Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3870

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
8800GTS G92 je bolja od 8800GT, a 8800GT je bolja od HD3870.

8800GTS G92 je bolja od 8800GT, a 8800GT je bolja od HD3870.

bas tako, ako gledamo samo performanse. a koja je bolja kupovina znace se tek za 2 meseca, kad se stabilizuju cene i kad bude dovoljna kolicina sve tri kartice na trzistu. to sto se negde u Srbiji pojavilo 10 primeraka 8800GT ili 3870 po ceni od ~230 evra ne govori nista, jer je tu cenu neko lupio iz cista mira. videcemo kad stigne 2000 komada u 50 razlicitih prodavnica...

A mogao je klok "zestoko overklokovanog" modela da se spusti na def. i tako testira... :)

Iskreno razocharan sam. I dalje je 8800gt dosta bolji. Jest da je jeftinija 3870 kartica, ali opet... 8800GT ima da se nadje za 230 evra, sa 512 rama.

Za sada jedino sto me je impresioniralo je crossfire 3850. Bukvalno daje skoro iste performanse kao i 8800 ultra , koja kosta preko 600 evra.

Mislio sam da ce 3870 biti na nivou 8800gt, ocigledno sam se prevario. Jeste jeftinija, ali zato i slabija, tako da mu isto dodje... 8800gt ce ipak da ostane prvi izbor, sad kad budem kupovao komp krajem decembra.

Jel ste vas dvojica slepi, lenji ili samo želite da zayebavate??? Lepo sam napisao već dva puta da NISMO MOGLI da dobijemo 8800gt karticu na test dovoljno dugo, da FIZIČKI nije bila dovoljno kod nas da bi smo je tako istestirali, kao i da NIJEDNA druga 8800gt kartica nakon tog MSI-ja nije bila na testu. Nije da nismo hteli, jesmo, čak i po cenu testiranja 36 sati uzastopno, ali jednostavno nije mogla da ostane. Sada smo dobili 8800gt od gainwarda na prikaz, pošto je jedan primerak jedva uzet od dilera koji je pristao da je pozajmi na 24h. Slučajno je AMD imao celodnevnu prezentaciju tog dana, tako da opet nije detaljno testirana... Neke stvari ne možete da shvatite, ne želite ili šta??

Iskreno razocharan sam. I dalje je 8800gt dosta bolji. Jest da je jeftinija 3870 kartica, ali opet... 8800GT ima da se nadje za 230 evra, sa 512 rama.

Za sada jedino sto me je impresioniralo je crossfire 3850. Bukvalno daje skoro iste performanse kao i 8800 ultra , koja kosta preko 600 evra.

Mislio sam da ce 3870 biti na nivou 8800gt, ocigledno sam se prevario. Jeste jeftinija, ali zato i slabija, tako da mu isto dodje... 8800gt ce ipak da ostane prvi izbor, sad kad budem kupovao komp krajem decembra.

Nadji mi 8800gt za 230 evra, kupujem odmah 3 komada pa ću da ih preprodam jer imam sigurne kupce za 270 koji me čekaju, a ja ih nikako nemam (a pri tom nisam ni dao oglas, nego su me pozvali "po sluhu"). Pusti te priče "ima za 230 evra" :)

Jel ste vas dvojica slepi, lenji ili samo želite da zayebavate??? Lepo sam napisao već dva puta da NISMO MOGLI da dobijemo 8800gt karticu na test dovoljno dugo, da FIZIČKI nije bila dovoljno kod nas da bi smo je tako istestirali, kao i da NIJEDNA druga 8800gt kartica nakon tog MSI-ja nije bila na testu. Nije da nismo hteli, jesmo, čak i po cenu testiranja 36 sati uzastopno, ali jednostavno nije mogla da ostane. Sada smo dobili 8800gt od gainwarda na prikaz, pošto je jedan primerak jedva uzet od dilera koji je pristao da je pozajmi na 24h. Slučajno je AMD imao celodnevnu prezentaciju tog dana, tako da opet nije detaljno testirana... Neke stvari ne možete da shvatite, ne želite ili šta??

I sta sad to ima veze??!? Pa mogli ste da je stavite na referentni default clock od pocetka i gotovo, u redu je sto si ti nama objasnio ali po toj logici onda ste trebali kloknuti isto tako i ATI-ja, kako god okrenes objasnjenje nije logicno. Mislim, bez uvrede, 8800GT je istestirana svugde po svetu jos davno pre nego sto ste je vi dobili (25-29 Oktobar). Testovi su kod vas postovani 08. Novembra, a za tri nedelje u tolikom Beogradu niste uspeli naci drugu 8800gt karticu na testiranju osim tog OC MSI-ja...ma daj....do 8. Novembra kada je test postovan na Benchu svi su procitali bar 15+ testova razlicitih modela na ostalim HW sajtovima ukljucujuci i tu karticu i sada je prezentovan jedan jedini rezultat 8800GT uporedo sa 3870 modelom. Kada budes napravio razliku izmedju razumne kritike i *******cije onda ces videti da tu nema tovarenja.

Daj ne trubi Storm...
Što ti nisi kupio 8800GT i ustupio Bench redakciji na testiranje?
Uostalom, ne vidim zbog čega je ispala tolika frka oko OC ili ne-OC 8800GT. Odnos snaga se vidi, tamo gde je 8800GT primetno jača od 3870, biće jača i obična, samo možda za par procenata manje.

Daj ne trubi Storm...
Što ti nisi kupio 8800GT i ustupio Bench redakciji na testiranje?
Uostalom, ne vidim zbog čega je ispala tolika frka oko OC ili ne-OC 8800GT. Odnos snaga se vidi, tamo gde je 8800GT primetno jača od 3870, biće jača i obična, samo možda za par procenata manje.

Druze, nisam ja diler pa da ustupam kartice na testiranje. Ima ovde VIP membera koji su je imali davno pre bencha, sto oni nisu ustupili? Ajoj sramote, pozivaju se korisnici Bencha da doprinesu radu foruma tako sto ce davati svoj hardver iz racunara svetski poznatom sajtu...ne znam koji smajli da stavim na ovu opasku.

Ovde se priča o 8800GT, a tamo u 8800GT threadu se kače rezultati 3850 kartica :)

Nadji mi 8800gt za 230 evra, kupujem odmah 3 komada pa ću da ih preprodam jer imam sigurne kupce za 270 koji me čekaju, a ja ih nikako nemam (a pri tom nisam ni dao oglas, nego su me pozvali "po sluhu"). Pusti te priče "ima za 230 evra" :)

http://www.itsvet.com/proizvod/gainward-bp8800gt-512-tv-dd/comp_comp_vga/245/930

Ovo je nova serija 8800 kartica sa 512mb rama i odlicnom cenom, koju je Nvidia izbacila kao odgovor upravo na ATI-jevu 3800 seriju, i ne treba ih mesati sa 8800GTS 320mb koje kostaju tu negde od 260 do 280 evra.

Ovo je tek pocetak, za sad ih ima samo na ovim mestima , bice ih na jos vise u buduce.

Poslednja izmena:
Maxo,dobar review ;)

Inache da stanem u odbranu byMax-a, posto vidim pricaju o nefer poredjenju 8800OC sa NE overklokovanom verzijom 3870.

Gledao sam testove na itsvetu, i dobili su skoro identicne rezultate u testovima. Tako da ne verujem da je tu nesto bilo ne fer. 3870 je dobra za svoju cenu (oko 180 evra se ocekuje), mada je ispod ocekivanja, jer licno sam ocekivao da bude na nivou 8800gt, za nize pare, ali nista od toga ***.

Poslednja izmena:
Inache da stanem u odbranu byMax-a, posto vidim pricaju o nefer poredjenju 8800OC sa NE overklokovanom verzijom 3870.

Gledao sam testove na itsvetu, i dobili su skoro identicne rezultate u testovima. Tako da ne verujem da je tu nesto bilo ne fer. 3870 je dobra za svoju cenu (oko 180 evra se ocekuje), mada je ispod ocekivanja, jer licno sam ocekivao da bude na nivou 8800gt, za nize pare, ali nista od toga ***.

Hahahaaha...pa niko ne napada coveka nego pricamo o tome kako je trebalo napraviti da testovi i jednog i drugog tabora budu egal...svasta.

Citat:
Citiram korisnika: byMaX
Nadji mi 8800gt za 230 evra, kupujem odmah 3 komada pa ću da ih preprodam jer imam sigurne kupce za 270 koji me čekaju, a ja ih nikako nemam (a pri tom nisam ni dao oglas, nego su me pozvali "po sluhu"). Pusti te priče "ima za 230 evra"

http://www.itsvet.com/proizvod/gainw...mp_vga/245/930

Ovo je nova serija 8800 kartica sa 512mb rama i odlicnom cenom, koju je Nvidia izbacila kao odgovor upravo na ATI-jevu 3800 seriju, i ne treba ih mesati sa 8800GTS 320mb koje kostaju tu negde od 260 do 280 evra.

Ovo je tek pocetak, za sad ih ima samo na ovim mestima , bice ih na jos vise u buduce.

--------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Achilles82 : 29.11.2007. at 19:18.

Ti drug izgleda slabo konvertujes dinare u evre .Neznam trenutnu cenu 3870,pa vas molim ako iko zna nek je obelodani da vec jednom vidimo odnos cena -performanse

Poslednja izmena:
Ne razumem, ovo kazes da u stvari nema? Ne kapiram zaista kome si se obratio...

Taj Msi 8800gt oc kod nas kosta trenutno 22.858.00 dinara sto je 280evra,a
Geinward 8800gt 22.600.00dinara.Kojem samo memorija radi na 100mhz nize. Svaka 8800gt je O.C. da bi dala malo vise u odnosu na 3870.
I jos nesto (bar kako ja to vidim) R6xx je i na 3870(stara arhitektura),a G92 je nova Nvidijina pa daju skoro iste performanse ali opet Ati za manje pare.

Poslednja izmena:
Taj Msi 8800gt oc kod nas kosta trenutno 22.858.00 dinara sto je 280evra,a
Geinward 8800gt 22.600.00dinara.Kojem samo memorija radi na 100mhz nize. Svaka 8800gt je O.C. da bi dala malo vise u odnosu na 3870.
I jos nesto (bar kako ja to vidim) R6xx je i na 3870(stara arhitektura),a G92 je nova Nvidijina pa daju skoro iste performanse ali opet Ati za manje pare.

Drugar, ti nisi video link koji sam postovao? Direktno dobacuje na stranicu gde pise cena 231,37 evra.

Evo ti jos jednom ako nisi video

http://www.itsvet.com/proizvod/gainward-bp8800gt-512-tv-dd/comp_comp_vga/245/930

Mozes i gigatron da zoves licno, imas telefon na njihovom sajtu i pitaj ih koliko kosta kartica ako meni ne verujes, a mozes i na njihov vebsajt da ides.

Pa brate jel ja pricam kineski ovde..?

Dam vam link gde lepo pise cena, i ti mi kazes koliko kartica zapravo kosta.

MSI od 280 evra nije 8800GT vec 8800GTS . Isto vazi za Gainward. Kartica koja kosta 260 evra je GAINWARD 8800GTS 320mb. Ova kartica sto sam dao link je 8800GT je nova serija od 512 rama.
Mislim... dam vam link i ti mi opet kazes jedno te isto, stvarno mi nije jasno :shock:.

U istoj radnji , u gigatronu, GAINWARD 8800GTS 320mb kosta 260 evra i 8800GT 512 kosta 231 evro. Idi na sajt gigatrona, zovi ih telefonom , idi na ovaj link, proveri sam. Svasta...

i kada ih pozoves kazu da nema...

i kada ih pozoves kazu da nema...

Upravo tako... svi oni imaju na papiru,ali kad zovnes druga prica... nabave po tri komada, a mogu samo da mislim koliko ljudi dnevno dodje da im trazi,o pozivima da ne pricam,samo sam im ja dosadjivao koliko puta:D

Poslednja izmena:
Upravo tako... svi oni imaju na papiru,ali kad zovnes druga prica... nabave po tri komada, a mogu samo da mislim koliko ljudi dnevno dodje da im trazi,o pozivima da ne pricam,samo sam im ja dosadjivao koliko puta:D

pa pazi, logicno je da nema, jer ovo je na 2 mesta bilo, i ubedljivo je najpovoljnije, i sigurno da ce odma da se rasproda.

Ja nemam kintu trenutno, imacu krajem decembra. Da sad kupujem to bih uzeo bez razmisljanja.

Poenta je da je cena prava, i da je NVidia izbacila 8800 kartice sa 512MB rama, koje su odlicne, i jeftinije od 8800GTS 320mb. I toga ce biti jos , samo da krene.

poenta je da dok ne krene da ti ne mozes da pricas da ih ima po 230e kada ih nema. i na tarabi pise...

Poslednja izmena:

Niko ovde nikoga ne zayebava. U pitanju je bila konstruktivna kritika. Sto se odma žestiš ? Btw, koliko zahteva vremena spustanje takta ? Minut, mozda i manje...

Ne. Nijedna ni druga arhitekture nisu nove, vec predstavljaju malo poboljsanje "starih".

Poslednja izmena:
Ja stojim iza Achilles82 reci.
I kada se masivnije pojave nece biti cena 280e 100% tako da nemojte da se lozite kako ce taj 3870 da kosta 180e a 8800GT 512Mb 280e. Cista glupost i smejurija.
Kartice trenutno nema jer je OGROMNA potraznja a MALI uvoz. Cena u cenovnicima je poslednja cena pri prodaji poslednjeg komada sa lagera tako da ne ocekujem da ce biti za 50e veca kada ih budu imale sve radnje u BG i Srbiji.

izvinjavam se ako je priupitano - jel ima gde u BG da se pazari ? ja ga za sad ne nadjoh, a gomila se hvali kako ima ?

Drugar, ti nisi video link koji sam postovao? Direktno dobacuje na stranicu gde pise cena 231,37 evra.

Evo ti jos jednom ako nisi video

Mozes i gigatron da zoves licno, imas telefon na njihovom sajtu i pitaj ih koliko kosta kartica ako meni ne verujes, a mozes i na njihov vebsajt da ides.

Pa brate jel ja pricam kineski ovde..?

Dam vam link gde lepo pise cena, i ti mi kazes koliko kartica zapravo kosta.

MSI od 280 evra nije 8800GT vec 8800GTS . Isto vazi za Gainward. Kartica koja kosta 260 evra je GAINWARD 8800GTS 320mb. Ova kartica sto sam dao link je 8800GT je nova serija od 512 rama.
Mislim... dam vam link i ti mi opet kazes jedno te isto, stvarno mi nije jasno :shock:.

U istoj radnji , u gigatronu, GAINWARD 8800GTS 320mb kosta 260 evra i 8800GT 512 kosta 231 evro. Idi na sajt gigatrona, zovi ih telefonom , idi na ovaj link, proveri sam. Svasta...
8800gt je 8800gt i neznam zasto u opste pominjes GTS.
Evo i za tebe jedan link
www.pinsoft.com/servlets/main

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno