Šta je novo?

AMD B850 ploce

Evo i ja da se pridružim koleZi sa istom plojkom... Nije toliko ružna kad se i ne vidi u kućištu :ROFLMAO: Inače sad tek skontah da ako ostavim ovako na vazduhu (i ugasim RGB od ploče), biće totalno blacked build. :love: Za večeras mi je dosta hardverisanja, u narednim danima preostaje da vidim temperature sa par varijanti ventilatora i na kraju sa AIO pa da rešavam kako ih montirati...

1749160176902.png

Nema Mortara ni na pomolu kod nas ni komšija, čekam već 2 meseca.

Šta su ti godine, ne volim ploče koje nisu Full ATX. Nešto me zamima jer sam prestao da pratim. Da li je ovaj čipset B850 tehniči zreo, i više nema neke dečije bolesti kao na primer što je imao B650 sa kompatibilnošću i stabilnošću DDR5 RAM-a, posebno kada se koriste visoke frekvencije ili overklok profili poput AMD EXPO ili Intel XMP?

Isti đavo. Memorijski kontroler u procesoru je glavni faktor, ploča ne toliko...
Mada, u teoriji, pošto ITX ploče po defaultu imaju 2 DIMM modula trebalo bi da imaju manje problema, pogotovo sa 24GB modulima.

Šta su ti godine, ne volim ploče koje nisu Full ATX. Nešto me zamima jer sam prestao da pratim. Da li je ovaj čipset B850 tehniči zreo, i više nema neke dečije bolesti kao na primer što je imao B650 sa kompatibilnošću i stabilnošću DDR5 RAM-a, posebno kada se koriste visoke frekvencije ili overklok profili poput AMD EXPO ili Intel XMP?

To što pitaš praktično nema veze sa čip(set)om, pošto je memorijski kontroler integrisan u CPU, tačnije u IO-die.

Dodatno ovo što jurodivi napisa.

Ako je i bilo ičega, to je bilo do nezrelog BIOSa što je odavno rešeno ali niakakve veze sa veličiom ploče. Veličina ploče nije imala nikakvu ulogu na memoriju ni kada je kontroler biou Northbridgeu. Zbog prirode Ryzenovog kontrolera, 6000-6400MHz je najpraktičnije bez problema.

Nazad
Vrh Dno