma koji je qurac

ti izgleda imash neku verziju boxa koja se vrti kao luda. chudna je pojava da samo u prajmu na 3200 ide max, jako jako chudno. ajde oakchi neke shotove, sa hwmonitorom linx, prajm i heaven u prozoru pusti da se vide svi podaci u cpuz i hwmonitoru

sl1. Posle 46 sec Linx-a temperatura je 59 C jer nece nikako da poveca obrtaje

sl2. Dok igram igricu cooler radi normalno sto se i vidi

Prilozi

• dgfsdgdslarge.jpg
    dgfsdgdslarge.jpg
    256 KB · Pregleda: 57
  • dfesrfewfsflarge.jpg
    dfesrfewfsflarge.jpg
    176.8 KB · Pregleda: 46
vidish lepo da ti je cpu otishao na 63c i da je tada ubrzao.

pusit linx i neka cepa, verovatno ti je u biosu podesheno na slent ili kako vec. podesi ruchno da ti target temp bude 50c recimo, pa probaj

Nazad
Vrh Dno