Šta je novo?

AMD ili Intel ?!

Ati Radeon 9250

NARODE POZDRAV !

Ja se vratih sa mora i ostalih putovanja, pa sad trcim da kupim
ono 'diskutovano' ...
Mislio sam da ce im se lager prosiriti, ali avaj!

Poludeo sam cak. Sad imaju siroku paletu WD diskova, ali su nestale SKROZ 9200 kartice. :(

Pitanje: Posto su SVUDA rekli da tih 9200 vise IKADA nece biti, ne rade se, ne uvoze,(na nivou Yugoslavije, ne Nisa) sta li vec ...
Ocekuje se za nedelju dana da se uvezu neke
9250 - navodno unapredjena verzija 9200 chipa.
Da li je to istina? Sta je u stvari taj 9250? Nije li mozda samo s podrskom za DX9? Posto sam nesto video na sajtovima da je kompatibilan. I valjda ima jos i DVI izlaz samo.
Jel ovo OK, ili ne? Takodje, ako je OK, napisite mi samo kako da prepoznam 128bit-nu verziju karte, posto izgleda da postoje i 64bitne koliko sam video.

Podpitanje: paralelno sa 9250, stize i stara 9200 VIVO, da li je bolje da se drzim 9200 (+VIVO) ili ne? Vivo mi apsolutno ne treba, a ne bih da dajem bezveze skoro 20EUR vise.

Jos jedno ako nije problem.
Zna li neko koliko ploca (i po koliko GB ima WD1600JB, i WD2000JB, odn. 200GB-tni disk?) Interesantno je da 160GB postoji kod nas sad u prodaji, a ja mu nisam nasao nikako specifikacije na western digital-ovom sajtu. Postoje samo 120 i 180 verzije .. !?!
Ima li da se kupe ovde one verzije sa Fluid Bearing motorima? Mislim valjda PB ili tako nesto (tise)?

Hvala unapred, i jos jednom veliki pozdrav SVIMA NA FORUMU, ako ste se svi vratili kucama i fino odmorili :)))
CAOS!

Sorry,

jos jedno 'ptianjce' ...
Svestan sam koliko je Ti4200 super low end kartica,
ali me saom brine (posto je GeForce) da li je na njoj slika (pa i TV izlaz)
istina toliko losiji nego na Ati-ju?
Posto je meni MNOGO BITNO da mi slika bude savrsena (sve ostalo manje).

2D je super na 4200, ako je kvalitetna karta, a uglavnom su to kvalitetne karte, jer je to tada bio High End, kao sada 6800GT. ATi moze itekako da podbaci sa 2D slikom.
Sto se tice TV izlaza, on je nesto losiji nego na ATi-ju i novijim nVidia kartama, zato sto je TV signal generisan preko Phillipsovog ili Connexantovog cipa, mada sa TV tool-om moze da se prilicno sredi slika i da bude sasvim ok bez ikakvih smetnji i mutnina.

@marned: ne znam sto se uopste cimas sa 9200/9250 kartama, ko kad bi sad vijao neku Via 133 plocu... navataj neku ti4200 polovnu (ako je polovna nije potrosena) pojavljuju se u malim oglasima, to ti je najbolje sto mozes da uzmes i ta kartica je bolja od bilo kog atija 9200....

gx-x je napisao(la):
@marned: ne znam sto se uopste cimas sa 9200/9250 kartama, ... navataj neku ti4200 polovnu

gx-x , pa to i zelim, pogotovu sto vise i nema da se kupe ove Atjeve, ali jedno mi se ne svidja to sto svi kazu da ima losiji prikaz ekranski/tv out.

Pusti ti sta pricaju, kad kupujes karticu, kao i monitor, vidi ti prvo kako sve to izgleda pa onda odlucuj. Istina je da ATI imaju bolju reprodukciju multimedijalnog materijala, ali sto se tice NV kartice posle FX serije nije slucaj.

ja na LCD-u nisam primetio nikakvu razliku u slici izmedju abit silura ti4200 i asus radeona 9600xt, obe slike su bile savrsene. To sto neko gleda u rengen kome treba 100V iz graficke da bi rengen radio pa mu ATI daje bolju sliku, to je druga stvar i problem je do monitora , a ne do kartica. Najvise volim kad mi neko sa hansolom 15" kaze da ATI ima bolju sliku...

E, to je stvarno, ljudi koji imaju krsh monitore a ovamo pricaju kako su probali obe kartice i ATI ima neuporedivo bolju sliku :D Cuo da je tako pa da i no kaze da je tako "provereno" :D

ne da je tako nego ludilo. nekim monitorima treba jaca pobudna ulazna snaga, ako je nema, slika je losija.

A, sta ATI daje vise snage na izlazu? Pazi ja sa novijim karticama nisam primetio nikakvu razliku u kvalitetu slike.

:) Ni ja sa "full" starijim :) mx400 i te varijante su druga prica, tu se stedelo do kraja.

Pa, logicno kada pravis jeftinu graficku da stedis koliko god mozes, ali stvarno bi trebalo da se vodi racuna o kvalitetu slike, ali opet kada pogledas onaj ko kupuje graficku za manje od 50 evra (mislim da nikada nisu bile skuplje) i ne ocekuje neki kvalitet slike.

milenkoc23 je napisao(la):
E, to je stvarno, ljudi koji imaju krsh monitore a ovamo pricaju kako su probali obe kartice i ATI ima neuporedivo bolju sliku :D

Pa zar to upravo ne znaci da ATI i na KRS monitorima moze da proizvede bolju sliku nego starije GF? To mi je, gledajuci kao laik ovu izjavu, pohvalno po Ati, zar ne?

p.s. Niko mi jos nista nije odgovorio po pitanju razlike izmedju 9200 i 9250,
a i razlike medju WD diskovima.

p.p.s. Danas sam KONACNO ugledao jedan primerak LG F700P u Nisu, jedan jedin (isto kao i prethodni 757DFX koji sam kupio pa trazio i uzeo povracaj love), i trazio naravno da ga ukljuce. 1024x768 je radilo skroz OK, ja sam se prestravio kakva je ono bila ostrina, ali kad sam ukljuco na 1280x1024@85Hz , on je skroz poludeo, dobo neke horzontalne pruge, i vertkalne 'vetrove' , bas vetrove, kao neke tackice koje su se po horzontali kretale oko svetlijih boja, takodje i pritiskajuci bilo koji taster na ekranu, to se intenziviralo, i 'sumelo' . UZAS! Prodavci se pravili blesavi. Ma to je Ok, samo je stara graficka, ne moze da izdrzi, pa sam ih terao da stave na noviju, a tamo jos gore! Sta je u pitanju, pojma nemam, oni poceli da teraju *******ciju, jer nisu znali da odreaguju, a ja se, nazalost pokupio i izaso iz radnje, jer im je to jedan jedini primerak bio.
I toliko o mom monitoru. Ne da je Nis smrdljiv za kompjutere nego je to strasno!!!
Da ne pricam za ostalo... Od ploca moz nadjes samo neke Albatrone, Asus i MSI i tolko. Ovu Epox sam iskopao u jednoj vasoj, 'crvenoj' firmi, koja prodaje uglavnom konfiguracije, al ova niska 'expozitura' radi i s komponentama. Ali, naravno lager monitora im je OCAJ! Adi i Hansol! AAAAAAA!
Moram da provrsljam jos po netu, pa da vas pitam za savet, sta cu drugo! :(

Nego, nisam li ja zapeo sve ovo da trazim/kupujem u nevreme?
Mozda sto je leto pa odmori i tako to ...
Kad se ova industrja rascvetava? Sept/Okt ?

UZAS!

MarNED je napisao(la):
p.s. Niko mi jos nista nije odgovorio po pitanju razlike izmedju 9200 i 9250

Mislim da tu razliku ni ATI ne zna :)
Konkretno:

Ati Specs

Club3D Radeon 9200 128MB

Brand:*ATI
Chip:*R280
Form*Factor:*AGP
GPU*Mhz:*250
Memory*MHz:*200
Video*memory:*128 Mb
Memory*Bandwith:*128 bit
Memory*Type:*DDR

Club3D Radeon 9250 128MB

Brand:*ATI
Chip:*R280
Form*Factor:*AGP
GPU*Mhz:*240
Memory*MHz:*200
Video*memory:*128 Mb
Memory*Bandwith:*128 bit
Memory*Type:*DDR

Poslednja izmena:
@marned: da, znaci da ati daje bolju sliku na rengenima, ali na nekim rengenima koji ne podnose jak ulazni signal mozes i da ne dobijes sliku, tako da je to mac sa dve ostrice za ljude koji imaju monitore vrednosti ~15e.

niko ti nije odgovorio na pitanja koji je hdd bolji jel bi to bio off-topik, postavi novi topic sa tim pitanjem.

razlika izmedju 9200 i 9250 je 10mhz u korist 9200, kao sto je typhoon.x gornjim specifikacijama i potvrdio.

@MarNED: da se razumemo, trenutno kod najnovijih kartica nema nikave razlike. Ali sto se tice losijih monitora stvar je u tome, sto taj monitor daje losu sliku u svakom slucaju tako da mu ne pomaze ni da mu stavis graficku koju su proizveli sami bogovi, tako da ono kada kazu, "i onda mi drug pozajmio ATI kada je otisao na more da se malo igram, slika odjednom postala cista kao suza, kao da sam se preporodio, kako je bila dobra slika pa to ne moze uopste ni da se poredi..."

Vrh Dno