Šta je novo?

AMD Llano, Socket FM1

APU-e stavljaju i u ove nove laptopove, tako da ne verujem da ce hladjenje biti problem?
[YOUTUBE]XqBk0uHrxII[/YOUTUBE]

ocekuje se i rat cenama :)

ss155.jpg

ss156.jpg

Poslednja izmena:
Al ce ovaj Llano biti ubica na laptopovima! :) Planirao sam da uzmem jedan sledece godine za faks, i trenutno mi se cini da ce to biti neki Llano laptop.

Al ce ovaj Llano biti ubica na laptopovima! :) Planirao sam da uzmem jedan sledece godine za faks, i trenutno mi se cini da ce to biti neki Llano laptop.

Pa po performansama nece biti nista spektakularno, po autonomiji bi trebalo da bude sjajan.

Pa po performansama nece biti nista spektakularno,
Zar nije ova 6755g2 po performansama slicna gt555m? A hd3000 sa 5450? To je ogromna razlika u igrama , a za manje love.

Meni se cini da je sasvim OK, s obzirom na cenu. Kada krene da pada cena, bice to sjajna prilika za kupovinu. Jos samo da vidimo i desktop verziju Llano procesora, nadam se da ce cena biti koliko-toliko povoljna, posto planiram da sklopim sestri jedan komp za net, office, filmove i Sims :)

Ima li najava kada ce se kod nas pojaviti Llano laptopovi? Mozda neki probook?

Cekamo test na Benchu ;) Ali mislim da ce Llano, generalno gledano, ispuniti ocekivanja. A nadam se da ce ih i nadmasiti :D

Zaboravih da ne smeju da se kace linkovi pa cu reci ovako.
Stigla desktop varijanta.
Model AMD A8-3850, 2.9GHz, Box - 12k !

pa stigao je i A6, post #42. meni je to nešto skupo, najviše zbog one gigabyte ploče, realno ne bih dao više od 4000 za takvu ploču a ne skoro 10000.

A gde ima da se kupi? Ja nigde nisam video...

At*m A6 - 10290din; A8 - 12010din
Gigabyte ploča A75-D3H 9720din

a evo ima još danas ubačenih
Gigabyte A75M-UD2H 9490din
Gigabyte A75M-UD4H 12470din

poprilično skupo

Pa jesto poskupo, ali ipak je novo :)

Pa na fudzilli su bile informacije o ECS plocama za 60e, doduse jeste ECS najjeftiniji, ali ni skuplji proizvodjaci ne bi trebali da idu preko 70e za ovaj tip ploce. Ali kao i sa svim novim stvarima, uvek su u startu skupe.

Uh, valjda ce im uskoro pasti cena. Deluju mi veoma interesantno :)

A8 treba da košta oko 90~95e, a A6 oko 70. Mada tek su izašli, verujem da će do buldožera dobiti navedene cene. Ima i jeftinijih ploča, naravno, ali se još nisu sve pojavile, tako da treba sačekati neki asus/msi/gigabyte za 60~70e.

Što se gaming računara za male pare tiče, mislim da je baš dobar izbor Lynx u odnosu na Sandy Bridge pogotovo ako se gleda bez diskretne grafike.
Samo treba sačekati AsRock ploču koju su svi kod nas i dobili na test sa A8-om, ona će biti 70-75€. takođe primetna je razlika kod radne memorije, 1333 naspram 1866 u igrama daje i do (max) 10 fps-a manje. negde je 2-3fps-a, sve zavisi.
inače na fudzilli/price check cene gigabyte ploča u EU su iste kao i kod nas, samo što oni imaju i ostale brendove.

bilo bi dobro da može nekako da se doda 5450 u taj dual graphics setup, ima ih za 2500. 6450 je tek mrvicu jača a duplo je skuplja.

ove mi se cene npr. baš sviđaju
3650=77,50€
3850=98,00€

Poslednja izmena:
Stigla je i MSI A75MA-G55, cena 7.699 din sa PDV.

Evo i prvi review: http://techreport.com/articles.x/21207/11

MSI's A75M-G55 offers more meaningful fan controls through a UEFI that can be cumbersome to use. This streamlined board lets the A75 chipset stand largely on its own, saving $10 off the UD2H but omitting features like FireWire and DisplayPort. A lot of Llano systems can probably do without those extras, and they should be able to take advantage of the valuable additions MSI tucks into the box.

Info kit: http://media.msi.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=66178

Poslednja izmena od urednika:
he he dobar mi je onaj asus V-PRO za 15330, baš su ga preterali.
nije mi jasno zašto za ovakvu low end platformu furaju takve ploče uopšte. procesori ionako nisu neki overklokeri, 2 x pcie za crossfire X teško da će neko praviti sa ovakvim čipsetom.

Po meni ovii novi Liano APU-ovi imaju smisla u laptopovima, za desktop i nisu toliko spektakularni.

Liano platformu vidim slično kao i Brazos, u pitanju je platforma koja ne predstavlja revoluciju ali donosi stepen integracije koji je poželjan u desktop segmentu. Brazos je postao sinonim za nettop računare, a Liano bi mogao da postane sinonim za office računar. Radne stanice i gaming mašine sigurno nisu ciljna grupa.

dobar test, cekamo i crossfire da vidimo kako se ponasa.

Nazad
Vrh Dno