Šta je novo?

AMD FX 6300

ma meni je najbitnije da mogu da štelujem množilac i napon i da je dobra naponska jedinica. mislim da za 90 evra nema bolje ploče od 970 ili 990 ud3.

To je neki minimum za neko ozboljno klokovanje i ja sam pokusavao da se izvucem sa jeftinijim plocama i na kraju odustao i uzeo 990Xa

pa ono ozbiljno klokovanje... mislim da je 4ghz pristojno i da će to lepo da se izvuče na ovoj ploči i sa single tower noctua kulerom što je trenutno kod mene.

pa ono ozbiljno klokovanje... mislim da je 4ghz pristojno i da će to lepo da se izvuče na ovoj ploči i sa single tower noctua kulerom što je trenutno kod mene.

Ja sam izvukao skoro 4,5 ghz , sa CM 212.
Uz dobre memorije koje mogu da prihvate smanjene latencije nema zime, sa Noctuom.

Gadjaj ako mozes memorije sa hynix modulima, njih voli amd(licno proverio) Kingston predator ih poseduje npr i jako se dobro klokuju, excelram mu isto prija, dok npr moje iskustvo, geil ranije serije znaju da stucaju, partiot takodje na visljim klokovima, dobro izguglaj jer sposbnost memorji ujedno moze da bude i ogranicnje u o.c u itd.

Ako uzmem kingston predator, da li cu moci da montiram 212 evo a da ne smetaju? Poprilicno su visoki hladnjaci.. 2x4gb je kit...

Znaci dual chanel otpada ?:-D

Zašto bi značilo?

Kod Intela je 1-3 i 2-4. Kod AMDa bi trebalo da je 1-2 i 3-4.

Ipak je ovo tačno, barem za AM3, AM3+, mada čini mi se da je na Biostaru AM2 bilo 1 i 3, 2 i 4 za dual chanel. Najbolje proveriti za konkretnu ploču.

Zavisi od ploče, negde je kombinacija 1-3 2-4, negde 1-2 3-4, bilo kako 212+/EVO nema šanse da zaklanja dva slota, tako da bi dual channel radio sa dva modula bez problema, osm ako kod tih Gigabyte ležišta memorije nisu žestoko privučena ležištu procesora.

Kod mene na ploči iz potpisa ide 1-2 3-4, ali ne može da stane ni jedan kuler sa 12cm ventom... Nema mesta

Mozda je malo off, ali ici ce na fx 6300..

Zasto bas ovu? Ima slabiju naponsku od ove dve gigabyte?

Čuo sam da je bolja i plus ja imam gigabyte i planiram da je zamenim za tu asus (kad bude para)...
Ako baš hoćeš gigabyte jedino neku 990 seruju, ali to je već dosta skuplje...
Na ovoj ploči može i fx8350 da se klokuje, tako da će fx6300 moći lagano.

Asus M5A97 R2.0 ima 4+2 naponsku, koja uz to nije ni digitalna. Ploča k'o ploča i nije loša, ali nije bolja od UD3 verzija Gigabajta, bar što se tog dela tiče.

Čuo sam da je bolja i plus ja imam gigabyte i planiram da je zamenim za tu asus (kad bude para)...
Ako baš hoćeš gigabyte jedino neku 990 seruju, ali to je već dosta skuplje...
Na ovoj ploči može i fx8350 da se klokuje, tako da će fx6300 moći lagano.

Za 8350 klokovanje, 8+2 faza na ploci je must have.
Octa core trose mnogo struje kada se klokuju.

Za 8350 klokovanje, 8+2 faza na ploci je must have.
Octa core trose mnogo struje kada se klokuju.

Pravo da ti kažem nisam neki stručnjak, ali drug druga ima fx8350 i onu Asus ploču i klokovao ga je na 4.5 i radi lepo... :)

Premeri i pronadji dimenzije pa nadji slican cooler.
Pravo resenje jeste ipak neko vodeno.

Ma hoću da menjam ploču, pa ću kasnije videti šta ću za kuler...

Verovatno mu radi na 4.5 bez nekog dizanja napona i bez klokovanja ostalih stvari.
Meni trosi na full load mozda i 200W sam cpu :)

A jel trotluje procesor?

Otkud znam.
To je procesor druga od druga :-D

Otkud znam.
To je procesor druga od druga :-D

A drug preneo drugu da mu cpu radi na 4.0 a drugi drug razumeo na 4.2 a treci na 4.5, a poslednji nije bio siguran pa na 4.8 zaokruzio ;)

Jesi li probao da klokujes svoj 955?

Vidiš u potpisu da radi na 3.4 :-D
Rekli mi da ne idem više jer je ploča krš, pa sad štekam pare, valjda će za mesec mesec ipo dana skupiti nešto...

Vidiš u potpisu da radi na 3.4 :-D
Rekli mi da ne idem više jer je ploča krš, pa sad štekam pare, valjda će za mesec mesec ipo dana skupiti nešto...

Da mislio sam da mu je 3.4 default

Koliko ti je napajanje staro?

4 godinice :-D
Kad kupim ploču, štedim pare za napajanje..

Nazad
Vrh Dno