Šta je novo?

AMD Hybrid CrossFire

Napred? Ako ga ovo mora gurati napred, pukli su 😉

Pa Intela ovakva resenja drze tu gde je 🙂
A ne konfiguracije od 2000+ evra 😉

Ovo je po meni odlicno resenje, pogotovo za proboj na trzistu, jer ce se masa naloziti, na ovakvo resenje. Neka meni daju jedno da ga "testiram" 😀 😀 😀

Ma rešenje je sasvim korektno, ali to su sve sitnice. AMD mora da reši oblast od koje živi a to su procesori!

Posmatrajte ovo sa aspekta nekoga ko sastavlja konfiguraciju sa voema malim budzetom. Danas razlika u ceni ploce sa integrisanom grafikom i bez nje je veoma mala i nekome ko uzima komp a nema kesha da 100+evra na graficku, extra mu dodje da uzme taj 34x0 i integrusu i dobije pristojne performanse dok ne skupi pare da uzme neku dobru graficku. a jos ako uspeju da predju ogranicenje da maksimun dobitka bude +100% od integruse, to bi bilo mnogo dobga stvar..

Posmatrajte ovo sa aspekta nekoga ko sastavlja konfiguraciju sa voema malim budzetom. Danas razlika u ceni ploce sa integrisanom grafikom i bez nje je veoma mala i nekome ko uzima komp a nema kesha da 100+evra na graficku, extra mu dodje da uzme taj 34x0 i integrusu i dobije pristojne performanse dok ne skupi pare da uzme neku dobru graficku. a jos ako uspeju da predju ogranicenje da maksimun dobitka bude +100% od integruse, to bi bilo mnogo dobga stvar..
Mislim da teoretski nije moguće da se pređe ograničenje maksimalnog ubrzanja od 100% u odnosu na integrušu. Koliko sam ja razumeo koristi se Alternate Frame Rendering odnosno čipovi naizmenično renderuju po jedan frame. Iz tog razloga, maksimalni teoretski dobitak je 100% od brzine sporijeg čipa odnosno integruše.
Doduše moglo bi se desiti da "eksterni čip" izrenderuje nekoliko frejmova dok integruša izrenderuje 1. U tom sličaju bi "ubrzanje" bilo više od 100% u odnosu na integrušu. Međutim u to bi verovatno bilo sporije od te iste eksterne kartice koja bi radila solo.

Nazad
Vrh Dno