Šta je novo?

AMD box cooler

lakii

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
630
Da li zna neko koliku buku (u decibel-ima) pravi AMD box cooler za s754.
Nije mnogo glasan ali mi smeta pa bih da uzmem nesto tise, svuda daju koliko je cooler bucan pa da mogu da uporedim.

Može biti dosta bučan ako ga ploča ne kontrolira pa se uvijek vrti na max. Ako si zadovoljan temperaturama (provjeri i opipom) možeš ga spojiti preko nekog 9.5 ili 7V adaptera ili najbolje potenciometra ako možeš nabaviti (preporučam Zalman fanmate 2).

Isti sam slucaj imao. Bruka od obrtaja .5K manje vise.Da je kuciste malko lakse poletelo bi. Zamenio sa nekim asusovim,nesto kao spire i ne vrti ga na vise od 2,6 K obrtaja ali sve zavisi dal klokujes ili ne.U sustini box je o.k. ali je mene nervirala buka uzasna pa cak i sa c`n`q.

Negde sam naisao na podatak da je buka box-cooler AMD-a oko 31.5 DB, to ti je za par DB vece od "necujen" osmice ventilatora koja pravi 26-27DB !!! Tako da nije nista strasno, opake su one cetvorke za chipset, to kad se zavrti, bez 35DB nema price :zgran:

Da li je neko primetio problem sa novim coolerima za Semprone 2500+, 2600+ i 2800+ (i slicne). Jako se tesko "navlace" i skidaju kada je polugica otkocena, a kada se krene u "natezanje" hvata me jeza :smash: Kao da ce nesto puci. To pre nije bilo tako. Evo imam u sobi dva Semprona jedan od pre novaka i drugi posle, razlika u BOX coolerima je ocigledna. Drugar i ja smo vec nekoliko masina sastavili sa ne zakacenom polugom jer se i bez nje fantasticno tesko montira, a o losem naleganju nema ni govora, cak sta vise odlicno pritiska na CPU. Muka ziva kada je trebalo razmontirati jedan, i srafcigeri i klesta... samo sto cekic nije radio.

GoranM je napisao(la):
Da li je neko primetio problem sa novim coolerima za Semprone 2500+, 2600+ i 2800+ (i slicne). Jako se tesko "navlace" i skidaju kada je polugica otkocena, a kada se krene u "natezanje" hvata me jeza :smash: Kao da ce nesto puci. To pre nije bilo tako. Evo imam u sobi dva Semprona jedan od pre novaka i drugi posle, razlika u BOX coolerima je ocigledna. Drugar i ja smo vec nekoliko masina sastavili sa ne zakacenom polugom jer se i bez nje fantasticno tesko montira, a o losem naleganju nema ni govora, cak sta vise odlicno pritiska na CPU. Muka ziva kada je trebalo razmontirati jedan, i srafcigeri i klesta... samo sto cekic nije radio.

Meni se novi ("lagani") kuler mnogo vise svidja nego "stari"... Nemam bilo kkavih problema oko montaze!?

ne znam za 754 ali meni je na 939 box cooler bio super za razliku od ove turbine koju imam sad na pentium d 805...ovo je uzas...drnda mi kao nekada cooler na 1800 palominu :)

Kuler koji sam dobio sa procesorom amd64 3200+ sam drzao samo par dana,ali cini mi se da nije prelazio preko 30db! Dosta tih je bio,ako ti imas problema sa bukom,probaj da ga ocistis i podmazes

Video sam u zadnja 2 meseca box coolere koji su perfektno legali na proc i kacili se sasvim normalno ali sam video i par komada koje je bilo maltene nemoguce postaviti. A kad se postave nemogu se zategnuti ( jedan sam uspeo probe radi - u trenutku sam pomislio da se smrviti proc).

Ma nije toliko i bucan vec sam ja postao "razmazen". Imao sam TT11 i drzao ga ispod 1900 obrtaja i bio je potpuno necujan. Imao je regulaciju obrtaja pa kad se igras pojacas ga da se dere, a inace necujan. uzeo bih i sad nesto tako tiho ali neznam sta. do 15ak e.

Uzmi neki veci sto ima bolji protok,pa ga lako mozes modovati preko prekidaca da radi na 5 , 7 ili 12v u zavisnosti kolika ti je temperatura. Ako hoces mozes namestiti i regulator napona,pa da imas stelovanje preko potenciometra kao i kod TT11

Za sada sam se snasao , prebacio sam samo TT ventilator ra telo od box-a. Teska budzevina, ali za sada ce da radi posao dok ne nedjem neki normalan cooler za 754.
Saznao sam koja je buka box-a pa cu nesto vec naci.
Hvala svima

lakii je napisao(la):
Video sam u zadnja 2 meseca box coolere koji su perfektno legali na proc i kacili se sasvim normalno ali sam video i par komada koje je bilo maltene nemoguce postaviti. A kad se postave nemogu se zategnuti ( jedan sam uspeo probe radi - u trenutku sam pomislio da se smrviti proc).

Ma nije toliko i bucan vec sam ja postao "razmazen". Imao sam TT11 i drzao ga ispod 1900 obrtaja i bio je potpuno necujan. Imao je regulaciju obrtaja pa kad se igras pojacas ga da se dere, a inace necujan. uzeo bih i sad nesto tako tiho ali neznam sta. do 15ak e.
Moguce da je to bila neka serija sa falericnim mehanizmom.

Vrh Dno