Šta je novo?

AMD FX 6300

Zavisi za sta ti treba,za igre i neki iole ozbiljan rad je i vise nego dobar tj odlican.Ako ti za rad treba vise od 6 jezgara a jos ti se i zuri,znas sta ti je ciniti!

Uglavnom treba mi dobar procesor za rad, ali mi ne treba bas 8 jezgra. Uglavnom vise programa otvoreno, koji renderuju u isto vrijeme primjer cinema 4d, blender, autocad, ps...cesto dolazi do kombinacije navedenih programa u isto vrijeme. Mada opet i kad sve to uzmem u obzir pitanje je da li mi treba i upola toliko. Hvala na odgovoru Siniša. Ipak fx-8320, nije mi neka velika razlika u cijeni da se previse dvoumim.

Uglavnom treba mi dobar procesor za rad, ali mi ne treba bas 8 jezgra. Uglavnom vise programa otvoreno, koji renderuju u isto vrijeme primjer cinema 4d, blender, autocad, ps...cesto dolazi do kombinacije navedenih programa u isto vrijeme. Mada opet i kad sve to uzmem u obzir pitanje je da li mi treba i upola toliko. Hvala na odgovoru Siniša. Ipak fx-8320, nije mi neka velika razlika u cijeni da se previse dvoumim.

Mislim da onda trebas bez puno razmisljanja da uzmes FX8320. Mozda bi trebao da razmislis i o FX8120/8150 ako ipak nemas para za 8320, koliko se secam u renderingu se prva generacija dobro snalazila.

Mislim da onda trebas bez puno razmisljanja da uzmes FX8320. Mozda bi trebao da razmislis i o FX8120/8150 ako ipak nemas para za 8320, koliko se secam u renderingu se prva generacija dobro snalazila.

Pare nisu toliki problem, jer ako imam para za 8120 ne bi trebao biti problem da dodam nesto malo i za 8320.

Imam mogućnost da zamenim moj Phenom 960T za 8320 za nekih 7000 din. ili za 6300 za 4000 din. Da li se isplati ova zamena i šta uzeti, pošto pare nisu problem u ovom slučaju?

Imam mogućnost da zamenim moj Phenom 960T za 8320 za nekih 7000 din. ili za 6300 za 4000 din. Da li se isplati ova zamena i šta uzeti, pošto pare nisu problem u ovom slučaju?

Malo ti je ploča slaba za osmojezgarnu varijantu. 4+1 naponska, klasicni MOSFET-i umesto DrMOS, ima nekakvo hlađenje naponske, FX8320 radiće ok na defaultu. Ako ti je komp prevashodno za gaming i za svakodnevne poslove, uzmi 6300, isto će ti raditi kao i 8320, klokovi su isti, arhitektura, itd... a čak i na tom relativno slabom MSI FX6300 ce se vise kloknuti. Razmisli o tome.

Ne igram igrice, a i ne klokujem procesor.

ako neces da klokujes onda 6300 ili 8350 ili prodaj sve i uzmi i53470 ;)

Uzeću 8320. Naručio sam prvo ploču MSI Z77 i I5-3350P i nisam zadovoljan, bolje mi je radio moj 960T, tako da sam vratio nazad. Zadržaću postojeću ploču i ubaciti 8320 bez overkloka.

Poslednja izmena:
MSI Z77 je stvarno po mom mišljenju očajna ploča, neke funkcije koje su mi radile na jeftinijim pločama ovde ne rade, tako da je to verovatno i razlog mog ne zadovoljstva.
Procesor ko procesor, za toliki novac ipak treba da se dobije mnogo više. Kad se sabere ploča i procesor to je stvarno dobra cifra, a za cenu samo MSI Z77 ploče može da se uzme Phenom II sa pločom, a to je po meni odlična kupovina.

Čitao sam sinoć malo ovu temu i rešio da ubacim noviju verziju biosa i da povećam množilac na procesoru, samo sam isključio turbo core i poveća vrednost sa 17,5 na 20 kako bi dobio 4GHz-a, temperatura je takoreći ista kao i na difoltu, nisam još odradio neke testove i sl ono što sam video kao malu razliku je ocena u win 7 64-bitnom gde je ocena za procesor porasla sa 7,4 na 7,5 mali pomak ali bez velikih peripetija i promena temperatura, do sad nikad nisam klokovao nijedan procesor pa i nisam baš upoznat sa materijom ali ovo sam rešio da uradim, i ako sam ubacio zadnji bios opet sam morao ručno da podesim latenciju kako bi memorija radila na 1866MHz-a i tu je ocena sa difolta na 1600 porasla sa 7,6 na mx 7,9, mašina je kao iz potpisa.

Trenutne temperature bez opterećenja su ovakve

Da malo osvezim temu i ubacim poneki test,za sad sta stignem a malo ozbiljnije stelovanje ovih dana!
test 3d mark vintage.jpg

@sinisatodorovic

Da li bi mogao da izvrtiš LinX? Skini ga isključivo odavde. Dole u tom postu imaš link. U zavisnosti od setup-a, trebalo bi da dobiješ 60 i 80 gigaflopsa.

BTW, atačment ti ne postoji.

Poslednja izmena:
No problemo, sačekaj da se sve sredi, postavićeš opet.

Treba li sta posebno da podesim u ovom testu i ima li veze sto pise da je intel test?

Ne, nema veze. Možeš podesiti količinu RAM-a za test, ako želiš testirati mašinu (bilo da overklokuješ ili ne), postavi na ceo RAM (All). Mislim da je dva sata dovoljno. Bolje je da neko drugi ko ima iskustva kaže, koliko je tretiranje LinX-a dovoljno da bi bio siguran da je mašina stabilna. Testirao sam svoj A10 sa jedno šest sati Prime95 i šest sati LinX-a i mogu reći da mi je mašina stabilna. Kada sam rekao, skini isključivo odavde LinX, mislio sam na to da ta verzija LinX-a znatno bolje radi sa najnovijim AMD procesorima (Piledriver). Čisto me informativno zanima koliko ćeš gigaflopsa dobiti, to je sve.

P95 8-12h, linpak(all memory) at least 50 rounds with pd. P95 cak 27.9 b1 u vecini slucajeva puca preko 4.6 ghz, tako da drzi se linpak-a

@Stilgar

Dobio si oko 90-95 gigaflopsa, pretpostavljam?

ne nisam jos, pucaju mi avx verzije linpaka, imam sp1, nije mi jasno, takodje mi je cudno sto imam jos novije verzije linx-a(2.54) i ibt-a koje izgleda nemaju u sebi instrukcije za avx, sto me cudi, sad vozim poslednji occt sa avx om pa cemo da vidimo.

Poslednja izmena:
Proradio avx, 95avg gflopsa na 4.8g mada puca na 38 krugu...

SisoftSandra 2012 kaze na 5% overclock-a tj 4.314 Ghz sledeci rezultat-Peak Processing Performance 51.78GFLOPS

jesi li ti chuo za opciju edit post?

gde su linx (pozeljno ovaj novi za amd)/prajm shotovi?

i po ko zna koji put (ne samo tebi :D), ne kaze se voltaza, vec napon ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno