- Učlanjen(a)
- 30.07.2000
- Poena
- 770
Photoshop, AutoCAD... pruzi se ti ako ikako mozes za barem jos 256MB memorije.
A verovatno ne znaš ni sam zaštoMarNED je napisao(la):Ne,ne,ne - to sam definisao krajnje, znaci nema NF7 ili 8RDA3I,
nego striktno ove navedene.
Ukratko, nema drugih razlika.MarNED je napisao(la):E jedino sam razmisljao (ali opet kao
laik to bas i ne bih mogao/smeo, pa bih zato da te pitam:
Mislim (cini mi se) da izmedju 8RDA3I i 8RDA+ i nema velikih razlika
sem sto 8RDA+ ima Firewire port (koji meni ne treba), 1 PCI slot vise,
i ima bolju (ovu SoundStorm) zvucnu. Istina ima neke razlike u
chipsetovima, pa zato i pitam jer se jedino u to ne razumem.
Pa pitam da li bi mogao da uzmem 8RDA3I + Sound Blaster Live 5.1
(jer je na ovoj zvucna gora) i da prodjem iole jeftinije a pritom imam
i super zvucnu?
Pretpostavljam da razlika nije bas samo u goroj zvucnoj ?!
Ima manje potencijale za overklok?
Gori chipset ?!
Ne utiče na overklok nego sam mislio da nema smisla napucavati gigaherce procesoru a grafička dno dna.MarNED je napisao(la):A zasto graficka utice na overklok ?!
Ni jedna ni druga, oba imaju osakaćenu (64bitnu) memorijsku magistralu.MarNED je napisao(la):A ova nesto ne valja?
violinista je napisao(la):Naravno, pokušaj da se ispružiš za 256 MB, to će ti mnooogo značiti.
Pa prvo jer sam maaaaaaaaxxxxxxxiiimalno prekopao internetVojkan je napisao(la):A verovatno ne znaš ni sam zašto.
Pa ako je vec tako, meni stvarno ne treba Firewire, a ni jedan extra slot.Vojkan je napisao(la):Ukratko, nema drugih razlika.
Epox pravi ploče kao nokia mobilne telefone
A koji je naziv te fx5200 128-bitne kartice ? I koliko kosta?Vojkan je napisao(la):fx5200 al' samo 128-bit-a...64-bitni...nikako...
MarNED je napisao(la):Pa to sam otprilike i planirao, jer sam dooosta odlucio da uzmem
AMD varijantu. Smatram da bi dooosta to znacilo obzirom da bih
uzeo DualDDR plocu, pa kad je vec takva, isprsicu se makar za
2x256. Samo mi to malo pomozite, posto ih ima vise raznih u Nisu.
Ima nekih CL2.5 i nekih CL3, i PQI i Kingston varijanta, kao i
PC333, i PC400.
To poslednje mi je malo cudno. Kazu mi da trebam da uzmem DDR400,
ali zar Barton 2500+ ne radi sa FSBom na 333MHz ?!
Pa prvo jer sam maaaaaaaaxxxxxxxiiimalno prekopao internet
i pregledao sto srpske sto strane rewieve ploca, i diskusije na
forumima. Istina je da sam prvo hteo ASUS i GIGABYTE (isto dual DDR
varijante) ali su me svi izlupali po usima sto sam se i usudio da ih
pomenem, i svi, ali SVIIIII tako hvalili te EPOXE i ABITE (za koje se
jedino sad dvoumim, ali najverovatnije cu da zavrsim sa EPOXOM
makar iz razloga sto njega i nekako mogu naci u Nisu, ali ABITA - NIKAKO!)
Sto se tice ostalog (nekih podrobijih karakteristika) to vec iskreno
ni sam ne znam zasto.
Znam samo da treba da dodam jedno 30EURA za taj savet od moje
prethodne odluke, ali kao sto kaze Nice (na pocetku threada)
Pa ako je vec tako, meni stvarno ne treba Firewire, a ni jedan extra slot.
Dooosta vise bi mi znacilo da dokupim SoundBlaster Live!, i ovu 3I (ako
stvarno nema nikakvih drugih razlika) pa da onda imam i kvalitetnu plocu
i istu takvu zvucnu - a za iste pare !?
Jer to tako lepo kako i zvuci ? :laugh:
A koji je naziv te fx5200 128-bitne kartice ? I koliko kosta?
U prevodu, koje je dno dna (najvise sto se LOVE tice) za jednu 128-bitnu graficku ?
Uh... :wall:
ToxiC je napisao(la):ajde za AMD (Barton je oko 70 ojra) ali ne verujem da je Intel PIV 2,4 (1MB L2) ispod 140 ojra!!!!
Radi, ali je razlika u ceni mizerna, plus ako budeš želeo da overklokuješ neće ti memorija biti potencijalno ograničavajući faktor.MarNED je napisao(la):To poslednje mi je malo cudno. Kazu mi da trebam da uzmem DDR400,
ali zar Barton 2500+ ne radi sa FSBom na 333MHz ?!
Pa i ove dve su epoxi i abitiMarNED je napisao(la):Pa prvo jer sam maaaaaaaaxxxxxxxiiimalno prekopao internet
i pregledao sto srpske sto strane rewieve ploca, i diskusije na
forumima. Istina je da sam prvo hteo ASUS i GIGABYTE (isto dual DDR
varijante) ali su me svi izlupali po usima sto sam se i usudio da ih
pomenem, i svi, ali SVIIIII tako hvalili te EPOXE i ABITE
Jeste tako lepo, a zvuči još bolje nego SoundStormMarNED je napisao(la):Pa ako je vec tako, meni stvarno ne treba Firewire, a ni jedan extra slot.
Dooosta vise bi mi znacilo da dokupim SoundBlaster Live!, i ovu 3I (ako
stvarno nema nikakvih drugih razlika) pa da onda imam i kvalitetnu plocu
i istu takvu zvucnu - a za iste pare !?
Jer to tako lepo kako i zvuci ? :laugh:
Kod Microstara je T128 64bitna a TD128 128bitna (i ima i DVI). Košta oko 70-80€, ovo pucam napamet.MarNED je napisao(la):A koji je naziv te fx5200 128-bitne kartice ? I koliko kosta?
Vojkan je napisao(la):Kod Microstara je T128 64bitna a TD128 128bitna (i ima i DVI)
ivica je napisao(la):a onaj 9550 shta snjim...
violinista je napisao(la):ako ti je frka za kintu, uzmi slobodno nekog Radeona 9200 (ne SE!!!)
A ova 9200 je sa SE, ne bez. Koliko sam ja gledao, ni jednu nemaju bez tog SE, sta god to znacilo (cuo sam da je to 'ostecena-polovicna' varijanta)notax je napisao(la):CLUB-3D ATI RADEON 9200 SE AGP 128MB DDR, DVI,TV-out, 64bit 47.00
Njega sam bas i planirao, jer sam procitao review o njemu bas na ovomnotax je napisao(la):17" Samsung SyncMaster 757DFX 128.70
Sa liste ovaj monitor, i ni jedan drugi.
Ok. izabiram PQI varijantu (eventualno V-Data)notax je napisao(la):Oko memorije ...zavisi od čipova koji su na njoj.
V-Data. Može i PQI, ali izabrani.
MarNED je napisao(la):EJ NAROOOODE !
Nasao sam na jednom mestu
Sapphire ATi Radeon 9200 128MB /TV-out !!!
Koliko se secam za to ste mi pricali da je dooobro.
Odn. jedino 'eventualno znad je 9600SE, ali evo sada opcije
Jel je OK nju da uzmem, (a ne ASUS 9600SE ili MSI FX5200) ?
Moooolim vas, ako ima nekog, i nije problem da mi odgovorite, znam da daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavim nevidjeno, ali jednom u zvotu STVARNO zelim da kupim OK comp, a ne ko do sada zaglavm sa nekm sranjem.
Thanks ...
Pozdrav,
Marko
p.s. ima ista varjanta kartice sa nekim VIVO, jel to mozda sa vdeo ulazom ?
MarNED je napisao(la):EJ NAROOOODE !
Nasao sam na jednom mestu
Sapphire ATi Radeon 9200 128MB /TV-out !!!
Koliko se secam za to ste mi pricali da je dooobro.
Odn. jedino 'eventualno znad je 9600SE, ali evo sada opcije
Jel je OK nju da uzmem, (a ne ASUS 9600SE ili MSI FX5200) ?
Moooolim vas, ako ima nekog, i nije problem da mi odgovorite, znam da daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavim nevidjeno, ali jednom u zvotu STVARNO zelim da kupim OK comp, a ne ko do sada zaglavm sa nekm sranjem.
Thanks ...
Pozdrav,
Marko
p.s. ima ista varjanta kartice sa nekim VIVO, jel to mozda sa vdeo ulazom ?
Tačnije običan 9000 sa AGP 8X.ivica je napisao(la):9200 je dx8.1 karta ali ima barem koliko toliko snage...inache to je prepakovani 9000 pro
ivica je napisao(la):U svakom sluchaju 9200 je sigurno bolji od bilo kakvog gf4mx-a...
Optimus Prime je napisao(la):...istina je da je kartica koju ima stvarno losa.Dakle u pitanju je 9600SE koji je osladbljena verzija radeona 9600 i ima 64bit-nu magistralu sto joj omogucava ocajne performanse koje su losije i od npr. radeona 9200 128bit...
Optimus Prime - s drugog threada je napisao(la):Sto se tice preporuke sumljam da ti je neko sa bencha preporucio tu karticu jer vecina ljudi zna kolko je gov*o ta kartica,ali si mozda ipak naleteo na nekog samozvanog ,,kompjuterskog strucnjaka,, na tvoju nesrecu
uNesc0 je napisao(la):Ja ti predlazem da uzmes nekog Radeona 9600se. On ima odlicnu sliku, a i performanse su i vise nego dovoljne za tebe. Kod mene sad gura na 957p i mogu ti reci da sam poprilicno zadovoljan. Slika je ostra, kontrast je OK, osvezenja su OK, jedino me nervira sto je monitor poceo da "cvrci" pri nizim rezolucijama
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari