Šta je novo?

AMD Navi RX 5700/5700XT

Meni su generalno svi problemi nestali....Sa drajverima novijim....Presao sam more igara i nikakve resete i gasenja kompa nisam imao...Kao i sinteticki testovi sve je radilo ok....Generalno uvek drzim untervolt gpu jer je hladnija grafa i fps je neznatno veci....Par puta mi se sa zadnja 2 drajvera desilo da mi je pukao drajver pa me bacilo na desktop u dve razlicite igre,ali gasenja,resete i cuda nisam i mao kao pre...Jedino sto ne znam sta moze da napravi bagovanje drajvera i da li to amd i dalje jede ono sto se ne jede....U sintetickim testovima poput Superposition Benchmark graficka mi radi odlicno cak i kad je klokovan gpu na 2150mhz,nadignut power limit na maks i klokovana memorija na 1900mhz..Sa novijim drajverima su se i temperature normalizovale,ali pre dvadesetak dana doziveo sam da mi pukne drajver...To se desilo u momentu kada sam u ac valhali podesavao skalu rezolucije da je malo dignem iznad full hd....Jel se zna provereno koji su drajveri najstabilniji i najbolji.Ja uvek instaliram najnovije.CIm se pojavi,odmah ga instaliram.

vidim da je sad SAM dostupan i za seriju 5xxx grafickih....... jel neko probao?
ja jesam malopre, ukljucio u biosu, driveri 21.9.1, enabliralo se automatski.
za sada probao samo Hunt Showdown, 2K reza, sve na high, otislo 10-12fps +, ali i radi mnogooooo stabilnije, nema fps dropova uopste sad.
grafa 5700xt/cpu 5800x

za sada probao samo Hunt Showdown, 2K reza, sve na high, otislo 10-12fps +, ali i radi mnogooooo stabilnije, nema fps dropova uopste sad.
grafa 5700xt/cpu 5800x
pardon, driveri 21.10.1

grafa 5700xt/cpu 5800x
Dostupan i na seriji 5xx preko modovanih drajvera.

Koju graficku da uzmem sapphire nitro rx 5700xt ili msi rx 5700xt? cena samo razlika 10e

Koji konkretni model msi?

Ja imam Nitro i ubija kakvo hladjenje ima. Predobra karta.

Mislim da je sapphire za nijansu bolja ali ne bi se *****ao ni sa MSI.

E sada sto se tice temp ne mogu da ti kazem precizno jer sve zavisi koliko podesis krivu ventilatora. Fora jeste da je Nitro bas masivna karta i ima veliki hladnjak, pa samim tim mozes da imas normalne temperature 70+ bez da ventovi vrte preko 60%.

Mislim da je sapphire za nijansu bolja ali ne bi se *****ao ni sa MSI.

E sada sto se tice temp ne mogu da ti kazem precizno jer sve zavisi koliko podesis krivu ventilatora. Fora jeste da je Nitro bas masivna karta i ima veliki hladnjak, pa samim tim mozes da imas normalne temperature 70+ bez da ventovi vrte preko 60%.
Samo da nije bucna kartica tj ventilator sapphire
Da video sma da je bas masivna graficka 3 kulera veliki hladnjak
Jer sam imao stariju msi r9 380 koliko bila tiha jedva se okrecali ventilatori

иди на нитро онда. 10е је мала разлика у односу на квалитет који добијаш.
(под условом да су вентилатори исправни)

Графичка картица се не узима без личне провере исправности.
Остаје ти да замолиш продавца да ти уважи рекламацију и врати новац. Већина продаваца даје 7 дана гаранције за исправност.

Poslednja izmena:
Графичка картица се не узима без личне провере исправности.
Остаје ти да замолиш продавца да ти уважи рекламацију и врати новац. Већина продаваца даје 7 дана гаранције за исправност.
Danas sam bio kod njega testiralo smo kod njega kod njega ne zuji kod mene zuji probali msi isto ne zuji
Kad sam dosao kuci prikljucio na komp isto zuji ustanovljeno je da je napajanje pri crkavanjem jer sam primetio moju graficku ista pocela da se cuje graficka coil whine tiho
jer verovatno ampera oslabeo
Cooler master mwe 750w
Zanimljivo da jos uvek radi
Primetio sam napajanje kad iskljucen nacisto tj bez kabla on i dalje zuji napajanje

Prijatno sam iznenadjen sa gigabite gaming oc, 5700xt, bez buke, temperature odlicne, a ko zna koliko je kopala

Nazad
Vrh Dno