Šta je novo?

AMD Athlon X2 5000+ Black Edition

DS je G2 revizija i da, dolazi bez BOX ili bilo kakvog drugog hladnjaka.

ma Ok je to ...
a kazi mi odakle vidis, sa tvog linka, da su DS -> G2?

Pa čekaj šta je OK kad znaš da "nisam u pravu"? :)
Pusti to što piše (na oba linka), pitaj Nedju ako mi ne veruješ, eto on radi u AMD-u pa može da proveri. :D

SuperStarr je u pravu,svi BE su G2.

naravno da je dobar (osim ako nisi sarkastican)... cak je i najbolja koopovina AMD procesora!
ima dosta potencijala za OC, lagano (po net testovima) ide od 3.2GHz samo sa povecanjem mnozioca ... zao mi je samo sto ga nema u testovima i poredjenju sa nekim Intelima!

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/dualcore-shootout.html

As for the top Athlon 64 X2 processors, they turned out seriously overpriced after the launch of the new Core 2 Duo E8200. Today they can only compete against Core 2 Duo E4000 and Pentium E2000. Moreover, we can check out how reasonable AMD’s price policy actually is with a simple empirical rule: for AMD Athlon 64 X2 processor to perform as fast as a Core 2 Duo E4000 or Pentium E2000, it should run at about 20% higher clock speed.

It means that from the performance standpoint AMD Athlon 64 X2 6000+ should cost as much as Core 2 Duo E4600, and Athlon 64 X2 5000+ shouldn’t be priced higher than Pentium E2200. Only in this case the dual-core processors pricing would be considered fair and reasonable. Moreover, we will have to disregard the power consumption rates in this case, because regular Athlon 64 X2 cannot be considered economical.

So, the results of our today’s dual-core processor shoot-out indicate clearly that Intel processors win the “Best Buy” title in every single price segment. And it will remain this way until AMD reduces the prices on its Athlon 64 X2, which keep rapidly losing their appeal. The situation may also change if they launch revised triple-core and dual-core processors on Phenom-like architecture, which have a chance of become more competitive against Core 2 Duo. However, it will hardly happen any time soon.

:wave:

imam jedno pitanje,jedan lik mi tvrdi da drzi ovaj procesor na 3.8 na vazduhu full stabilno.Da li je ovo moguce??? Posto ja moj preko 3.2 nisam mogao stabilno da dignem.

evo texta:
JBL:Na koji fazon si ga podigao do 3.8?Jel to stabilnih 3.8 ili samo za slikanje?
Lik:Na fazon Black Edition. Full Stabilan. Posto NIje Obican 5000 X2, nego je potpuno otkljucan. moze jos gore. samo uz vodeno hladjenje. ovo je na vazduhu. Multipler 17

I ja mislim da laze ko pacov,hahah hvala stormawach :) Inace lik je iz Subotice a sad tek vidim da si i ti :)

Poslednja izmena:
evo texta:
JBL:Na koji fazon si ga podigao do 3.8?Jel to stabilnih 3.8 ili samo za slikanje?
Lik:Na fazon Black Edition. Full Stabilan. Posto NIje Obican 5000 X2, nego je potpuno otkljucan. moze jos gore. samo uz vodeno hladjenje. ovo je na vazduhu. Multipler 17

I ja mislim da laze ko pacov,hahah hvala stormawach :) Inace lik je iz Subotice a sad tek vidim da si i ti :)

Hmmm....pa nek pokaze onda validaciju sa CPU-Z...predpostavljam da je to onaj lik sa subotica.com sto je nekada davno pricao kako je terao neki A64 na vise od 3ghz bez problema, nisam vise na tom forumu pa nisam u toku.

i prica se nastavljaa hahha
Lik: Posto imam jako malo slobodnog vremena, zbog posla cim stugnem postavicu link za validaciju.

A koliko ste informisani o Clockingu ovo ce vam dokazati. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=309749

Isti taj 5000 Black Edition roka na 4.8 pa sad tvrdite ne moze. previse se oslanjate na ino forume.

Prvo i prvo. Moras imati kvaliteno napajanje OCZ, Thermal Take i Sl. najmanje 700W. Kod mene je OCZ-ovo 850W, pod dva ako imas krs memoriju pozdravi se sa clockingom. Kod Mene Je OCZ PC6400 Gold Memorija. Tako da nema sta da cudi, ovo je jos nizak rezultat za taj procesor.

Nema tu sta, za strance kad klokne memoriju za 100MHz to smatra extremnim klokom.

E evo vam validacija za AMD 5000+ BE @4.8 GHz http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=309749

A to je tvoj racunar!?!?!?!?

Zasto je validacija REJECTED BY CPU-Z 1.43???

Lik:to nije moj Clock, to je on jednog stranca, zasto je rejected? Verifikaciju moras odraditi za poslednjom verzijom. A on je verovatno sa neko, beta ili starijom verifikovo.

Moj komp je sto sam naveo od kompnenti. Sve to Maticnoj ASUS M2N-SLI Deluxe.

jbl:Ma ovo sto si postavio kao da i nisi.Ako si imao vremena da postavljash ove linkove mogao si i svoj koji naravno nemas.I objasni mi zasto je bitno imati dobru memoriju kod overclocka ovog procesora?Stavi link jer ova pricha sta moze i ne moze je samo gubljenje vremena.

Poslednja izmena:
Bal, hej, baltazar... :d

U brate ovi u INTELU moraju da se dobro zamisle...

Covek je odlepio totalno...:lupko:
Znaci,ko ne drzi 3600+ na 3,3GHz je nesposoban.:lupko::lupko:

huh ... ovaj je bash preterao, pa nije mu ovo celeron, bokte mili, 4.8 Ghz ... jeeeste, hiljadu!

ali, jedno je jako bitno -

5000+ crnac, koji sam lichno posedovao do skoro je meni radio na 3.1 Ghz, a maksimum koji sam mu ja izvukao je 3.4Ghz pri 1.500V.

e sad - ja lichno sam ubedjen da moze da se tera i preko, sa technim hladjenjem. a kada sam to rekao na jednoj temi, da moze na 3.4, a verovatno i preko, neki indos mi se smejao, a druzina mu se pridruzila ...

Poslednja izmena:
huh ... ovaj je bash preterao, pa nije mu ovo celeron, bokte mili, 4.8 Ghz ... jeeeste, hiljadu!

ali, jedno je jako bitno -

5000+ crnac, koji sam lichno posedovao do skoro je meni radio na 3.1 Ghz, a maksimum koji sam mu ja izvukao je 3.4Ghz pri 1.500V.

e sad - ja lichno sam ubedjen da moze da se tera i preko, sa technim hladjenjem. a kada sam to rekao na jednoj temi, da moze na 3.4, a verovatno i preko, neki indos mi se smejao, a druzina mu se pridruzila ...

Igoritze nemas pojma, covek je vrhunski overkloker :D, problem je sto on overklokovanju pristupa sa cisto metafizickog stanovista (takva su mu i strujna i rashladna resenja),.

sad sam tek video da je moderator u pitanju ... Subotica je izgleda grad vrhunskih riba, i likova ******a ... i pritom izjavljuje - "-Ne Mislim Nista Lose Nego Budimo Realni." :S:

eto, nije napomenuo koje mu je hladjenje, verovatno je neki mod - kompjuter vs frizider.

SuperStar pa taj tvoj procesor ide glad na def voltazi na 3.6 na vazduhu! los si ocer :D:D:D:D

Ma da, i ovu krš memaru što imam moram da bacim pa da kupim neki Elixir i ima da se opušteno OC-ujem... :d

Vrh Dno