Šta je novo?

AMD FX 6300

Ponoviću, pokušavaš da izmisliš rupu na saksiji. Temp package ne može biti temperatura, jer AMD nije tako napravio. To je termalna margina i ona predstavlja samo broj do granice, ne prestavlja bilo kakvu temperaturu. Kad toliko voliš, ''temp package'', uzmi neki FM kompletić i vidi šta pokazuje ''temp package''. U leru 50-60, u loadu 100-120. To je ''temp package'', yeah right. Dok u oba slučaja, termalna margina, ostaje termalna margina. ;)

Ponoviću, pokušavaš da izmisliš rupu na saksiji. Temp package ne može biti temperatura, jer AMD nije tako napravio. To je termalna margina i ona predstavlja samo broj do granice, ne prestavlja bilo kakvu temperaturu. Kad toliko voliš, ''temp package'', uzmi neki FM kompletić i vidi šta pokazuje ''temp package''. U leru 50-60, u loadu 100-120. To je ''temp package'', yeah right. Dok u oba slučaja, termalna margina, ostaje termalna margina. ;)

Ne govorim o FM govorim o FX procesorima tako je kako je tako je obiljezeno znamo mi svi da to nije stvarna temepratura i to smo napisali u predhodnim postovima, ali jednako je mjerodavna koliko i termalna margina u AOD-u to je bila poenta rasprave za koju je kokan tvrdio drugacije, a temp package i termalna margina u AOD-u je jedno te isto i ne moze biti razlicito samo se drugacije izrazava oznacava nazovi kako hoces ;)

Kad je temp package, tako nešto super, zašto je različito na platformama koji imaju isti CPU, dok je sve kako treba kod termalne margine? To više, nego dovoljno kazuje, ko je ''gazda''. Dakle, AOD je jedino merilo. To što ti voliš, da brojke idu na više, ne znači da to tako treba i samo zbunjuješ ljude, koji su i onako zbunjeni, zbog načina na koji je AMD ovo napravio.

Poslednja izmena:
Ja govorim o AM3+ i FX procesorima to sto ti ne razumijes tvoj problem samo znam da je jednako tacno i Temp package i AOD termalna margina sta se god gleda isto je samo treba znati koje su vrjednosti dozvoljene kao sto sam objasnio u onom gore postu.

Koliki je "temp package" kod APU-a?

Različit.

Pišeš AOD i HWmonitor su isti.

Onda se vadiš na FX.

Zaključak, CPU deo APU-a, po tebi nije K15.

Još jednom, AOD, termalna margina, radi svugde kako treba i to je jedino na šta se treba osloniti. ;) I sam HWmonitor je imao revizija koliko hoćeš, pa i dan danas, ne radi kako treba. ;)

ne vadim se ja na FX nego od pocetka upravo o njemu govorim ;) APu nigdje nisam pomenuo kao sto ostali clanovi mogu procitati iz moji postova... bez argumenata, ne vdim dalju polemiku :wave:
Oslanjo se ti na AOD ili temp packacge kod FX-a ti je to potpuno isto, nadam se da ces to shvatiti ili isprobati ako vec nisi.

Da ne otvaram novu temu,pitacu ovde,trenutno listam celu temu pa ako je vec odgovoreno nemojte me ubiti ,ima dosta strana.

Da li je fx-6300 dobra zamena za athlon II x3 445 ? Imam r9 270x ,8 gb rama, i kapiram da je 445 slab za to (voleo bih recimo novi Dragon Age da odigram,sa 445 "secka") ,da li da idem na 6300? Ne planiram da ga klokujem. CPU kuler sam uzeo proslog leta ,u pitanju je Thermaltake Contac 16,hoce li biti dovoljan da odrzi 6300 u granicama ili treba da idem na taj LC power koji hvalite ovde ili onaj evo 212? Ne daju mi se pare za to ako ce Thermaltake da ga drzi u granicama.

Kupovinu bih trebao obaviti za desetak dana pa mi znace odgovori.

Pozdrav svima! Da ne otvaram novu temu pitacu ovde, nadam se da niste vec polemisali o ovome.

Listam po netu vec predugo i ne mogu da nadjem odgovor nikako. Naime imam GA-990FXA-D3 maticnu i planiram da uzmem FX 6300 sledece nedelje. Problem je sto na Gigabyte-ovom sajtu FX 6300 nije na listi podrzanih. Zbog cega? Cudi me to s obzirom da je starija generacija FX procesora podrzana skroz. Ploca je sa 4+1 naponskom sekcijom, i sve mislim da je zbog hladjenja VRM-a nilo problema pa je gigabyte odlucio da skine nove Vishere sa liste podrzanih. Za 8350 i 8320 razumem, ali zasto 6300? Kako to da je podrzan na primer osmojezgarni FX starijie generacije kao i Thubani svi, a fx 6300 koje ima TDP 95W nije? Jako cudno, sve se plasim da nije neka druga vrsta problema osim pregrevanja. Ali svakako pregrevanje naponske sekcije ne bi ni bio problem vise jer sam napravio kod kuce kulercic za naponsku sekciju koji radi ekstra. :)

Ok procitao sam celu temu,vidim rekli ste vec da je uz R9 270x FX 6300 ok,e sad,skontao sam da je FX 8300 samo 20 evra skuplji ,jel velika razlika u odnosu na 6300? Da li je onda moj Thermaltake Contac 16 dovoljan i da li uopste moze (bez klokovanja) da radi lepo na http://www.msi.com/product/mb/760GA-P43-FX.html#hero-overview ? I glavno,da li mi treba uopste procesor sa 8 jezgara,ako ne radim nikakav rendering niti nesto slicno,igram LoL i sad bih opalio neke novije igre...
p.s. ne planiram uskoro ni jedan deo da menjam posle ove kupovine procesora.

Da ne otvaram novu temu,pitacu ovde,trenutno listam celu temu pa ako je vec odgovoreno nemojte me ubiti ,ima dosta strana.

Da li je fx-6300 dobra zamena za athlon II x3 445 ? Imam r9 270x ,8 gb rama, i kapiram da je 445 slab za to (voleo bih recimo novi Dragon Age da odigram,sa 445 "secka") ,da li da idem na 6300? Ne planiram da ga klokujem. CPU kuler sam uzeo proslog leta ,u pitanju je Thermaltake Contac 16,hoce li biti dovoljan da odrzi 6300 u granicama ili treba da idem na taj LC power koji hvalite ovde ili onaj evo 212? Ne daju mi se pare za to ako ce Thermaltake da ga drzi u granicama.

Kupovinu bih trebao obaviti za desetak dana pa mi znace odgovori.

Ako možeš otključaj još jedno jezgro i uživaj, prelazak sa Phenom II na FX6300 i nije nieki iskreno kada su igrice u pitanju, minimum FX8320e/8300

Ok procitao sam celu temu,vidim rekli ste vec da je uz R9 270x FX 6300 ok,e sad,skontao sam da je FX 8300 samo 20 evra skuplji ,jel velika razlika u odnosu na 6300? Da li je onda moj Thermaltake Contac 16 dovoljan i da li uopste moze (bez klokovanja) da radi lepo na http://www.msi.com/product/mb/760GA-P43-FX.html#hero-overview ? I glavno,da li mi treba uopste procesor sa 8 jezgara,ako ne radim nikakav rendering niti nesto slicno,igram LoL i sad bih opalio neke novije igre...
p.s. ne planiram uskoro ni jedan deo da menjam posle ove kupovine procesora.

Uzmi 8300 ili 8320e , kuler je dovoljan. Ploca podrzava procesore.
Samo gledaj da imas odgovarajuci bios, tj odradi update biosa na najnoviju verziju koja podrzava ove procesore pre nego sto ih kupis.

Na ovim procesorima ja bi iskljucio turbo i kloknuo ih na 3600/3700 mhz.
Ako ubodes dobar primerak mocices verovatno i da spustis voltaze i da drzis na vecoj frekvenciji.

Ako možeš otključaj još jedno jezgro i uživaj, prelazak sa Phenom II na FX6300 i nije nieki iskreno kada su igrice u pitanju, minimum FX8320e/8300

To je vec relativno. Mogu i ja da kazem da razlika izmedju i3 i q6600 klokovanog nije "velika" i u nekom smislu nije. 30% u igrama nekada bude desetak frejmova razlike itd.

Objektivno gledano phenom II je super procesor ali nema sta da trazi pored ovih vishera( kao sot vishere nemaju sta da traze protiv novih intela).
I to ne govorim samo o igranju igara vec uopsteno o koriscenju racunara.

To ne govorim da kazem kako je PII djubre samo da iz mog subjetivnog utiska postoji osetna razlika u koriscenju racunara a i u igrama.

Poslednja izmena:
Ma sve je ok, samo mislim da se neipslati da doplaćuje ~70e da bi prešo sa Phenom II na FX6300, bolje da doda još 20e za neki FX83xx

Momci u pitanju je Athlon II x3 445, nije Phenom :-D izvinjavam se nisam znao da ima Phenom 445
Da li je update biosa neophodan,jer sam čitao da moze doci do loših stvari...samo se pokrene iz windowsa update?

Momci u pitanju je Athlon II x3 445, nije Phenom :-D izvinjavam se nisam znao da ima Phenom 445
Da li je update biosa neophodan,jer sam čitao da moze doci do loših stvari...samo se pokrene iz windowsa update?
Mozda je taj tvoj Phenom..jesi li probao/znas li da postoji mogucnost, da se taj cpu otkljuca?

Sad citam da ga otkljucavaju neki,nisam imao znanja u vezi otkljucavanja,sad sam svašta pročitao,deluje mi kao akrobacija možda i nije velika...zašto je jezgro uopšte zaključano? Ako mogu da otkljucam 4.jezgro onda je skok na 8300 bolji od 6300 jel da...a ako otkljucam onda možda mogu jos da guram sa ovim,sad treba čitati to.. :-D

keckec@ ovde nije tema za ovaj cpu ali da ti odgovorim, ja imam X3 425 iz potpisa i otkljucava se iz biosa bez problema, ali posle tri dana sam se vratio na staro jer nisam primetio da se nesto dobija.

keckec@ ovde nije tema za ovaj cpu ali da ti odgovorim, ja imam X3 425 iz potpisa i otkljucava se iz biosa bez problema, ali posle tri dana sam se vratio na staro jer nisam primetio da se nesto dobija.

Ok. Ipak necu otkljucavati,samo treba da prelomim da li 6300 ili 8300 ,citam da je za igre nebitno jer igre ne koriste svata jezgra obicno...da je 8300 potreban za video editing,rendering...onda kontam da je za moje potrebe 6300 dovoljan jel? Ali ipak,ne bih ga menjao sigurno 2,3 godine,bar.

Pazi ja igrice ne igram, desi se 4x godisnje da odigram, da se ja razmisljam ne bih se dvoumio isao bih na 8300 za razliku u ceni od 2.700,00 din nebih uopste razmisljao jer ta usteda po meni nije vredna a zamisli kada dodje dan za promenu te konfe a ti za 2.700,00 din danas mozes da produzis jos neko vreme.

Tako i ja razmišljam al cekam ako još neko kaze mišljenje,ne kupujem sutra, ima još dana...

Ajmo ljudi treba mu bar još desetak poruka podrške OMG :trust::wall:

Uzmi 8300,nemoj posle da se kaješ zašto nisi doplatio i uzeo bolji procesor

uzmi fx8350 da se bas osiguras :)

Nema potrebe da juri 8350, 8300 mu je sasvim dobar, manji TDP, a i svakako ce moci da ga klokuje na 4GHz ako je to bitno.

Ajmo ljudi treba mu bar još desetak poruka podrške OMG :trust::wall:
Presmesni prepametni čoveče ,sramota je sto ti se dozvoljava takav post. Kupujem sledeće nedelje, logično je da u medjuvremenu želim da pročitam što više komentara, pokrenuo sam diskusiju na FORUMU, NEVEROVATNO je da hoću da vidim iskustva i savete? Užas,tačno da čovek lupi glavom o zid...

ovo tvoje dvoumljenje je besmisleno zato covek i kaze, da li ces da uzmes fiat punta ili mercedesa c klase za 20e razlike :)

Ako ti kazes da je razlika tolika...onda bi SVAKO kupio 8300,niko ne bi ni gledao 6300 :S . Ja da imam dovoljno znanja ne bih ni pitao ovde,ali sam pitao jer vidim da mnogo menjate i cackate procesore pa valjda imate znanje.
Pitao sam i da li ce moj kuler moci da ohladi 8300 (nisam bas siguran),najvise me to ustvari zanima ,verovatno kad bih imao 1000 postova i prijatelje ovde ljudi bi pisali i ne bi me niko spustao al eto...

Nazad
Vrh Dno