Šta je novo?

AMD/ATI HD2900 PRO 256bit 512DDR3 1. srpski TEST-Review:)

Pazi ovo...Navodno na nekom tamo PSU consumtion lite sajtu kaze da 2900PRO trosi ~100W vise od 3850 512/256bit kartice....

Poslednja izmena:
Za Crysis se slazem, jedino sto nije promasilo to je grafika, ali to brzo dosadi...

A i za ovo drugo se, gle cuda :d, slazem. Obe ove karte su dovoljne za fine performanse u gotovo svim igrama, i sa visokim podesavanjima na 14x90 (12x10), AA off/on to vec zavisi od igre do igre.
Mozda moja ima par frejmova vise, ali se to nikako ne moze osetiti...

Zdravko, pozdravljam ovaj tvoj komentar i slazem se sa njim u potpunosti, i prijatno si me iznenadio! cheers ;)

@Geble, i to je tacno, i mnogo bitno.

@korisnik2007a, trosi duplo vise :D, odnosno trosi oko 120-130W, a HD3850 trosi oko 60-70W, ali je ovaj HD2900 PRO i jaca kartica od obe verzije HD3850.

Jos malo TimeShift-a

Ja sam prosto zadivljen kako ovaj TimeShift radi, i evo nekoliko screenshot-ova, gde je Shadow: Medium, Medium, OFF, V-Sync: ON za promenu, ostalo sve isto, znaci maximum.

Problem mi je da uhvatim minimalni broj frejmova u ovom delu igre, uspeo sam to 47-48 frejmova na jednom mestu u sumi, jer je inace uvek preko 55, naravno sa V-Sync ON.

Prilozi

• TS_setup1.jpg
    TS_setup1.jpg
    109.5 KB · Pregleda: 35
  • TS_setup2.jpg
    TS_setup2.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 33
  • TS_1_new.jpg
    TS_1_new.jpg
    311.3 KB · Pregleda: 52
  • TS_2_new.jpg
    TS_2_new.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 45
  • TS_4_new.jpg
    TS_4_new.jpg
    332.2 KB · Pregleda: 57
Jos par...

Prilozi

• TS_3_new.jpg
    TS_3_new.jpg
    311.7 KB · Pregleda: 46
  • TS_5_new.jpg
    TS_5_new.jpg
    217.6 KB · Pregleda: 55
Top Secret

Evo i specijalne fotke iz postrojenja kragujevacke Zastave, pre NATO bombardovanja!

Prilozi

• zastavaprerata.jpg
    zastavaprerata.jpg
    180 KB · Pregleda: 107
okvt3p.jpg

:D

^:laugh::laugh::laugh:

Ono sto je najbolje, ovaj traktor odozgo je izgleda mi stvarno upotrebljen u nekom ratu! :D

Evo i specijalne fotke iz postrojenja kragujevacke Zastave, pre NATO bombardovanja!
Ovo me na prvi pogled po kvalitetu grafike asocira na Prey nisam siguran ali Timeshift je starija igra :) Ovo traktorče je lutka u kombinaciji sa ovim na krovu :laugh: Crysis je i mene smorio i željno čekam Farcry2 jedino mi se ne dopada što ga ne radi CRYTEK već su Kanađani razvili svoj engine za igru i kupili prava za ime prvi screenshotovi su obećavajući no videćemo već:type:

Obavestenje

Krenucu, uskoro sa 2.om baterijom testova za 2900PRO, s obzirom da sada imam nov i brz hard disk, za razliku od rariteta 30GB na kome su radjeni testovi, primetio sam da mi sada igre sa novim HD-om i 8.3 drajverima rade dosta bolje, plus je svez XP instaliran, ATI drajveri prvi na njemu, za razliku od predhodnog sistema koji je imao ostatke Nvidia drajvera u registry-ju, a taman jos uvek ima nekih nevernih Toma, pa eto prilike za jos malo testiranja.
Pozdrav svima i ke sera, sera (sto ce bidne to ce bidne)

Ej strava,daj te rezultate,super je to karta za taj novac,samo raspaljuj po rezovima:)

Evo mojih rezova na brzinu, uradicu barijeru za koji dan:
Testirano na 400x8, 2x1GB@5-5-5-15 symmetric; Vista Ultimate SP1, Catalyst 8.3 -znaci, moze jos, opustencija; graf. setovanja kakva se koriste za "ove nase :D " reviewove HW; taktovi NISU maximalni -znaci ici ce to "up and away" :smoke:
3DMark05: XT clocks - oko 169xx
3DMark06: XT clocks - 4195-4449 [9836]; 750/850MHz - 4314-4557 [10109]

TBA...

Evo, flight, da ti malo osvezim thread sa slikama "gole" kartica, posto sam je cistio ovih dana.

Prilozi

• DSCF3331.JPG
    DSCF3331.JPG
    191.5 KB · Pregleda: 52
  • DSCF3334.JPG
    DSCF3334.JPG
    177.2 KB · Pregleda: 36
  • DSCF3336.JPG
    DSCF3336.JPG
    131.1 KB · Pregleda: 31
  • DSCF3339.JPG
    DSCF3339.JPG
    160.2 KB · Pregleda: 44
  • DSCF3342.JPG
    DSCF3342.JPG
    162.4 KB · Pregleda: 35
Zanimljivo, kao sto se vidi na jednoj slici, memorijski cipovi nisu 1 ns kako se spekulisalo, vec 1.2 ns

Prilozi

• DSCF3353.JPG
    DSCF3353.JPG
    165.1 KB · Pregleda: 38
  • DSCF3357.JPG
    DSCF3357.JPG
    188.1 KB · Pregleda: 43
  • DSCF3371.JPG
    DSCF3371.JPG
    174 KB · Pregleda: 29
  • DSCF3380.JPG
    DSCF3380.JPG
    116.6 KB · Pregleda: 31
  • DSCF3397.JPG
    DSCF3397.JPG
    125.3 KB · Pregleda: 35
Moze li neko da stavi rezultate iz Fuel Of War sa ovom karticom, izgleda mi kao odlicna kupovina.

Evo i mojih rezova (sa VGpu 1.17V - kao za XT i koriscen 6pinski umesto 8pinskog konektora, ali ubrzo ce se i to promeniti, a tad...;) ); naravno, moze to i vise (ako nista sve je bilo na HighQuality setovanjima i proc je bio na 3.15, mem 700@4-4-4-12; znaci ne kao u potpisu)...

inace, obratite paznju na ovo:
"Forgot to mention, if people haven't read it elsewhere, there is some talk about high memory settings not being worth a whole lot due to timing adjustments. The key memory settings are 713, 833, 909, 1000. One article said you want to stay just below those numbers or way above them. That's why you see people with 999 memory clocks instead of 1000. The record-setting 2900 people often keep the memory in that ballpark."

korisni linkovi:
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=50224
http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=438630

BTW. Flight, poslao sam ti i PM; aj MOLIM TE okaci mi default bios jer ga nemam :smoke: a moze zatrebati...

Prilozi

• 3DMark05@def. @800-1125 - 18347.jpg
    3DMark05@def. @800-1125 - 18347.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 44
  • 06-default 805-1125 -11033.jpg
    06-default 805-1125 -11033.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 47
Evo ti originalni bios ako ga vec nisi nabavio (skinut iz moje kartice pre flesovanja modovanih)

:wave:

Prilozi

• 2900pro_256bit.zip
    39 KB · Pregleda: 28
Evo ti originalni bios ako ga vec nisi nabavio (skinut iz moje kartice pre flesovanja modovanih)

:wave:
:wave: and cheers mate; sa'cemo odma neki heavy modding; posto od dizanja mema (pogledaj moj post gore) nema dobitka ni trecina vrednosti GPUa, a R600 (konkretno; mozda i RV ;)) su gladni struje bas kao C2D procesori ;) sa'ce experiment na 1.25V :mad:

EDIT:
BTW. Ove kartice ?!?!?nema?!?! na Sapphireovom sajtu; uklopila bi se mozda GT verzija po specifikacijama (koja, ja mislim, nikad nije ni stigla do nas) ali ima 240 SPa. Bas mi nije jasno...

EDIT2 :D :
Napaja li ko ovu karticu 8pinskim konektorom; aj nek se oglasi takav ako ga ima... Uz karticu ide molex 2 6pin WTF?!?! A "potrosih" :d tastaturu pokusavajuci da nadjem u SRB gde ima takav adapter, al' mrka kapa. ***, zato sam narucio LC7560 :D

Poslednja izmena:
Imam 2900pro oko 2 meseca i mogu da vam kazem da sam prezadovoljan za te pare.Trebao sam da uzmem palit 8800gt ali sam se odlucio za ati zbog cene i nisam se pokajao.

vidim da je tvoja neka posebna limitirana verzija sa 9MB VRama vise :trust:

Modding u toku...

Malo vrlo korisnih zapazanja:
Kao sto sam rekao gore, vole struju kao C2D ;) , oko kloka memorije cu u sledecem postu, ovaj je da "ohrabri" jos ljudi na modovanje biosa (pre lemilice, ***).
LM, za sada sto sam zakljucio je da na +0.01V na GPU dobijate 15-25MHz@stock cooling sto uopste nije mali rez. Na def. max.GPU mi je bio oko 74x MHz (1.14V); na 1.18V se popeo na 84xMHZ, mnogo lepo skalira sa dodavanjem voltaze a jos lepse sa rezovima (maltene da memaru stavite na 999 i ostavite zbog tajminga).
Nekih 1.2V je za stock cooling everyday max. Ljudi su je na 1.35V@Water terali na 1K (impresivni rezultati). Preko toga ne ide (nisam licno probao); RBE i vecina drugih editora svaku vrednost preko toga vraca na 1.35 (pokusavali ljudi 1.6 :mad:).
OBAVEZNA napomena: Aj sto GPU temp raste, al' VR temperatura odlazi u PM vec na 1.18V (XT voltaza), jedva da se pipne prstom, bukvalno (>80-85C). Imam ideju kako da zbudzim jednu 8aju na nju da pirka :d pa cemo teramo na min. 1.25V.

Modding je u toku, kad zavrsim postovacu i rezove i sistem hladjenja; ocekujem bar do 900 da stignem, a nesto mi se javlja da ce za Markove way above ;).

6pin VS 8pin konektor

A inace, misticna polemika na koju "niko ne zna odgovor" - razlika izmedju 6pin i 8pin napajanja za OC je NIKAKVA (ne iz licnog iskustva, vec iz dana i dana guglanja o tom problemu). Dolazi do izrazaja tek sa relativno dosta vecim VGpuom.

Za par dana stize Taurus 7650 pa cu preneti utiske iz prve ruke jer sam ostale preduslove uveliko ispunio (i screenovao) :d. Bice to jedna zanimljiva dopuna sa OC aspekta ovog Flightovog reviewa, garantujem ;) Until then...

@PEX, super si ovo sve pokrenuo, praticu kao i ostali ova desavanja! :)

Sto se druge baterije testova tice koju sam obecao odavno sam je odradio, i rezultati su odlicni, nego nemam vremena kao pre, pa cim budem mogao ubacujem.

PS/Samo moram da prokomentarisem one fotke, kakav hevy duty hladnjak, covece!

Poslednja izmena:
A inace, misticna polemika na koju "niko ne zna odgovor" - razlika izmedju 6pin i 8pin napajanja za OC je NIKAKVA (ne iz licnog iskustva, vec iz dana i dana guglanja o tom problemu). Dolazi do izrazaja tek sa relativno dosta vecim VGpuom.

Za par dana stize Taurus 7650 pa cu preneti utiske iz prve ruke jer sam ostale preduslove uveliko ispunio (i screenovao) :d. Bice to jedna zanimljiva dopuna sa OC aspekta ovog Flightovog reviewa, garantujem ;) Until then...

PEX, posto vidim da ne citas vise onaj moj post u vezi 2900gt, tamo sm ti ostavio upozorenje, koje cu da copy paste ovde...Cisto osecam obavezu da te upozorim da ne bi "sprzio" svoju voljenu grafu....Naime, Taurus 7650 NEMA 8 pin PCIe, vec 8 pin EPS...
EEEEE, da , i jos nesto da dodam a te spasim muka eventualnih......Ako si mislio na 8 pin EPS, to nije za graficku kartu, i ne kaci to nikako (osim ako ne uzivas u prizoru sprzene grafe), mnogi ljudi brkaju EPS 8 pin sa 8 pin PCIe...Taj prikljucak ti ide za multiprocesore , dodatna snaga i ubada se u maticnu plocu, na mestu za to predvidjenom.Sve ovo ti govorim, jer vidim da pricas o Taurus LC, koji NEMA 8 pin pcie, ali ima taj EPS 8 pin...tako da pazi sta radis..Taurus ima 1x 6 pcie, sto ti vec i koristis.

PEX da se nisi malo *****ao :D Mislim da jači LC POWER iz Taurus serije nema od 7560 jer da je imao ja bih ga uzeo pogledaj malo i ovde sve preko je 600w je METATRON serija jedino što ima od 600w je Super Silent serija LC6600 ali ga ja nisam uspeo iskopati nigde kod nas da ima u nabavci 7560 sam uzeo i mogu reći da sam zadovoljan sa njim radi i bolje nego što sam očekivao :) http://www.lc-power.comInače imaš posebnu granu sa 6pinskim konektorom za VGA i jedina zamerka koju imam su (za moje potrebe)predugački kablovi,.8pinski konektor JE FIZIČKI NEMOGUĆE UBACITI U KONEKTOR ZA GRAFIKU AKO JE 6-pinskitako da opušteno uzmi LC i uživaj;)inače napajanje ima 3x4pinski konektor s tim što se dva spajaju jedan pored drugog i koriste se za CPU ne mislim ovog puta na molex 4pinske konektore :)

Poslednja izmena:
PEX, posto vidim da ne citas vise onaj moj post u vezi 2900gt, tamo sm ti ostavio upozorenje, koje cu da copy paste ovde...Cisto osecam obavezu da te upozorim da ne bi "sprzio" svoju voljenu grafu....Naime, Taurus 7650 NEMA 8 pin PCIe, vec 8 pin EPS...
EEEEE, da , i jos nesto da dodam a te spasim muka eventualnih......Ako si mislio na 8 pin EPS, to nije za graficku kartu, i ne kaci to nikako (osim ako ne uzivas u prizoru sprzene grafe), mnogi ljudi brkaju EPS 8 pin sa 8 pin PCIe...Taj prikljucak ti ide za multiprocesore , dodatna snaga i ubada se u maticnu plocu, na mestu za to predvidjenom.Sve ovo ti govorim, jer vidim da pricas o Taurus LC, koji NEMA 8 pin pcie, ali ima taj EPS 8 pin...tako da pazi sta radis..Taurus ima 1x 6 pcie, sto ti vec i koristis.

Scorp sad videh da 2900pro ima 8pinski konektor ali ja ipak mislim da bi mogao da ga koristi jer kao što rekoh imaju 3(bela)4pinska konektora i jedan (crni )6pinski koji je samo predvidjen za VGA,2x2 Sata konektora i još dve grane sa po 4 klasična molexa koje ja nisam ni koristio osim jednog molexa samo za napajanje Dvd-Rw:)Mada vidim da ovde kaže ovo tako PEX Watch out!!!!! :d- 560W
- 120mm fan
- ATX 2.0
- EPS 8 pin
- PCI-Express
- S-ATA x 4

The new midrange reference! Exceedingly silent operation due to a top quality 120mm fan, multiple connectors for all current components, high efficiency (real 79%) and massive capacity for demanding midrange systems!

POWER:
3,3V: 30A
5V: 28A
12V1: 15A
12V2: 14A

Connectors: 20/24 pin mainboard, 2 x 4 pin P4 (EPS 8 pin), 6 pin PCI-Express, 4 x 4 pin, 4 x S-ATA, 1 x Floppy

Poslednja izmena:
Evo ja da ti kazem da nema nikakve razlike izmedju 6 pina i 8 pina to je samo dodat ground...
A i sto bi uzimao taj LC kad imas ocz 500w koji btw ima 8-pinski...

Vrh Dno