Šta je novo?

AMD Fusion Netbook – ASUS 1215B

ja sam video ovaj acer u kanadi na nekim sajtovima, i mogu vam reci da je cena kod nas veoma slicna kao njihova nije neka ogromna razlika. A deluje mi skroz ok, cak mozda i bolja kupovina od 1215b sa c50 jer je cenovno dosta nizi a samo malo manji ekran ima:)

Ufffff. Nisam do sada primetio ovaj Acer. jako dobra cena a i ispod haube je super, cak i bolji od Toshibe. Mene jedino zanima kako je odradjeno hladjenje kod njega ? Gde izbacuje topao vazduh, na koju stranu ?

Nije velika razlika u ekranu, 11,6" naspram 12,1" to je pola inča, ali nažalost izgleda nema nikog da nam kaže kakav je u realnom radu...

Imate dosta klipova na YT. Inače, taj Acer već ima smisla, dobar HW po normalnoj ceni.

[YOUTUBE]hJhLakjnznE[/YOUTUBE]

Nije na srpskom, ali slika sve govori.

Ljudi ja odlucio da uzmem ovog acera , pa neka mi je Bog u pomoci :)))) cim ga uzmem i malo kao istestiram javljam nadam se buducim korisnicima :D

A sta fali tom acer-u?Super hardver za taj novac,a dizajn je drugaciji neko kod drugih proizvodjaca sto je dodatni plus

glupi store giga.... kao imamo ga na sajtu ali nemamo ga na lageru, nasta ih ja pitam ako bi naraucio koliko bi cekao ? pa ne zna se ko zna mozda dobavljac i nema ???!! u cemu je problem ccc

Juče sam ga video u njihovom shopu u TC Ušće.

mozda si ga pomesao sa nekim modelom, danas sam ih zvao i rekli mi da ga ni dobavljac nema da im jos uvek nista nije stiglo sa granice >??

jeste toshiba kao marka super, ali acer ima veci ekran, veci hdd, vise memorije i po jeftinijoj ceni ;)

Pa neko voli ekran od 10", a hdd i ram koji se lako zameni nisu neka prednost, takode zauzvrat dobijas i do sad nevidjene zvucnike u netbook svetu pa kako kome odgovara, ja licno cu najverovatnije uzeti taj acer jer meni veci ekran znaci vise.

Ne znam dal u prodavnici moze da se vidi razlika izmedju Harman Kardon zvucnika i ovih takozvanih "hi definition" zvucnika. Moraju oba da budu upaljena i da rade, sto uglavnom nije slucaj.

Postavih pitanje na sajtu megatrona juce i danas stize odgovara da danas ili sutra stize acer na lager pa ko hoce nek izvoli :)

e ljudovi , da vam se pohvalim upravo vam kucam ovaj post sa Acera uzeo od BS . Ne znam odakle da pocnem :)

Izgled--Malisa izgleda sasvim pristojno, kvalitet skroz Ok, tastatura dobra bez nekog preteranog ugibanja , mali tasteri sa strelicama su malo skuceni

Perfomanse-- Ubili su ga sa tupavimi nepotrebnim softverom pa kad se to iskljuci lepo radi, nije neka Brzina suluda ali nista nije sporiji nego sto sam to i ocekivao od njega, probao sa sada na youtube neke filske trailere u najvecoj rezoluciji odradio je sve bez ikakvog problema sveje radilo glatko i jasno

Baterija-- nemam pojma tek sto sam ga ukljucio :) npr evo sad je baterija na 95 % i kaze navodno da ce da drzi jos 7h 50min

e ako neko zna kako je najlakse deinstalirati mcafee antivirus zato sto gusi uzas, i da li ce da mi prave problem sa garancijom ako izbrisem ovaj sistem i stavim ili premium win7 ili Xp ?

Cena? Boja? :) 2gb ram?

pa uzeo sam na rate pa je kao skuplji oko 28 k din, posto su imali jedan jedini a listu cekanja brdo nisam bas mogao da biram boju, ali nije lose crna je , nadao sam se plavoj ali ne zalim se . Probao sam do sada evo i neke serije full HD i radi sve lepo bez cimanja :)

Nema garancija veze sa tim koji sistem furas. Da zahvalim na prenetim iskustvima, za nedelju, dve uzimam ga i ja :)

pa uzeo sam na rate pa je kao skuplji oko 28 k din, posto su imali jedan jedini a listu cekanja brdo nisam bas mogao da biram boju, ali nije lose crna je , nadao sam se plavoj ali ne zalim se . Probao sam do sada evo i neke serije full HD i radi sve lepo bez cimanja :)

Mene zanima CPU, pokreneš sve standardno Skype, audio player, neke aplikacije koje koristiš, otvoriš par stranica sa fleš banerima kao one na ITSvetu, onda otvoriš još neku aplikaciju, malo zahtevniju, tipa Photoshop, Word, Picasa... kako se ponaša komp? Jel osećaj da se "guši" ili da može da gura to relativno udobno? Nikako ne mogu da steknem utisak koliko je taj CPU jak i upotrebljiv.

probao sa filmom, skype chat i web browsing i radio je sasvim ok, nije ludacka brzina ali po meni ok. MOram da izbrisem ovo djubre od sistema i glupog antivirusa i mislim da bi bio jos brzi. voleo bih Xp ali nema drivera :(

Ma kakav crni XP, to je za muzej. :)

Film će da radi OK svakako je postoji HW dekoder, mene interesuje više kako izlazi na kraj sa multitaskingom, ne nekim ekstremnim, ali kada je podignuto par sitnijih i par zahtevnijih app. Kad središ sistem, prenesi utiske. :)

Linux neki lakši ide na ovaj netbook k'o kec na desetku.

Ubuntu ?

Koliko ja vidim brzinu ovog dual C50 cini mi se da je to u rangu atoma niti brzi niti sporiji , to je neko moje misljnje. Ali zato ljudi od 5 sati ga cimam non stop na bateriji a i kad nisam pored njega stavim HD film da radi i baterija jos uvek radi , po tom pitanju sve pohvale

A od ubuntu nema težeg ;D Idealno Xubuntu ili Lubuntu ako se već ide na tu varijantu, mislim sažvakaće on i ubuntu ali smatram da nema potrebe za spektakularnim eye-candy džidža-bidžama na tako malom ekranu. Mada, kako ko voli na kraju krajeva.

probao sa filmom, skype chat i web browsing i radio je sasvim ok, nije ludacka brzina ali po meni ok. MOram da izbrisem ovo djubre od sistema i glupog antivirusa i mislim da bi bio jos brzi. voleo bih Xp ali nema drivera :(
Није проблем у самој 7ици већ је ем Starter верзија ем су га очигледно напунили "bloatware-ом". Стави 7 Home Premium ili Ultimate и ако је могуће још 2GB RAMa па ћеш видети како ће да полети.

Могли би можда модератори да поделе тему и пребаце ове последње поруке у посебну тему о овом Acer-у, чисто да не загадимо тему о Asus-у :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno