Evo ja bih da se zahvalim demiosu, jer da nisam upoznao njega, verovatno bih i dan danas otimao tasne starijim gospodjama po javnom prevozu!
Sala naravno.
Inace, uzeo sam od njega 960T i otkljucao ga u X6, klokovao na 3.7Ghz, prosao 150 krugova linx-a, sve stabilno, max temp 55c.
![]()
Ne znam gde ti je tu logika? Mali vantilator "da ga jedva vidis" a necujan?
Upravo tako, ventilator se maltene ne čuje a vrti na nekih 2500 obrtaja... verovatno zato što je nov.
A HT ne donosi nista kada su performanse u pitanju, samo moze dovesti do nestabilnosti....
Ali moze biti samo isti ili manji od NB, znaci da je i NB nagruvao, e tu ima povecanje performansi![]()
2500rpm i ne cuje se? Matori, jel imas ti problema sa sluhom mozda?![]()
2500rpm i ne cuje se? Matori, jel imas ti problema sa sluhom mozda?![]()
u svakom sluchaju, probao sam lichno i oslushnuo, i veruj mi da je u odnosu na druge amd box kulere ovaj ultra silent, koliko god zvuchalo neverovatno i josh neverovatnije da hladi korektno iako deluje jadnjikavo.
nemam razloga da izmishljam, i ja sam bio zabezeknut kako malisha radi posao.
A HT ne donosi nista kada su performanse u pitanju, samo moze dovesti do nestabilnosti....
Moje zapazanje se odnosilo na generalizaciju od strane @Vlada87 da ako je kuler mali "da ga jedna vidis" on se ne cuje, sto veze nema...
...ako smanjis HT na 1900-2000 mozda ce ici na 4GHz na istom naponu. Ali ne znam da li moze odvojeno da se smanjuje HT kao na BE serijama...Ne mogu sad da listam ko je spomenio OC na 4Ghz, meni i na ovih 3,7 radi lepo i ne greje se previse, za 4Ghz trazi voltazu preko 1,5v, a ja iskreno ne bih drzao toliku voltazu za 24/7.
Da napomenem da je otkljucan u X6 i normalno vise se greje zbog dva dodatna jezgra i trazi vecu voltazu za OC kao i na def frekfenciji, razliku od 300Mhz realno ne bih osetio, a iskreno nisam od onih da moram da vidim cifru 4.![]()
I ja sam pre par dana uzeo ovaj procesor uspesno je odkljucan u i x6 ali imam drugi problem
nikako ne mogu da nateram ovaj box kuler da ide preko 3200 obrtaja
U igrama ako je kuciste zatvoreno ide do 5200 obrtaja u Linx-u 3200 max i ako je tempereatura 62C
Nemam pojma u cemu je fora ploca je msi 870-c45
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari