Šta je novo?

AMD FX 6300

Imam PII 1055T oc za svaki dan bez dizanja voltaze @ 3.36 ghz
Svrbi me da prodam moj i doplatim pa probam FX 6300 ali mi ne deluje kao bas neki upgrade...

Sta kazete?

Mislim da neces dobiti nista specijalno vise, jedino probaj da ga nasviras na 4ghz ,jes da nece biti kao 6300 na 4.5 ali ce biti i vise nego dovoljno da ne opravda 40-50e koliko bi morao da dopltis za FX-a.

@Stilgar

Moj mogu da uvaljam za oko 10 000 din/ 85/90e (ima garanciju)
A nov fx 6300 ima za 14 500 din
dakle doplata je 4 500 din, sto mu dodje 40e
+ produzim garanciju.

Fx je otkljucan bice laksi i veci oc sigurno idu preko 4ghz svi, ne znam ni sam...

@Stilgar

Moj mogu da uvaljam za oko 10 000 din/ 85/90e (ima garanciju)
A nov fx 6300 ima za 14 500 din
dakle doplata je 4 500 din, sto mu dodje 40e
+ produzim garanciju.

Fx je otkljucan bice laksi i veci oc sigurno idu preko 4ghz svi, ne znam ni sam...
Sve to stoji, na to bi dodao i bolji IMC kontroler FX-a, ako ces da pazaris brzu memoriju i da se igras o.c-a uzmi fx, ali mislim iskreno da razlika izmedju 1055t na 4.0 i fx-6300 na 4.5 nije veca od 15-20%(mozda cak i manja), mozda ni toliko, mozda nije naj merodavnije ali vidi koliko je fx-8350 4.0 nije brzi 1100t na 4.1 u chr11.5 Capturestorm.jpg a 1055 i 1100 su isti cipovi drugacije binovani......

c3 je revizija, jednostavno nece vise od 3,6ghz..

I meni je veoma cudno da C3 revizija ne ide na vise od 3,6, prvi put cujem za tako nesto. Na toliko je isla svaka C2 maltene. Da li si probao veci napon 1,425-1,45? Slobodno probaj ako nisi, to je sasvim bezbedan napon. Na 1,45 bi trebao bar na 3,8GHz da ide..

Ko zeli da radi upgrade i ima mogucnosti, sve sto mogu da kazem je da to uradi i proba. Najmanje sto moze da se desi je da nauci nesto novo i stekne iskustvo.

Prelazak sa 955 (3.6 Ghz) na 6300 je ok, ali po meni sa Thubana X6 na 6300, ne toliko.
Mislim, imace bolje rezultate u sintetici, a negde i ne, u realnoj primeni nisam siguran da ce se nesto mnogo osetiti.

U svakom slucaju probajte, pa javite da li ste zadovoljni.:);)

nisam lepo stavio pastu izgleda pa temeprature idu malo vis pri vecem naponu, cekam 25g paste i cim stigne malo cu da se poigram.

Arctic Silver Ceramique 2,nisam naso chillarmic od 10g, AS5 je preskupa..

Keramika 2 je odlicna pasta i ja je koristim, samo me interesuje gde si nasao pakovanje od 25g kod nas, znam da ima 2.5g ali 25 jos nisam naso?

Inace cpu mi je na 1,36V...

btw zna li neko za koliko moze da se uvalja 955ica ? otprilike ?

Inace cpu mi je na 1,36V...

btw zna li neko za koliko moze da se uvalja 955ica ? otprilike ?

Po oglasima pise od 60-70e mada koliko se na kraju proda to je nesto drugo...mislim da je nov na IT Sv.. 77e

a taj IT svet je azuran do mojega, pozoves radnju i ili nema ili nije ta cena..60 kad bi prodao da pevam :)

btw da li je neko zainteresovan za isprobavanje procesora,ako neko ima dobru plocu ili proc pa da probamo,mene bas kopka da li stvarno nisam za OC ili je ubogi 955..

ja sam svoj 965 prodao za 65e, inače to je i dobra cena, mislim da realno i vredi između 55-65, jer to je procesor, ne može to da se pokvari :D

a taj IT svet je azuran do mojega, pozoves radnju i ili nema ili nije ta cena..60 kad bi prodao da pevam :)

btw da li je neko zainteresovan za isprobavanje procesora,ako neko ima dobru plocu ili proc pa da probamo,mene bas kopka da li stvarno nisam za OC ili je ubogi 955..

Ja bi rado ,ali sam u fx-8350 O.C. cesiji koja traje i traje i nece skoro..... ince sam imao 955 c3 i bio je bas zabavan za oc, gurao 3.8 na def naponu......mnogo je bitno za njega da dobro ispratis o.c uputstva, naoruzas se strpljenem i budes sistematican, nama nabadanja i upucavanja, vec postupnost, stepenik po stepenik, kad se setim dosta sam ja bio vremena izgubio sa njim... krenuo sa odokativnim a zavrsiio sa knoch by knoch jer je bukvalno na kraju stabilnost zavisila od +-0.01 podesavanja voltaze gde vec na sledecem dobije sworker stoped.

Ja bi rado ,ali sam u fx-8350 O.C. cesiji koja traje i traje i nece skoro..... ince sam imao 955 c3 i bio je bas zabavan za oc, gurao 3.8 na def naponu......mnogo je bitno za njega da dobro ispratis o.c uputstva, naoruzas se strpljenem i budes sistematican, nama nabadanja i upucavanja, vec postupnost, stepenik po stepenik, kad se setim dosta sam ja bio vremena izgubio sa njim... krenuo sa odokativnim a zavrsiio sa knoch by knoch jer je bukvalno na kraju stabilnost zavisila od +-0.01 podesavanja voltaze gde vec na sledecem dobije sworker stoped.

Vreme je ono sto me muci ;) a bogami i neiskustvo u OC vodama ;)

slabo to sta znaci, jer je nov, mada ne moze da se nadje, oko 80e...

btw, moj 965 se butovao na 4200, ali nije bio stabilan, na 3970 je radio 24/7 skoro godinu dana i to sa ramom od 1600 oc na 1900 cl10, pozz

Ovo sam prodao pre 2 meseca za 80e 4.33.jpg, cisto da se pofalim :d

E ovo je odlican komad Phenoma 2, taj na 4GHz laganica radio verovatno.

@maxa151 - kazes da ti je na 1,36V, pa stavi 1,42-44 u biosu i probaj ako hoces, mora to na vise od 3,6 da radi ;).

^ svaki c3 phenom II ce na iole boljoj ploci i sa dobrim kulerom da radi na 4Ghz 24/7 :) I to sa naklokovanim NB. Ja sam moj primerak uspeo da odvrnem na 4,2Ghz ali ne moze to brocken da ohladi leti u ovom kucistu (temp. kod mene u sobi je cesto preko 30c tada), bar ne Intel Burn i slicnim testovima a i nema potrebe, nista specijalno se ne dobija a napon je mnogo visi, 1,45+v za 4,2Ghz a za 4Ghz samo 1,41v.
Ovako su temperature odlicne a komp u svakom slucaju brz, posebno za tu cenu.

Inace, ja bih presao sa phenoma II na fx6300 ali ne po ovoj ceni, pre bih dao jos malo vise para za fx8320, mala je razlika.

Poslednja izmena:
Ako mi verujes tema o oc-u phenoma sam pratio u poslednjih godinu dana i jos nisam video da neko c3 phenoma nije odrvnuo na 4Ghz na krstenoj ploci, posebna prica je kad neko uzme da ocuje na ploci od 45e ali kapiram da si ti imao neku bolju pa me cudi..

Slabo si ti to nesto gledao, tamo gde si vec gledao. Kao prvo, vec na default taktu, FX-6300 je brzi u svim CPU dependent igrama, npr Dragon Age Origins, Dawn of War, Starcraft 2, pomenut je FarCry 3, a kao drugo, taj Phenom 980 je nista drugo do kloknuti 955, i to na 3.7 sto je za matorog Deneba vec mesarski klok i ima lufta za svega jos nekih 300MHz a FX-6300 radi na defaultnih 3.5 i ima prostora za nekih 1.2GHZ, a verovatno i 1.3-1.4GHz, dakle nemerljivo veca oc margina i kad se to ubaci u jednacinu, FX-6300 ne da je brzi nego je ohoho brzi od Deneba.

980 ide i na 4,2-4,3GHz.

Imao dotican procesor, ne pricam napamet...

Niko ovde ne kaze da je FX6300 sporiji od Phenom II 955 overall, pogotovo jer ma brzi radni takt - ali prelaziti sa Deneba na FX-6300 je po mom misljejnu suludo.

Mozda je on i brzi u nekim igricama, ali i dalje smatram da je to mizerna razlika..

I jos nesto:

Ne znam odakle ti to da Deneb ne moze lepo da se klokuje?

Pa pola foruma je ovde drzalo 955 na preko 4GHz, onu c3 reviziju iz 2011. godine...

Pa ja sam imao:

960t x4 na 4GHz
955 c3 na 4,2GHz
965 c3 na 4,1GHz

I sa toga, preci na FX-6300?

Pointless..

Poslednja izmena:
Vrh Dno