Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Da upravo to, ja nisam igrao na tu kartu oko otključavanja jednostavno nije me zanimalo, normalno volim što sam ga otključao i time dobio bukvalno X6 procesor za neverovatno male pare, ali kao što rekoh ja sam pre ovog imao Intel C2D E6600 pa sve posle toga mi je bilo WOOOOOOOW brzina i bilo mi je sve jedno da li će se otključati ili ne, a eto na kraju ispade da sam kupio zadnji primerak iz WinWin-a i pri tome sam dobio i više nego odličan primerak, sa izuzetno stabilnom voltazom tj temperaturom...

Jedva čekam da kupim hladnjak :)

Pa ne znam kako si zakljucio da imas vise nego odlican primerak? Napon od 1.46V je izuzetno visok za 3.0GHz...to pise na tvoji SS-ovima. To sto se otkljucao nista ne znaci...

Nekada otkljucan prolazi torturu sa LinX a pojavljuje se radnom BOSD. Treba vremena da se utvrdi stabinost takvog cpu, to sto ti ulazi u win za 6 jezgara ne znaci nista.

Ovo ti kazem iz iskustva, otkljucao sam 6-7 AMD procesora, vidim da si poleteo u nebo a moze da se desi da se razocaras...Drugo temperatura od 57C je jako bizu njegovoj granicnoj, ne bi sad da trazim po netu ali Phenom II proceesori su imali limit od 62C, dakle ako ti najobicnijoj igri dobacuje do 57C linX ima da nabaci 67C...

Ja sam dugo vremena ima odlican primerak Phenom II X2 555 BE 3.2GHz, otklucan u X4 i UNDERVOLOTOVAN u odnosu na X2 radio je na 3.6GHz i nikad nisam video BOSD i to na msi ploci od 50e

Ja sam podigao taj napon na 1.46... :)

Inače i dalje mislim da sa običnim box kulerom i više satnim igranjem BF3 igre na HIGH detaljima temperatura od 50-55c je mačiji kašalj. Kada budem stavio bolje hladjenje i budem smanjio napon okačiću slikice pa ćemo onda da razglabamo ;)

Ne znam sto si stavljao toliki napon? trebao si se raspitati o vrednostima...igranje igre nije nista za LinX podesen da ti maximalno optereti cpu i ram...sanse nema da box kuler ohladi Phenom II na 1.46V, e sad druga je stvar sto je minimalan napon na kom bi tako otkljucan X6 radio mnogo manji od tih 1.46V, ne verujem da ti treba i 1.4V a ne toliko...

Nemoj da ti reper bude igranje BF3 na "high" detaljima hahahahah :d car si. Al naucices, bitno je da se otkljucava.

Ono sto ti je bitno je da kad kupis bolji kuler temp ce biti manje i jos bitnije cim nadjes minimalan napon da radi stabilno tako otkljucan temp ce ti otici dole poprilicno...a sto se razglabanja tice, razglabali smo mi o ovim stvarima odavno vec, najbolje ti je da procitas teme po forumu i informises se.

Ili da mozda pomognes coveku i napises sta je potrebno da odradi da se manje muci i ne zeza sa voltima? ;)

Bi ja al ne znam mogu samo da nagadjam, to je drugo jezgro i revizija u odnosu na "klasicne" Phenom II X4 procesore...To je Thuban E0 revizije...A i naponi su razliciti od primerka do primerka to se "trazi" sa svaki CPU posebno

Poslednja izmena:
Zašto sam uzeo BF3 kao neki reper, pa zbog toga što je izričito procesorski zahtevna igrica pa otuda i moje pominjanje njega :)

Ma dzaba mi ovde pričamo kada ja nemam hladjenje kako treba, kad uzmem opet ću da vas masiram da mi pripomognete :)

BF3 trazi quad ali je vise gpu zahtevna igra. Da si igrao mp sa 64 igraca pa ajde :D
Kupi 212+ npr ali nemoj da ocekujes temperature nize od 52c u igrama, mislim ako budes ocovao procesor a trebalo bi jer je za igre bolje i 4 jezgra na 3,8Ghz nego 12 na 3Ghz :d
Kod mene se cpu na 4Ghz greje do 53c posle 2h bf3, inace je na samo 1,4v.. e sad, bilo bi lepo da ocujes taj na 3,6Ghz i ne treba ti vise realno ali racunaj na temperatire od 48-55c u igrama i sa boljim kulerom, sve zavisi koliki ce napon traziti tvoj primerak ;)

Nego, koje napajanje imas? Ne bi bilo lepo da se igras sa x6 procesorom sa nekom kinescinom :)

Nisam stigao juče da odgovorim, morao sam da ratujem na Casapin Border-u :D

I mislio sam na MP sa 64 igrača (moram nabiti poJene na Metro mapi hehehe) jer sam BC2 veteran pa me smara ovo unlockovanje svega i svačega ou da se igram BRE :=)

Šalu na stranu... vratio sam nazad X4 tj isključio sam 2 jezgra (viška) i on je sam vratio voltažu na 1.37 sada je za 10-15c hladniji na idel ne prelazi 30c u igrama ide sada samo do 45-47C. Kada budem uzeo hlađenje onda cu definitivno da opet uključim sva jezgra i onda ću biti miran.

Od napajanja imam LC Power 600w i fino mi radi (zadnjih 2 godine).

A kju graficku imas? Taj lc je los izbor za graficku koja trosi mnogo i x6 procesor..

Ovo napajanje sam uzeo još dok sam terao C2D E6600...

Grafička je GTS 450 1gb ddr5

Pre jedno 5 godina dao sam skoro 250€ za Thermaltake napajanje... posle dve godine napajanje je crklo i time mi je uništilo jedan HDD, south bridge i grafičku kartu (nvidia 8800gts 320mb), ploča je bila neka ASUS-ova ista plaćena boga oca u to vreme. Jednostavno krenuo sam da izbegavam skupe stvari jer ovo nije prvi put da nešto crkne od skupog a ovo što je kao kršina kineska radi 1/1...

Ako je u pitanju LC600H, nije problem to da li moze da izdrzi takav setup, ima to napajanje snage za to, ali je kvalitet los. Ne znaci da moras da dajes velike pare za napajanje ~ 200e, do 100e imas odlicnih i pouzdanih napajanja kao sto je Seasonic 620GB/M, 520GB/M.

Pa dobro, imas srece sto ta graficka ne trosi previse.

@Vlada87 Da li ja to dobro vidim,ti si napisao u mojoj masini da imas 980t,a ovde se prica o 960t phenomu?Da li je to samo tvoja greska ili sta?ako je samo greska prepravi to.. ;)
Evo da ne ispadne da tripujem,ako promenis u medjuvremenu :D

Prilozi

• 980t.JPG
    980t.JPG
    185.9 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Ops hvala na ukazanoj grešci ;)

Ispravio sam...

Ako je u pitanju LC600H, nije problem to da li moze da izdrzi takav setup, ima to napajanje snage za to, ali je kvalitet los. Ne znaci da moras da dajes velike pare za napajanje ~ 200e, do 100e imas odlicnih i pouzdanih napajanja kao sto je Seasonic 620GB/M, 520GB/M.

Da baš to napajanje i oznaka je u pitanju.

Ma znam ali u ovom trenutku nemam para za dodatno napajanje, a tamo negde posle nove godine planiram da uzmem neku grafičku u cenovnom rangu 200€ pa ću onda morati i da razmislim o kupovini napajanja, najverovatnije... :/

Poslednja izmena od urednika:
Da baš to napajanje i oznaka je u pitanju.

Ma znam ali u ovom trenutku nemam para za dodatno napajanje, a tamo negde posle nove godine planiram da uzmem neku grafičku u cenovnom rangu 200€ pa ću onda morati i da razmislim o kupovini napajanja, najverovatnije... :/

Kaciti graficku od 200e na takvo napajanje nemoj ni da pomisljas.

Pa sacekaj 7xxx seriju i onda uzmi neku 7770 ;) Ona ne bi trebala da bude problem.

Ja izvukao 4200 za CPU, 2520 za NB, HT sam digao na 2100 cisto psiholoski :p i mem sa 1600 na 1680(ide ona stabilno na 1833 nego nisam imao vremena da zatezem i memoriju) i to sve na ploci od 38e :D E sad ne pustam Linx zato sto mi se naponska mnogo greje i kada dostigne 100-103C gasi mi se TV i onda mora power supply on/off da se restartuje. Kapiram ja da je to ploca od 38e i da je to i da ona jednostavno nije za overclock ali ljudi zavrsio sam Crysis i sada igram Crysis 2 bez ikakvih problema sa tim setovanjima ;) Iskocim povremeno u Aidu64 da proverim temperature - jezgra do 47,8,9C a naponska do 56,7,8C i to je to... Mada iskreno nisam primetio neka ubrzanja u odnosu default 3,2 i full overclock u krizi, cesto ucitavam default profil i overclock profil i pokusavam da uvidim razliku(grafa je standardno kloknuta na 990/1150) :(

pusti HT sto se psihe tice, nego reci ti nama jesi ga otkljucao ? ;)
i nema veze sto je ploca od 38eur, meni se msi u poslednje vreme odlicno pokazao

<3 MSI <3 :) Pokuso sam unlock(enable core unlock cini mi se u biosu) sa ovom plocom ali se nista ne desava, digne sys i opet je 955 :( Ima jedna cudna stvar u vezi ove ploce, AMD override mi vidi PCIe na 60 a trebalo bi da je to na 100 na bilo kojoj ploci, u biosu nemam nikakvo podesavanje za PCIe(bios je poslednji). Ostaje mi jedino da dignem iz override-a na 100 ali je skroz cudno da bude na 60???

ahahah...pa ne moze 955 da se unlokuje kad nema shta da se unlokuje. samo 960t koji je thuban zakljuchan to moze ;) ne diraj nishta, sprzicesh neshto :D

<3 MSI <3 :) Pokuso sam unlock(enable core unlock cini mi se u biosu) sa ovom plocom ali se nista ne desava, digne sys i opet je 955 :( Ima jedna cudna stvar u vezi ove ploce, AMD override mi vidi PCIe na 60 a trebalo bi da je to na 100 na bilo kojoj ploci, u biosu nemam nikakvo podesavanje za PCIe(bios je poslednji). Ostaje mi jedino da dignem iz override-a na 100 ali je skroz cudno da bude na 60???

KOji si ti kralj,:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje,pokusao da otkljuca 955!!!taj procesor se ne moze otkljucati,to moze samo 960t.

Poslednja izmena:
Ali zato moze da se zakljuca zauvek :d

Ne moze, znam ali opet :D Nema neko ideju oko freq PCIe na mojoj maloj MSI ploci :)

Instalirao AMD Overdrive, BIOS setovanja na default, karta na defaultu. Startovao Fraps i Crysis 2(high res textures i patch 1.9), iskocim na Alt+Tab do Trixx-a i naklokujem kartu na 990/1140 i tu dobijem 2-2,5 frejma, opet iskocim do Overdrive-a dignem PCIe magistralu sa 60 na 110(cisto psiholoski jer mi je 60 po default-u :( ) i tu dobijem 1-1,5 frame, ponovo iskocim iz igre do Overdrive-a i naklokujem CPU sa 3,2 na 4,2 i tu NE DOBIJEM APSOLUTNO NISTA :( . Mozda Crysis 2 nije CPU zavisna igra i njoj ne znaci CPU klok, probacu sa drugim naslovima tako da sam ostavio CPU na 3,2 , PCIe na 110 i GPU na 990/1140 za Crysis 2. Ako je ovakva situacija i sa drugim naslovima moje pare definitivno odlaze na sto mocniji GPU...

Jeste bitna sto jaca graficka ali ja imam System Control Gadget za win7 i tu mogu da pratim zauzece jezgara.. igrao sam danas malo crysis 2 sa dx11 i cini mi se da igra srce 4 jezgra na po 3,6Ghz sigurno.. BF3 i vise. A cpu mi je na 4Ghz.

OK mozda od igre do igre ide drugacije ali provereno razlike NEMA u framerate-u u Crysis 2(HD texture bez directX 11, sve na ultra) izmedju 3,2GHz i 4,2GHz(ovde je ukljucen i podignut NB na 2520, HT 2100 i memorija na 1680 sto u principu i nije bitno). OK je to sto su jezgra zauzeta - to samo znaci da ih igra koristi i to je ok ali joj nista ne znace klokovi procesora ;)

Otisli smo malo off topic, nadam se da ne smeta :(

Poslednja izmena:
Vazno da si pokusao da otkljucas 955! :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Vrh Dno