Šta je novo?

AMD FX 6300

P95 cini mi se da je 27.9 poslednji....ni za linpak AVX nemam link posto samo nekoliko verzija radi, cini mi se da je skoro neko kacio link......

Poslednja izmena:
ok sad ću da pogledam. inače namestio sam ga da ne trotluje, provrteo sam cinebench i dobijam 533 poena na 4.5ghz. dok radi frekvencija je konstantno na 4.5. hvala ti puno, a i svima na pomoći.

edit: ne mogu da nađem pouzdane linkove za download. sutra ću da nastavim sa pretragom

edit2: našao prajm ovde, verzija 27.7 je u pitanju http://www.mersenneforum.org/showthread.php?t=16779

Poslednja izmena:
Trotl mozes jedino da proveris linpakom.

http://goo.gl/90kyk7 LinX 0.6.5 pa teraj, obrisi local.lng nakon raspakovanja da bi ti bio na engleskom, stavi svu memoriju i kreci...

Da li bi ovaj procesor iz naslova solidno radio na ovoj ploci,obzirom da sam tanak sa budzetom :-D

MSI 760GM-P23 (FX)

Samo da nema problema,znam da je slaba i losa,msm losija ali jednostavno ni cvonjka nemam vise :) pa dokle radi...i jos nesto da li bi sa njom mogao da ukljucim onaj turbo ili kako se vec zove ima li ona to?

Ploca podrzava FX6300, ne vidim zasto ne bi radio kako treba. Radice i turbo core, ne brini.

Da li je neko koristio ovaj procesor za 3D animaciju?

Treba da sastavim ortaku konfiguraciju za to a budzet je bas bas ogranicen
pa me interesuje da li je bolja varijanta ovaj CPU ili neki quad koji radi na vecoj frekvenciji.

zavisi od softwarea
bitnija su jezgra
najbolje bi bilo FX-8320

onda 6300 ili polovan phenom hexa core :)

Radije bih 6300 zbog novije arhitekture, mada vidim po testovima da je razlika minimalna u odnosu Phenom II.

Ja ima Prime 95 28.1 build 1 ako neko hoce przi procesor sa tim da postavim na neki share sajt. Vise je pogodan za Haswell zbog AVX 2 :D Meni izbija na 100C u roku od par sekundi, dok prime 95 27.7 ide do najvise 75C sa small fft ?

Imam FX 6300 sa stock kulerom i čim upalim nešto zahtevnije cpu počinje da se pregreva. Upalim neki full hd stream ode na preko 60 C, upalim li neku zahtevniju igru ode do 70. Na idle je oko 47.
Nikakav oc nisam radio. Šta mi je činiti?

Kupi mu hladnjak! A i koji vent kroz kuciste... Za pocetak probaj malo da ga undervoltujes.

On ne bi trebao da ima 60c sa stok kulerom, najpre pusti linpak 15 min istovremeno(na pocetku) uknljuci HW monitor i okaci SS ovde pa ce vidimo dalje.

Koji hladnjak, nisam baš neki stručnjak što se hlađenja tiče. Ima veliki vent od kućišta, mada ga držim otvorenim.

edit:

On ne bi trebao da ima 60c sa stok kulerom, najpre pusti linpak 15 min istovremeno(na pocetku) uknljuci HW monitor i okaci SS ovde pa ce vidimo dalje.
Čim se vratim popodne puštam pa javljam.

Poslednja izmena:
Ne kapiram taj Linpack nikako. Postoji li neka alternativa?

Jedna partija LoL-a od 12 minuta. Prva slika.

Ventu na cpu sam u SpeedFan-u povećao brzinu sa 1800 na 3000, postoje samo 2 opcije. Druga slika. Ali to ga izgleda mnogo i ne tangira.

Prilozi

• LOL.JPG
    LOL.JPG
    124.7 KB · Pregleda: 133
  • Vent.JPG
    Vent.JPG
    58.9 KB · Pregleda: 113
Skini kuler, zameni pastu, vrati ga ,proveri dali je dobro nalegao, ako se i tad bude grejao, pored otvorene stranice onda nesto nije u redu sa njim ili plojkom...

Poslednja izmena:
Ili je previsok difoltni napon koji ploča daje.

Pokušavao sam da skinem ono metalno čudo od kulera koje je prilepljeno za cpu ali bez uspeha, međutim tu primetim da se gomila prašinčine zavukla jedva sam je povadio. Posle toga pustim mašinu i voala 47 C max.
Hvala svima na savetima.

Eto da znate za u buduće, prvo idite na prašinu :d

Ako mu je tek temperatura zasmetala mora da je covel imun na buku :d

Više roštilja grafa, kad zapeni pa počne da se okreće na 65%, ko avion. Nije problem buka sve dok šljaka. :d

pa kako toliko prašine, majkumu...

Kad sam čistio ranije čistio sam sa venta i samo površinski deo metalnog dela, međutim sad kad sam skinuo vent - šok. Čak se i dole za procesor slepila prašina, jedva sam sve poskidao. Verovatno se od velike temperature slepila... otkud znam.

Kod mene na 5800K, ne radi uopšte. Plus, što to nije poslednji linpack. Poslednji linpack, možete omogućiti na AMD-u, tako što ga skinite sa intel-ovog sajta i propustite ga kroz LinpackUnlocker.

Poslednja izmena:
Treba da mi stigne procesor pa me zanima turbo opcija. Da li ako je aktiviram klok ide na 4.1ghz ili ne?

Ja ne volim te turbo opcije...
Bolje ga klokuj, on tek preko 4GHz liči na nešto...

Vrh Dno