Šta je novo?

AMD FX 6300

Da

A kako uopšte "stavljaš" klok memorije?

ima onaj multiplier, ili uključim xmp.

nego, evo sad probao sam 4.5ghz i voltažu +0.025 i pukao mi cinebench, plavi ekran :d, onda sam stavio voltažu +0.50, tako da je voltaža bila 1.320 i prošao je cinenebch i dobio sam 490 poena što je bedno, samo 30 više u odnosu na 4 ghz. tu nešto ne valja, jel tako? :) al opet pri tim setovanjima 4.5ghz i +0.050v temperatura procesora u toku cinebencha je bila 40 stepeni. ili je ova noktua mnogo dobra, ili je mnogo dobro montirana (montirala mi devojka :D) ili hw monitor laže

Patriot u pitanju?
nije, onaj wannabe muskin beše, excelleram

Poslednja izmena:
Definitivno nešto ne štima...
Ja isto tako klokujem memoriju, ali ova moja ide i na 2000 lagano...

U cemu je razlika izmedju stavki 17, 18 i 19? Vidim da se relultat na testu menja na bolje a i dalje je na 4.02GHz
19-ne uspela o.c cesija(prosla p95 i linpak ,rezultati izostali), 18-mem na 1866 cl9 , 17-mem na 1600 cl6.

ma da, evo radi na 1600. nego... 4.0 bez dizanja voltaže, 35 stepeni pod opterećenjem. 4.5 sa +0.050 i 40 stepeni pod opterećenjem. da probam još neku vrednost? da teram dalje? za 4.6 koliko da stavim voltažu? +0.075?

Nema rrrk-krk u o.c-u, kao sto vidis.
jao ma znam, nego sam hteo da izbegnem sve to. milion puta restartuj komp, pa menjaj jednu po jednu vrednost, i onda promenim više vrednosti odjednom da se ne vraćam stalno u bios, pa posle ne znam što sam popio plavi ekran :D

Poslednja izmena:
Nema tu pravila, isprobavaj razne vrednosti sve dok ne bude "rock stabile" :D

Ma da :p
Pa to ne mogu ni oni ludaci sa azotom :D

Poslednja izmena:
Te memorije su CL9 ili?

Ajde izvrti cinebench na 4GHz

jesam, na 4 ima 460 i temperatura je 35 stepeni, na 4.5 ima 490 i temperatura je 40 stepeni.

30 poena razlika? nešto ne valja.

pominju na netu da se ugasi amp, ne znam gde je to

Kako tako malo majku mu..?

Jesi pogasio sve one opcije u biosu, cool n quiet i ostalo?

Vrh Dno