Šta je novo?

AMD FX 6300

Da klok ide na 4.1Ghz ali samo na 2 jezgra (1 modul) uz nepotrebno visoki napon od 1.425V.

Moj je savet da ugasiš turbo i staviš ručno množilac sa 17,5 na 20 i da fiksiraš napon na oko 1.325V i imaš 4GHz na svim jezgrima. Koja ploča je u pitanju?

Sa malo boljim kulerom i pločom moraju na 4.5 :)

koj napon vam treba za 4.5 ? (idle i load)

Poslednja izmena:
slešdens ti je lepo odgovorio.

isključi turbo, isključi cool and quiet, cpu multi na manual - 20 - 22 , i cpu voltage do 1.35v.
kod mene je 1.35v dovoljno za 4.2 ghz , a za 4.5ghz traži 1.4v (load 1.375v).

eksperimentiši do npr 1.42v , u max loadu pri prime95 i intel burn testu ne sme da prelazi 60c.

Puca mi worker u prime95 na 4.5Ghz stalno, probao sam voltaze do 1.5 ... Probao sam i sve zivo ostalo da menjam i namestam al jednostavno nece
Stavio sad 4.4Ghz na 1.464 i nbcore 2.5, radio 20ak minuta pa prso worker

Ma sve zivo sam pogasio, jedino ako ima neki problem sa Win8, stavio sam na 4.5Ghz sad pa cu da teram igre da vidim dal ima problema.
I da.. temperature max su bile do 52C tako da to nije problem

Izvrteo sam na 4.4Ghz Prime jedan sat ceo bez greske :) Namestio sam nekako , 1,464V idle a 1,488V load
Sutra cu da probam ovako na 4.5Ghz

Poslednja izmena:
Već je više puta pisano da ne možeš znati da li je stabilan klok ako ne prođe 50 krugova linx-a sa max memorijom.

Nisam ni rekao da je stabilno, jednostavno u odnosu na ona pucanja workera u samom startu ovo je odlicno.

Pa da.
Šta ti je čudno?

Gde je Stilgar da vam objasni kako znati da li je proc. stabilan ili nije.

Pa ja sam slušao Stilgara pa znam da se tako radi :d (kad prođe 50 krugova sa full memorijom nema da te boli glava)

Pa ja sam slušao Stilgara pa znam da se tako radi :d (kad prođe 50 krugova sa full memorijom nema da te boli glava)

I onda pokrenes neku igru i padne BSOD. :D
Salim se, naravno, slazem se za 50 krugova sa svom memorijom. :)

Pozdrav ljudi. Treba mi mali savet. Pazario sam FX6300 i novu seriju Kingston fury memorije 2x4Gb na 1866mHz. (crnu)
Pitanje je koju plocu uzeti? Imam 2 u vidu:

http://emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-%28mb%29-mb-am3+-970-asus-m5a97-r20.11.html?productId=26352
http://emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-%28mb%29-mb-am3+-970-gigabyte-ga-970a-ud3p.11.html?productId=39056

Zasto ove 2? Chipset 970 mi je sasvim dovoljan, bice samo jedna graficka u masini. CPU cu da hladim sa CM Z600, shodno tome sam uzeo memoriju sa nizim hladnjacima da moze stati ispod, a po testovima sudeci moze lepo da radi sa 1.65V 1866mHz 9-9-9-24

CPU cu da clockujem naravno, inace nebih postovao ovde. Nameravam da izvucem 4.2-4.5 iz njega ako sam imao srece da dobijem dobar primerak.
Nazad na pitanje. Gigabyte ili Asus? Procitao sam skoro sve postove od samog starta ove teme i nasao cak da je jedan korisnik izvukao 4.5 na vazduhu sa istim ovim Asusom i CM Z600 hladnjakom, tacno ono sto ja planiram.

Pitate se onda zasto se neckam... Odgovor je jednostavan gigabyte je crna ploca sa crnim konektorima itd. Lepse se uklapa...
Ali ako je Asus bolji za OC, uzecu njega...

Molim za savet i utiske ako neko ima sa ovim plocama...

++ za asus

Jeste gigabyte lepša, ali nije bolja, a plus je i skuplja od asusa.
Tako da sam i ja za asus. :)
Mada bi bilo bolje da si ovo pitanje postavio u delu "šta da kupim" da ne spamujemo ovde...

Za OC definitivno Gigabyte. Ima 8+2 power phase, dok je kod Asusa 4+2.

8+2 naponska jeste prednost pri o.c u bez daljnjeg ali ako bi uporedio svoje dosadasnje iskustvo sa gigom nedostatkom nedostatkom podesavanja(u vecini modela) sub latencija memorije, samo ponasanje pri o.c-u , a i cinjenici da ne ganjas extreme o.c u ja bi se pre okrenuo asus-u....siguran sam da ima i kontra argumenata al ovo je moje licno iskustvo.....ako pomaze super :wave:

Asus sa tako jadnom naponskom ne može da se poredi sa Gigabyteom. Pogotovo jer je čovek naglasio da hoće OC.

GA-970A-UD3P ima digital naponsku, ali nema llc.

sa druge strane ASUS M5A97 EVO R2.0 ima i jedno i drugo (6+2 naponska doduše, ali veoma kvalitetna) i najbolja je budžet ploča za AMD.

+100 za M5A97 EVO R2.0 Nema bolje

Ma šta nema bolje? :p
Zna se valjda šta valja - Crosshair :D

Razlika izmedju FX 6300 i Athlona 750k ako je neko koristio i li jednostavno zna ,. jer je primetna u zahtevnijim igricama .

UD3P Ima LLC, imam ovu plocu i ovaj procesor na 4.4Ghz. Moja preporuka za UD3P.

Razlika izmedju FX 6300 i Athlona 750k ako je neko koristio i li jednostavno zna ,. jer je primetna u zahtevnijim igricama .

Evo imas OVDE poredjenje, doduse sa FX 6350, ali isto je to. U nekim igrama, kao sto je Far Cry 3, razlika je primetna..

Vrh Dno