Šta je novo?

AMD E-350 : Intel Atom

Part 2

Prilozi

• cinebench10.png
    cinebench10.png
    67.7 KB · Pregleda: 71
  • aidamemorywrite.png
    aidamemorywrite.png
    199.1 KB · Pregleda: 75
  • aidamemorylatency.png
    aidamemorylatency.png
    201 KB · Pregleda: 69
  • aidamemoryread.png
    aidamemoryread.png
    173.1 KB · Pregleda: 62
  • aidamemorycopy.png
    aidamemorycopy.png
    169.3 KB · Pregleda: 65
Misliš ti tvoji korisnici nisu realni (normalni)? Ne mogu da čekaju 2 sekunde? Oni, koji računare ne koriste uopšte za posao, nego za čisto blejanje? Mislio sam da ovde govorimo o stvarnim njihovim potrebama, a ne o njihovim tripovima da današnji računari jednostavno nisu dovoljno brzi da zadovolje njihovo blejanje po netu onako kako oni to maštaju da bi trebalo da bude. Triple LOL! :D

To ti je realnost, zivi se sve brze sto vazi kako za mlade tako isto i za stare, moze tebito da se nesvidja ali tako stoji........
Naravno ima onih sto pricaju meni je P4 za surf dovoljna, ti su najgori malo pa zovu jer misle da nesto ne valja kad im se ucini nesto presporo

HW_user, nešto tebi tu ne radi najbolje. Na nekim skrinovima ti piše frekvencija od 800 MHz, probaj da isključiš opcije u BIOS-u za štednju energije.

Prilozi

• pi.jpg
    pi.jpg
    112.6 KB · Pregleda: 51
  • Cinebench.jpg
    Cinebench.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 57
Sasvim moguce...I meni je malo bilo cudno koliko je sporo ovo djubre, a ondak kad sam video skor Atom 330 sumljao sam da nesto ne radi kao sta treba. Proveri cu BIOS, drivers i settings pa ondak mozda da testiram jos jedan put. Hvala na info.

Narode, hteo bih da se ubacim sa sam jednim pitanjem, c-60 u odnosu na recimo n2600 atom ...šta bi bilo bolje za neki netbook? Ono što me interesuje jeste realan rad, surf, youtube (jel, uzeo bih ga za sestru), facesh"t i slične stvari. Možda bi ga nekad koristio za poneki film mada to nikako nije primarna stvar.
Na kraju krajeva, vidim da je HP Mini 200 (10.1") sa tim atomom oko 200e pa mi deluje kao dobra stvarcica, pogotovo jer ima i HT. Apsolutno nije bitno da li je amd ili intel, samo da lepo radi pomenute radnje (čitaj: ne secka mnogo). I još jedna stvar, pošto vidim da ti netbookovi dolaze sa win 7 starterom, da li bi situacija bila bolja dizanjem xp-a ?

AMD i Windows 7 fino rade za sve navedeno. Ako se ne varam, HP dmz1 (E350) je čak dolazio sa "regularnim" Windows 7 Home.
Što se tiče HT-a na Atomu, on je tu više da spasi stvar (koliko može) s obzirom da se radi o relativno dugom pipeline-u i in-order arhitekturi.

Poslednja izmena:
I ja predpostavljam da taj HT kod atoma ne znači mnogo, al opet, ne deluje mi slabašno. Pogotovo što je mali potrošač ali šta mi to znači ako krene da seče kao duron na 750 MHz.

Ne mogu da nađem nigde neki netbook 10.1" sa c-60, ima onih većih tipa 11.6" ali su min 28 000 što je 6-7 000 skuplje za inč i malo bolje performanse. Ili da uzmem 14" sa c-60, vidim da ga ima za 28 000. Nešto je manji od klasičnih laptopova a i mislim da bi c-60 bio dovoljan za one navedene potrebe. (edit, pronašao netbook-ove sa c-60, skuplji su par hiljada al valjda to nadoknađuje performansama)
Problem je što nigde nisam imao prilike da zapravo probam kako ovi mali procesori rade. Imam dosta bliskih "opisa" ali to su sve ljudi, kolege koji koriste računar za isto kao i moja sestra od 14 god. pa mi ti opisi ne znače ništa. Rečeno mi je npr da c-60 radi odlično, nema (da se tako izrazim) lag-a, pušta full HD (što i sam znam), surf odličan, yt radi super i slično za recimo acerov netbook 11.6", to je rez 1366x768 ako se ne varam.
Zato i pitam ovde jer je forum tome i namenjen, nekako je verodostojnije ono što pročitam ovde nego što mi fejsbukaš kaže.

btw, hvala na odgovorima. Inače, bilo bi lepo da čujemo o (ako ima takvih uređaja ovde na forumu) klasičnom laptopu 15.6" sa pomenutim C-60 jer sam video da ih ima u ponudi.

Poslednja izmena:
C-60 je u rangu nesto bolji od najstarijeg atom-a, toliko samo ces dati vise para za krs

Problem je što nigde nisam imao prilike da zapravo probam kako ovi mali procesori rade. Imam dosta bliskih "opisa" ali to su sve ljudi, kolege koji koriste računar za isto kao i moja sestra od 14 god. pa mi ti opisi ne znače ništa. Rečeno mi je npr da c-60 radi odlično, nema (da se tako izrazim) lag-a, pušta full HD (što i sam znam), surf odličan, yt radi super i slično za recimo acerov netbook 11.6", to je rez 1366x768 ako se ne varam.
Zato i pitam ovde jer je forum tome i namenjen, nekako je verodostojnije ono što pročitam ovde nego što mi fejsbukaš kaže.

btw, hvala na odgovorima. Inače, bilo bi lepo da čujemo o (ako ima takvih uređaja ovde na forumu) klasičnom laptopu 15.6" sa pomenutim C-60 jer sam video da ih ima u ponudi.

Instalirao sam takav neki "veliki" Lenovo (1366x768 u 14"). Bio je E300 u pitanju sa 4Gb rama. Dakle, marginalno veći klokovi od C60 i nešto viši TDP. Ako ti kažem da je klinac igrao WoW na tome i da je sasvim pristojno izgledalo ;).
Može "zeljko" pričati litanije o Intelovom super-Atomu do sutra ... to valja samo u nekom NAS-u.

Poslednja izmena:
WoW na tome je kriminal... mozda zelis da se klincu zgadi djubre od igre pa se ovde opravdavas .....

WoW na tome je kriminal... mozda zelis da se klincu zgadi djubre od igre pa se ovde opravdavas .....

Niste u pravu ni jedan ni drugi.

Wow sam igrao na atomu prve generacije, koji je bio single-core sa 1GB RAM-a. Radio je na low i na 800x600, ali je bio igriv, nije bio nikakav slide-show.

Novi amd i intel procesori u ovoj kategoriji su nekoliko puta jaci od tog starog atoma, plus novi racunari imaju 2-4 GB RAM-a (da ne spominjemo da su dual-core).

Pametnom dosta (a vi ako hocete mlatite praznu slamu sad do uskrsa).

Samo jos neko da provrti i zavrsi crysis 3 .... :)

Vrh Dno