Šta je novo?

Amd i stara ku?išta

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Imam neko ATX ?u?ište koje sam nabavio januara 2000. ("Panda" ako nekom nešto zna?i). Napajanje je valjda 200W. Mogu li da na to naka?im novu KT333 plo?u i XP1600+ sa par ventilatora, hardom CD-om... ?

Promeni napajanje.... Nije bitno u kakvom je kucistu... ni ne mora biti u kucistu hehe :)

3MaJ je napisao(la):
Imam neko ATX ?u?ište koje sam nabavio januara 2000. ("Panda" ako nekom nešto zna?i). Napajanje je valjda 200W. Mogu li da na to naka?im novu KT333 plo?u i XP1600+ sa par ventilatora, hardom CD-om... ?

Ma Panda je cudo, steta samo sto ima vertikalno napajanje. Ja sam ga dugo koristio doduse malkice modifikovano. :p Povezi sve i vidi da li radi kako treba, ako imas problema sa paljenjem, stabilnoscu sistema itd. kupuj neko bolje 300+W napajanje, to ti je investicija i za buducnost. Mozda bi cak bilo pametnije da umesto novog napajanja (u slucaju da postojece ne radi kako treba) kupis kompletno novo DTK kuciste, koje ima ubedljivo najbolji odnos kvalitet/cena, sve drugo je sminka i bacanje para. :wave;

200w nece izdrzati XP. Meni Leadman 300w nije izdrzao 1700+ (doduse malo podignut). Uzmi definitivno neko dobro napajanje >300w. I procitaj na njemu stavku "combined power output 5v+3,3v" pozeljno je da bude 185w i vise.

Prije mjesec dana sam i ja tako razmislja da promjenim kuciste ali dok ne ugradis nove komponte i ne probas nista se ne zna. Imao sam celeron na 400 Mhz i promjenio plocu i procesor XP 1700+ kt133a 512mb sdram i sve je proradilo kako treba. posle smo prikacili jos 1 hard disk , rezac i cd i to je radilo bez ikakve nestabilnosti. Nakraju smo stavili i 4200 graficku, modem i awe 64 muzicku. Sve radi i pod xp i win me sistemima pa je najbolje da probas a tih 30-40 eura ako ti sve radi mozes upotrebiti za druge komponetne. Ja sam moje upotrebio da doplatim za onu graficku.

Pozdrav !!!

Narcotic je napisao(la):
Prije mjesec dana sam i ja tako razmislja da promjenim kuciste ali dok ne ugradis nove komponte i ne probas nista se ne zna. Imao sam celeron na 400 Mhz i promjenio plocu i procesor XP 1700+ kt133a 512mb sdram i sve je proradilo kako treba. posle smo prikacili jos 1 hard disk , rezac i cd i to je radilo bez ikakve nestabilnosti. Nakraju smo stavili i 4200 graficku, modem i awe 64 muzicku. Sve radi i pod xp i win me sistemima pa je najbolje da probas a tih 30-40 eura ako ti sve radi mozes upotrebiti za druge komponetne. Ja sam moje upotrebio da doplatim za onu graficku.

Pozdrav !!!

sa ovim misljenjem se iz fundamenta ne slazem.

tih recimo 30-40 € upotrebi upravo za napajanje
:wave;

Nikome ne bi preporico da stavlja XP u kuciste sa vertikalnim napajanjem.
Uzmi celo novo kuciste jer se kod nas uglavnom prodaju dve vrste napajanja: ili dobra ali preskupa ili nesto malo jeftinija ali popravljana pa ne znas do kada ce ti raditi.

Za 30-tak eura moze da se nabavi sasvim solidno ATX kuciste od 300W. Preporuka je da se uzme kuciste iskljucivo sa horizontalnim napajanjem zbog bolje ventilacije.

drfedja je napisao(la):
Za 30-tak eura moze da se nabavi sasvim solidno ATX kuciste od 300W. Preporuka je da se uzme kuciste iskljucivo sa horizontalnim napajanjem zbog bolje ventilacije.
jeste, evo ja sam pre nekidan radio sa hipomediom, 34 evra, rekao bih da je napajanje kvalitetnije od jnc, u svakom slucaju dosta je teze, a lim je dtk, vrlo kvalitetan.

Sto se tice napajanja vi ste svi u pravu i razumijete se u tu problematiku. Ja sam samo cojeku reka da i stara napajanja rade kada se u njih ubaci ova nova skalamerija posto je on pita dali 200W moze sa XP. Meni je temperatura procesora max 43 stepena ,a ploce 22 - tako pise u biosu i nikad u ovih mjesec dana nije puka.

Pozdrav !!!

Nazad
Vrh Dno