Šta je novo?

AMD FX 6300

Da li postoji neki nacin da razaznamo ove verzije koje rade na nizem naponu?

Ih 26 minuta, pa to je i previše testiranja :D

hahahah :D To je test u prime95. Testiram ja njega u igricama, renderingu, pa malo LinX. Kad je sve to izdrzao i izdrzava po meni je to stabilno, nije mi bitno da ceo dan vrti Prime 95 al ajd pusticu ga veceras da odradi Prime malo duze pa cu okaciti sliku :)

Ih 26 minuta, pa to je i previše testiranja :D
Ne, ne, stabilno ,testirao sam u WOT imam 20fps, sa frapsom 19, mada na slikama se ponekad vidi i manje? ..!. , sve u svemu radi, ja zadovoljan. :rtfm:

"Ne, ne, stabilno ,testirao sam u WOT imam 20fps, sa frapsom 19, mada na slikama se ponekad vidi i manje? ..!. , sve u svemu radi, ja zadovoljan. "

Ne vidim poentu tvoje recenice ali ok, ako je tako uzivaj na tvojih 5.2GHz u WOT-u

Ajd da obrazlozim kad si se vec toliko zalepio za Prime95 kao da je to jedino merilo stabilnosti procesora. Dok sam imao Phenom X4 965 kloknut na 4.2Ghz Savrseno je prolazio mukotrpno testiranje x puta u Prime, CPU test u Aida64, 3dMark, i jos par programa ali pri igranju Crysis 3 je znao da "zapuca" izbaci plavi ekran i slicno sve dok ga nisam spustio na 4.1 i onda sam sa tim odigrao od pocetka do kraja bez problema. To je moje LICNO iskustvo tako da ja volim da odradim test u Prime95 ali mi je bitnije da procesor bude stabilan i da ne odkazuje dok igram igrice u kojima on ima veliku ulogu i dok radim razne druge stvari na racunaru a u kojima se on najvise koristi. Kad i taj test prodje onda je to to. WOT koristi procesor koliko i Youtube (lupam) tako da me to ne zanima...

Ovde se pise o FX6300, ja sam napisao moje iskustvo sa njim koje je i vise nego dobro a druzimo se samo 20 dana i to na Asus Formuli IV koja je predvidjena za AM3 platformu:) Nisam pisao o njemu da se hvalim kako imam 4.7GHz vec kao sto rekoh iznosim moje iskustvo i tu sam da pomognem ako neko ko ima ovaj procesor zeli taj rezultal i cak jos bolji od toga...

Zaboravih da napisem kako sam dosao do 4.7GHz:

CPU- 268MHz, Multiplier 17.5, voltaza oko 1.51V (u nekom programu pokaze za nijansu vise dok u drugom za nijansu manje) Radio je i sa manjom voltazom ali nekad iz cista mira izbaci plav ekran (dok komp miruje) pa sam povecao

CPU/NB-2144MHz, 1.32V

Ram 1429MHz, 1.75V (voltaza je na auto bila 1.3V pa sam to prvo povecao na normalnu vrednost od 1.65)

@ Stilgar. Evo ti i test u Prime95 od dva sata kad je to toliko bitno (ne znam koliko je relevantan jer sam usput odgledao i film) al ajde :D

Koliko vidim stabilno za tebe znaci 2h blenda ,da igre rade dobro, kad pukne bsod, spistis klok i dobar si. ako sam te dobro razumeo?

ne znam šta smarate čoveka sa tim testovima. jel njemu dobro, dobro mu. šta tebe pa briga na koliko on vozi svoj proc, osim ako nećeš da iz nekog razloga meriš čiji je duži, pošto vidim da si u potpis crveno stavio svoj klok da svima bode oči.

ja svoj držim na 4.1, samo ušao i promenio množilac. jel komp radi? radi. jel zabada? ne zabada. znaš kako mi se trese nešto da vrtim 20 sati prime da bi ti bio zadovoljan.

Upravo tako, POD USLOVOM da u programu za Benchmark procesora ili grafike i procesora u paru dobijem vise od onoga sto sam imao pre kloka.

Komp u 50% vremena koristim za igranje, brat 40% vremena radi rendering ostalih 10% je za internet, filmove, muziku i to je to. Ako sve to prolazi bez problema meni je to sasvim dovoljno da kazem da procesor radi stabilno.

Ako postoje neke druge verzije stabilnosti slobodno napisi, covek se uci dok je ziv. ;)

Ne, nema veze sa tim vec dosta ljudi doje, kaze pomoc pri o.c -u ,neko im da savet, a onda se ispostavi da savet nije dobar i da sistem puca, ili ti nije svima dovoljno ono sto je dovoljno tebi ili bokiju.... Naj logicnije je doci do onoga sto je merodavno za sve a to je da dobar o.c ne puca NIKADA, sto ce reci radi pri svim programima uvek, e sad ako je to nekima mnogo kao kriterijum stabilnosi pa na osnovu toga informisu ljude onda nemam komentar... u pravu ste za sve.

Poslednja izmena:
naravno, ako vidiš da ti na višem kloku komp radi lošije onda znaš da nešto ne štima, i vratiš na manje. neko da troši vreme / struju da bi nekom random liku koji u potpisu ima 45ghz dokazao nešto mislim da nikog ne zanima. mene savršeno ne interesuje to što on svoj proc vozi na 4.8. i eto ne verujem mu. photoshopovao je svoj rezultat. ne verujem. i šta ćemo sad? ja moj vozim na 5.5 ghz. živeo baltazar.

svako ko ubuduće bude hteo da mi dokaže svoj overklok rezultat mora da me pozove na gajbu, obezbedi pivo i klopu i da blejimo od 10 ujutru do 10 uveče da mi vrti prajm da ja to lično vidim. onda može u potpis da stavi.

lol

edit:
Ne, nema veze sa tim vec dosta ljudi doje, kaze pomoc pri o.c -u ,neko im da savet, a onda se ispostavi da savet nije dobar i da sistem puca, ili ti nije svima dovoljno ono sto je dovoljno tebi ili bokiju.... Naj logicnije je doci do onoga sto je merodavno za sve a to je da dobar o.c ne puca NIKADA, sto ce reci radi pri svim programima uvek, e sad ako je to nekima mnogo kao kriterijum stabilnosi pa na osnovu toga informisu ljude onda nemam komentar... u pravu ste za sve.
vidi, sve to kul. ali onaj ko uzme da klokuje bemu zna valjda nešto. može da dođe ovde da se informiše ovlaš o vrednostima da zna od čega da krene, ostalo je posle igra, sigurno neće niko preko foruma da mu overklokuje proc.

ovaj gore lik je klokovao svoj proc i njemu on radi stabilno i vidi povećanje performansi i zadovoljan je sa tim. šta imamo mi više sa tim. sve i da provrti 500 sati prajm, i da da svoje vrednosti, to ne znači 100% da će nekom tamo isto tako raditi. ne može sad newb da dođe i podesi isto tako i da peva. zato je oc sport za malo iskusnije ortake.

Poslednja izmena:
Ja vama do sad verujem za sve, ne znam cemu takav ton, to sto postoji samo jedan nacin da se procesor istestira da uvek radi i NIKADA ne bsod-uje to nisam ja smislio...ne razumem.
I cisto da se nadovezem ovaj forum nije soba gde kacite o.c rezultate pa ko moze bolje vec mnogi ljudi koji ne postuju gledaju sta rade neki ljudi i pokusavaju nesto da nauce, e problem je u tome sto ne mogu da nauce od nekog ko gradi o.c na pogresnim nogama i to bez ikakve validnosti....a inache sto se tice validnosti, o5 nisam ja smislio vec u mnogim programima imas rezultate i logove ,izmedju ostalog i zbog potvrde....ne vidim nista ne jasno. Pojansi mi zivota ti doktore

ma ok sve je to ok. jedino što meni nije bilo ok je što smaraš čoveka da vrti testove... zbog čega? da bi nekima na netu pokazao da je njegov procesor stabilan. ako mu bre pukne nekad u radu znaće što mu je pukao i promeniće vrednosti.

oc nema šta da se gradi. od kad znam za sebe klokovao sam kako sam ja hteo, nije bilo i interneta ni vodiča da mi pokažu kako da klokujem.

sad je bar lako: digneš množilac. jel može? može? jel ne može? digneš napon. i tako u loop dok ne nađeš stabilnu vrednost. ja ne znam šta tu ima teško.

inače ovo što postavljaju oc vrednosti na net i što se takmiče, baš su to vrednosti za 24/7. provozaju jedan 3dmark i ako ne pukne: jeeej!

U pravu si rasprava je pogresna, ti si u pravu i lepo svako ko hoce da klokuje neka lepo uradi kao ti i to je to, o.c je u sustini jednostavan ,dali procesor trotluje, pogresno vrsi izracunavanja(pogotovo bitno nekome ko radi ozbiljne poslove), stabilnost u ozbiljnim aplikacijama rad sa memorijiom, potpuno su trivijalni, lepo krknes mnozilac, pustis igru, radi, radi, vozi misko, kakve bre *******cije glupih testiranja provera uporednih provera, potpuno nebitno za nekog ko klokuje godinama bez uputstva.
Uff bre, ova sprdnja sa tobom preraste u ozbiljan referat...

EDIT:
Evo nece mi biti tesko 100 ti put da napisem, O.c se gradi, sto ce reci ako guras 4.8 ides preko 4.5 , 4.6 , 4.7, ako ti poslednja vrednost nije dovoljno stabilna(tj set iz biosa nije dobar) samim tim i sledeca vrednost koju stavis nece biti stabilna. Ovaj sistem moze da se zaobidje ako ste recimo ocovali 10 PD-a pa osecate procesor kako dise i mozete rucno da gadjate odredjenu volrtazu i klok koji ce da rade 90% sigurnosti(sto takodje mora da se proveri jel) svi ostali ako zele da im komp radi stabilno, ne pucaju datoteke pri saveu, bsodovi frezovi itd moraju peske pogotovo naPD-u koji butuje skoro uvek. Sledece, bas zbog toga su i potrebni stroziji testovi u odnosu od npr Ph II koji mnogo bolje i brze reaguje na greske. Ultimejt testiranje(ujedno i naj logicnije ako neko zeli da mu sistem radi kako treba i da zna da je odradi valjan o.c) je 4h P95 avx ,costume set, sa mah memorije i zadatkom do 5 minuta, kad to zavrsi Linpak avx 50krugova sa svom memorijom(moze i vise ko voli), kad to zavrsi, oporedni test rezultata winrar-chinebencha itd jer se cesto desava da sve prodje a reziltata fale(nepr nekima na 4.0g u linpaku 8350 izbacuje 65gflopsa potpuno stabilno a nekome 80-82 koliko i treba). Kome je sve ovo ne bitno, lepo krk mnozilac, krk bus 268, krk memorija, nema bsod- nema friza, dobro je teraj, a onda ukljucis neku hardcore igru posle 6 meseci na svojoj novoj R9 grafi, igra krene da stuca i tebi nista nije jasno, kazes kao pravi poznavalac: o.c je dobar(ne puca) znaci grafa je.........boze....sta se desava, eto te n forumu na sekciji sa grafama gde sa tobom josh 10 ljudi razbija glavu zato sto ti ne mozes da se igras valjano..... ako nizbocega onda valja uraditi stvar kako treba ako se vec radi a ne polovicno sa 5% zivaca kao i sve ostalo ovde na srbistanu..... Oznoji mi se prsss.....:d

Poslednja izmena:
Uh daj ljudi opustite se :D Ja se u potpunosti slazem sa ed-hunterom ali to vise nije ni bitno. Kao sto rekoh ja se ne hvalim sa 4.7GHz vec dajem smernice ljudima koji imaju ovaj procesor a zele da ga klokuju. Da li ce oni vrteti testove 5 dana ili ne mene ne zanima. Meni je bitno da sam ja zadovoljan i da sve savrseno radi.

Ti stvarno mislis da ce neko ko radi toliko ozbiljne poslove a da mu rezultati zavise od klokovanja procesora to raditi i uopste pomisljati na klok?? A usput ce ga testirati 5 dana raznoraznim programima Ma daaaaj

Svako ko klokuje ima neki svoj razlog i to je zavrsena prica.

Evo da se ogradim, sve ovo sto sam pisao o kloku, klokovao i postavio slike testova je cisto amaterski i igranje sa megahercima i voltazom. NE PREPORUCUJEM ozbiljnim ljudima kojima posao zavisi od kloka procesora da testiraju onako kako sam ja testirao.

sve je to tačno stiglar, al previše ozbiljno shvataš ovu rabotu. prvo, što reče čovek gore, kome poso zavisi od oc-a nek odma obriše poso :d a drugo bre, pa majkumu kad vidim da mi komp ne radi kako treba a znam da sam klokovao, prvo što ću da preispitam su klokovi neču da dođem da se žalim kako mi ne radi igra zbog grafičke.

Uh daj ljudi opustite se :D Ja se u potpunosti slazem sa ed-hunterom ali to vise nije ni bitno. Kao sto rekoh ja se ne hvalim sa 4.7GHz vec dajem smernice ljudima koji imaju ovaj procesor a zele da ga klokuju. Da li ce oni vrteti testove 5 dana ili ne mene ne zanima. Meni je bitno da sam ja zadovoljan i da sve savrseno radi.

Ti stvarno mislis da ce neko ko radi toliko ozbiljne poslove a da mu rezultati zavise od klokovanja procesora to raditi i uopste pomisljati na klok?? A usput ce ga testirati 5 dana raznoraznim programima Ma daaaaj

Evo da se ogradim, sve ovo sto sam pisao o kloku, klokovao i postavio slike testova je cisto amaterski i igranje sa megahercima i voltazom. NE PREPORUCUJEM ozbiljnim ljudima kojima posao zavisi od kloka procesora da testiraju onako kako sam ja testirao.

Potpuno se slazem sa ovim. Ljudi koji se bave ozbiljnim poslom na racunaru koriste Intel procesore na default podesavanjima i tacka. Za gamere je AMD zakon. I tu mozes da se igras sa klokovanjem svega sto se da klokovati do mile volje, pa dokle doguras.....i ako nesto zeznes nema ozbiljne stete.....

U pravu si, nece, moj je savet onome ko to ne zeli da uradi kako treba da se ne zanosi sa klokovima preko 4.5g na PD jer preko toga moras jako dobro da poznajes uzrocno posledinne veze onoga sto podesavas u biosu. Evo prostog pitanja za tebe. Kako znas da (npr ako klokujes tako kako klokujes bez ozbiljnog kriterijuma) da ti npr grafa 7950 koju si svojevremeno platio 300e ne radi na nivou 7850 koja je 150e jeftinija a sve to usled tvog loseg kloka koji ne da ne izvlaci max grafe ,vec imas problem ozbilnijeg trolta cpu-a koji ti ne vidis kad upalis windows ,gledas film ,igras igre koje rade na max podesavanjima i na Ph II sa 7850 ispada da si bacio 150e? Jel ti to zvuci glupo?

Poslednja izmena:
majkumu pa prosto znaš. vidiš jer jednostavno ti ne rade igre. baciš supersampling, baciš sve na max maximuma u driverima. napraviš takva setovanja koja jednostavno traže jaku grafičku. ako koči znaš da si zezno. čista priča.

Poslednja izmena:
Bacis na recimo optimizovanoj igri za multitasking kao kriza 3 i sve radi jel rade sva jezgra, al sta se desava kad potonje pustis npr FC3 koji koristi samo 2 jezgra tj potreban ti je visok IPC po jezgru a ti to nemas, ili nesto slicno ne optimizovano a 90% ih je sta onda?

taj ko ne zna da li ga u igri zeza proc ili grafička on ni ne klokuje. ja sam tačno uvek znao šta me usporava i kad sam zamenio tu komponentu sve je bilo ok.

generalno u pravu si. zaista. samo mnogo je smaranja sve to što ti pričaš.

Posto sam ja amater i ne znam da klokujem ja koristim 3dmark. Moja procedura je sledeca: odradim test na standardnim podesavanjima i lagano podizem megaherce i svaki rezultat uporedim sa predhodnim i vidim na cemu sam. Jedina razlika je to da sam sa ovim procesorom krenuo od 4.1 jer mu je to turbo vrednost a ne od 3.5GHz. Ako sam na dobitku idem dalje kad dobijem rezultate manje od predhodnog testiranja tu se zaustavljam i to je to. Tada tacno znam koje vrednosti su najbolje, vratim na njih i to je to. Nisam ja jutros kupio procesor, nasao na netu kako to drugi rade, nagurao megaherce i voltazu i ovde okacio par slika. Ali sam zato trazio rezultate u klokovanju procesora drugih i uporedjivao svoje vrednosti sa tim da vidim odprilike na cemu sam...

:wave:

ja sam stvarno nekad tako radio. baterija testova, celi dan čuči uz njega dal će da pukne... pa sam posle digao ruke, šta će mi bre to u životu...

Svako prema preferencijama, ali ako savetujemo ,valjalo bi da to radimo kako treba a ne sta je najmanji smor, realno.

@ bokins83 - Lep primerak, pripazi na hladjenje. U početku su zivahni posle par meseci se malo ulenje.
Kod mene su na 890fx chipsetu iz nekog razloga bili stabilniji klokovi.

Nazad
Vrh Dno