gx-x je napisao(la):
jedna od najvecih i najjacih firmi koji se bave uvozom i prodajom racunara se nalazi BAŠ U NIŠ !!!

Dosta BG firmi od njih vuku robu u BG, ne vidim u cemu je problem, ta firma je vise nego dobro snabdevena, samo si ti izgleda slabo obavešten

Sve ono sto ti ja napisa za epox 8rda3i ti si bacio u vodu da bi uzeo plocu koja je skuplja zbog dodataka koji ti ne znas ni cemu sluze (firewire, SATA), a taj soundstorm ti uopste ne treba, isto to radi i AC'97 integrisani zvuk na 8rda3i, tj. nije isto ali ti neces primetiti razliku, tj. bices prezadovoljan. Ali dobro, daj 20e vise, to je tvoj izbor. da ne pricam o PREDNOSTIMA (bez kojih bi ja tesko ziveo) koje rda3i ima naspram rda+ ...
Pa moguce da BAS ZA TU firmu nisam cuo, ali ako je ipak znam i mislimo na istu (s pocetnim slovom P), a VRLO JE VELIKA, izbor im je nikakav: od ploca imaju SAMO: Aneki Albatron (sto me asocira na svrake,da ne akzem orlove, a poret toga sto u zivotu nisam cuo za to), zatim ASUS i poslednje: MSI.
Dakle, Albatron, Asus i MSI isreno i nije neki izbor. A o monitorima i da ne pricam. Sad i jos i neko vreme nemaju na lageru. Samo Hansol DT i EDT i Fujitsu Simens 1 model. Strasno! Da ne pominjem sto od grafickih imaju samo 'krsne' varijante ... odn. 9200, 9600 .. u SE varijantama, sto Nvidijine isto u 64bitnim verzijama. Pa mislim SRAMOTA!
Istina, ako mislis na neku drugu, voleo bih da mi javis, pa da se VRLO PRIJATNO iznenadim!
[email protected]
Sto se ploce tice, prvo 8RDA+ nema S-ATA priklj. za diskove, firewire mi, lepo si reko, u zivotu nece trebati, jedan extra PCI slot takodje, a JEDINA stvar koja me je ipak zadrzala na 8RDA+ je 'pisljiva' razlika od 5 - 8 EUR-a u odnosu na 8RDA3I plocu !!! Ovo ti pricam za stanje u NISU!
Iskreno, ja sam i hteo tu 3I varijantu, pa jos sebi da nabavim posebnu Live! kartu, i da uzzzzzzzzivam, ali ova smesna razlika mislim da ti kaze dovoljno.
Osim ako imas neki MNOGO ubedljiviji podatak za 3I.
Kazem ti, ja sam definitivno hteo 3I varijantu, ali me je SAMO RAZLIKA U CENU prebacila na RDA+. Jedino sto me je 'golicalo' da li rda+ mozda ima bolje overklokerske mogucnosti.
Chipset se istina jos razlikuje u oznaci "Ultra" kod rda+, ali ...
So, ako znas nesto vise od mene sto se pomenute firme tice, javi mi, bio bih ti zahvalan!
Nish je shit trziste!
Kupio bih u BGu, ali poucen prethodnim iskustvom, vise ne.
Zaglavio sam sa ****** ink-jetom (DeskJet 3820, koji je mislim inace jedan od stvarbo BOOLJIH jet-a, i sto se rezolucije tice, a pogotovu kapaciteta kertr. koju su neprikosnoveni u odnosu na ove danasnje, inace i cela konstrukcija je mnogo jaca)... Ali, kad mi se vec 100 puta kvario, i isto toliko puta morao da ga secam na gore, sto secam, sto ja opravljam ...
Tako da je pre koji dan KONACNO riknuo, ali mu je garancija istekla pre 3 meseca, tako da ...

O tome ti pricam ...
Moram da biram medju skapanim...