Šta je novo?

AMD Athlon XP-M 2500+@4300+

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Konacno sam uspio odvojit vremena da pojacam malo sistem 🙂

cpid.gif

sandra.gif

Poslednja izmena:
Pazi, malo je teze *****ati ljude na ovom forumu! 😡

"Malo" mi je sumnjiv Run ID u Sandri: em je na nemackom, em je datum 31.12.2003!!! 😡

pa posto sam nekoliko puta morao napraviti Clear CMOS normalno da je i Datum resetovan :smoke:

Inache ne brini nije nikakva *******cija samo AMD 2500 Mobilna verzija sa IQYHA steppingom 😉

Poz...

Poslednja izmena:
Pa i meni je glupo lazirati takav rezultat!
Svakako jeste vredan pomena, ali...

I jeste nekako glupo overklokovati procesor na novogodisnje vece, ali mi je ipak malo nelogicno da se datum resetuje na 31. decembar, to jos nisam video. Da je 1.01. pa OK, ovako...

:trust:
Meni ovo i dalje sumljivo... Ne verujem!
Mada i nije nesto posebno. Ima ovde na benchu mnogo boljih primeraka

Bravo monteboy rezultat je odlican a covek sigurno nije lazirao rezultat to vam ja tvrdim.

@Kurajber: Koji su to primjerci na benchu koji idu preko 2700mhz?
@Monteboy:Kad dolazis ovamo,jel jos stoji ponuda za 2600+M sa IQYHA steppingom 😀
i jel padala shto cijena Leadteku?

Gdje si stari , sto cinis ?

Ponuda stoji a najkasnije za novu sam tu 😉

Poz....

Samo da uvjerim i one zadnje pesimiste 😛

amd2500_super_pi.gif

Uhhh Monteboy, ne mogu da vjerujem 2.7 Ghz uuuuuu scaka cas brale !!! :cigar:
Evo ja kao i BitRate i ja sam za jedan 2500 mobile ali otom potom dogovoricemo se kad se cujemo na montecafe ;0
jos jednom svaka cas na sjajnom rezultatu :banana:
Pozdrav... :bottle:

Ma, OK je, meni je bilo JAKO sumnjivo zbog datuma, pogotovo onog "decembarskog"! 😉

Ajd' jos malo da pod**bavam! 😀

Nisam provalio na poslednje 2 slike gde pise da radi na 2.7GHz. :d

p.s. SuperPI nisam nikad "terao" pa ne znam vrednosti koje bih trebao da ocekujem.

monteboy je napisao(la):
Konacno sam uspio odvojit vremena da pojacam malo sistem 🙂

Central Brain Identifier ima ocitavanje napona i ona brojka u donjem levom coshku nikad nije 000000... :d

Odlican ti taj overklok na 0.0V, sta bi tek bilo da dignes napon na 1,5V :wall: :wall:

Recimo da na AN7 ploci (zbog u-guru) retko koji program moze da ocita voltazu, za sada samo Abit EQ i poslednje verzije MBM, koliko ja znam.

Lukija je napisao(la):
Recimo da na AN7 ploci (zbog u-guru) retko koji program moze da ocita voltazu, za sada samo Abit EQ i poslednje verzije MBM, koliko ja znam.

Ziva istina , uGuru nazalost nije podrzan od svih 3rd Software tako da je samo moguce dobiti informacije preko Abit EQ ili MBM nadam se da ce se to uskoro promijeniti.

Inache Stojchi da si pazio gore ili bolje pogledao vidio bi da Webtemp pokazuje u redu za CPU1 maximalnu voltazu od 2,01 V (Webtemp dobija vrijednosti preko MBM'a)

Ali , kao sto rekoh milo mi je da ima skepticara na sajtu 😉

Poz....

Poslednja izmena:
I sam posedujem AN7, u pocetku sam bio osudjen na Abit EQ posto je Abit odbio da da bilo kakve informacije o uguru chipu autoru MBM-a.

Prepoznah se medju skepticarima :d
Ma svaka cast, prvo sam pomislio da je neki "Baltazar" u razvoju 😉
Koja je cifra u pitanju za takav primerak? Moj obican ide skoro toliko ali... Ma necu da ga ni menjam, zanima me samo cifra. Razmislicu

Interesuje me na koliko bih smeo volti da dignem mog obicnog Barton-a (default je 1.65v)? Vidim da je monteboy "digo" svoj mobile primerak Barton-a na 2.01v sto je dosta ako se zna da je default za mobile manji od default-a obicnog Barton-a (ne znam za koliko). Ja sam za sada dizao do 1.9v i uspevao sam da dignem do 2530MHz-a (220x11.5), cak sam malo igrao i NFS:U i Doom3 ali Prime ni sekundu. 😡 Pa se pitam da li da idem u dalja istrazivanja granica mog proc.?

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Interesuje me na koliko bih smeo volti da dignem mog obicnog Barton-a (default je 1.65v)? Vidim da je monteboy "digo" svoj mobile primerak Barton-a na 2.01v sto je dosta ako se zna da je default za mobile manji od default-a obicnog Barton-a (ne znam za koliko). Ja sam za sada dizao do 1.9v i uspevao sam da dignem do 2530MHz-a (220x11.5), cak sam malo igrao i NFS:U i Doom3 ali Prime ni sekundu. 😡 Pa se pitam da li da idem u dalja istrazivanja granica mog proc.?

To je vise pitanje hladjenja nego CPU, generalno se moze reci da svaki AMD sa Barton jezgrom mozes podici preko 2V samo sto se onda mora osigurati i odgovarajuce hladjenje jer disipacija procesora se povecava na kvadrat u odnosu na povecanje napona sto automatski znaci da dolazi do velikih temperatura koje treba efikasno odvoditi kao sto vidis u mojoj signaturi imam vodeno hladjeje sto je inache kljuc da bi uopste mogao konstatno drzati Proc na ovim frikvencijama.

Disipacija mog XP-M CPU'a na ovom naponu (2V) je negdje oko 125W sto je duplo vishe nego sto ima adekvatna desktop (ne mobilna) varijanta.

podigni napon izvishe 1,9 V postepeno dok budes uspio da ti Prime stabilno radi obrati paznju na temperaturu procesora (load) sobzirom cinjenice da maticne ploce mogu da lazu i po vise od 10° sto se tice CPU temperature preporucio bi ti da ne ides preko 60°.

Poslednja izmena:
@Monteboy

Pazi kad i dalje moram da budem skeptican 😀

Dobro, ne smeta malo zezanja ali bih voleo da znam koju verziju CBI si koristio. Juce smo probali na AN7 ploci verziju 7.2 i CBI ne ocitava napon, ali onaj 8mo cifreni broj u donjoj levoj coski nije nula, pa sam tu malo kao skeptican 😉

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Prepoznah se medju skepticarima :d
Ma svaka cast, prvo sam pomislio da je neki "Baltazar" u razvoju 😉
Koja je cifra u pitanju za takav primerak? Moj obican ide skoro toliko ali... Ma necu da ga ni menjam, zanima me samo cifra. Razmislicu

AMD XP-M 2500+ sa IQYHA steppingom se krece oko 100 €

Poslednja izmena:
Gidra85 je napisao(la):

Ma teraj. Ja sam mog 1700+ sa default-nih 1.5V dizao do 2.2V sa obicnim vazdusnim hladjenjem... i nista mu ne fali 😉

Evo sada sam digao do 1.95v i dalje nije stabilan na 2540MHz-a (220x11.5). Inace stabilan rad sam postigao na 2330MHz-a (233x10) na 1.75v. Plasim se da idem dalje, ali mi je CAR sada ne da mira. 😀 Inace imam cooler kao sto se u signature-u Tt12 koga teram na 4100-4200rpm-a. 🙂

Poslednja izmena:
Kako sedis u sobi? :d

Bez zezanja, imam 7 ventilatora u kucistu (2 9-ke i 5 8-ica) + napajanje i opet mi je TT12 cim ga podignem iznad 3200 obrtaja glasniji od svih ostalih.

@Delija: Sto je jos gore sada sam digao na 228x11=>2508 i voltazu na 1.975v, a brzinu obrtaja na 5600rpm-a (max) :wall: Opet radi sve, sem Prime-a.

Poslednja izmena:
Ne kontam bas najbolje, ali postoji neka "kvaka" da se sa vodenim hladjenjem procesor bolje klokuje cak i kada je temperatura (ocigledno samo prividno!) ista.

Delija je napisao(la):
Ne kontam bas najbolje, ali postoji neka "kvaka" da se sa vodenim hladjenjem procesor bolje klokuje cak i kada je temperatura (ocigledno samo prividno!) ista.

"Kvaka" je vrlo prosta, a zove se: Vibracije od ventilatora koje se prenose na, pre svega jezgro i spoj sa hladnjakom a dalje i na podnozje procesora. :d

I druga "kvaka" : Temperatura na senzoru je ista za oba hladjenja, ali je na spoju CPU/hladnjak kod vazdusnog veca nego kod vodenog hladjenja.

Gidra85 je napisao(la):
Evo sada sam digao do 1.95v i dalje nije stabilan na 2540MHz-a (220x11.5). Inace stabilan rad sam postigao na 2330MHz-a (233x10) na 1.75v. Plasim se da idem dalje, ali mi je CAR sada ne da mira. 😀
Pusti ti mene... zato mi i pise to sto pise u sig-u i tamo iznad avatara 😀

Stojcha je napisao(la):
@Monteboy

Pazi kad i dalje moram da budem skeptican 😀

Dobro, ne smeta malo zezanja ali bih voleo da znam koju verziju CBI si koristio. Juce smo probali na AN7 ploci verziju 7.2 i CBI ne ocitava napon, ali onaj 8mo cifreni broj u donjoj levoj coski nije nula, pa sam tu malo kao skeptican 😉

evi ti about stranica CBID'a

cbid.gif

Nazad
Vrh Dno