Šta je novo?

AMD Athlon X2 5000+ Black Edition

Uzeh danas, ali ploča ga ne prepoznaje valjanjo, imam neki BIOS koji uopšte ne podržava Brisbane, sada će da padene više-nedeljno dopisivanje sa momcima iz BIOSTAR-a... :S:

i ja sam imao taj problem..
DFI nF4 ploce nisu podrzavale Brisbane iako je DFI izbacio 65nm support bios jos u aprilu..morale su neke prepravke da rade, pa su naknadno izbacili normalnu verziju
cudi me da Biostar nije uradio to isto vec odavno
jel si fleshovao poslednji oficijelni bios?
edit: pise ti 5200+, kontam da je greska...:) i daj neke rezove da vidimo kako ide G2, Nedjo je valjda stao na 3500MHz-ish..

Poslednja izmena:
ja sam na vazduhu izvukao 3.3 Ghz

Gde moze da se vidi da li i koje maticne podrzavaju ovaj 5000 black edition procesor?

podrzavaju ga sve AM2 ploce

@mad_skillz A zasto onda kazes da ga neki biosi ne podrzavaju...
Planiram da uzmem ovaj procesor, ali ne bih da se posle kajem ako ga bios ili sta vec ne podrzava.

@mad_skillz A zasto onda kazes da ga neki biosi ne podrzavaju...
Planiram da uzmem ovaj procesor, ali ne bih da se posle kajem ako ga bios ili sta vec ne podrzava.

ja sam mislio na ranije biose ploca, tipa neki mart/april kada su proizvodjaci izbacivali update-ove za 65nm..
sada ti svaka AM2 ploca podrzava sve 65nm revizije AMD procesora

Da li je neko kupio ovaj 5000+ Black Edition, zanima me da li on ide zajedno sa kulerom ili ne?

Well yes, kuler je predvidjen za overclokere pa zato neide kuler jer se pretpostavlja da nisi blesav da ga OCujes na boxu tj. da vec imas neko sofisticiranije resenje... nadam se da cu uspeti da dobavim ovaj proc... i uzecu (moram) bar CM Hyper TX2 , kao privremeno resenje.

Pa da, dodatni "box" kuler bi samo nepotrebno povecao krajnju cenu...

x2 5600+

Imam AMD X2 5600+(2800Mhz) i klokovan je na 3150Mhz, koristim CM HyperTX interesuje me koliko bi sa ovim hladjenjem izvukao x2 5000+ black edition?

Koje su bolje perfomanse uzimajuci u obzir da x2 5600+ ima 2x1 kesh a x2 5000+ samo 2x512?

Imam AMD X2 5600+(2800Mhz) i klokovan je na 3150Mhz, koristim CM HyperTX interesuje me koliko bi sa ovim hladjenjem izvukao x2 5000+ black edition?

Koje su bolje perfomanse uzimajuci u obzir da x2 5600+ ima 2x1 kesh a x2 5000+ samo 2x512?

Ne isplati ti se da menjas taj procesor, samo radi 100-200mhz dobitka.

Poslednja izmena:
Jer zna neko koja je default voltaza za ovaj 5000+ Black Edition!? Na nekim testovima po netu se spominje da je 1.35V, dok je meni ploca postavila 1.3V za default, inace najnoviji bios je u pitanju.

Jer zna neko koja je default voltaza za ovaj 5000+ Black Edition!? Na nekim testovima po netu se spominje da je 1.35V, dok je meni ploca postavila 1.3V za default, inace najnoviji bios je u pitanju.

Cini mi se da samim tim sto mu je otkljucan mnozilac, pojam def.napona za ovaj procesor gubi smisao.Generalno,def v-core za brisbane jezgra je 1.25v-1.35v.Svaki napon je dobar,dok mozes da ga ohladis naravno.

Poslednja izmena:
Cim se menja mnozioc procesor radi na vecem taktu od def i time mu treba veci napon.

Jedno konkretno pitanje za noob-a :D .... da li ima neke razlike u ovom black edition i obicnom 5ooo u koliko se ne klokuje ?

Koji kuler izabrati uz ovaj procesor pitanje je sad a da nije preskup, i koju ploču?

Kuler od 10 evra ce da ga hladi bez problema, ploca ne mora da bude skupa - odaberi neku do 70 evra na primer Biostar 690G

Koji kuler izabrati uz ovaj procesor pitanje je sad a da nije preskup, i koju ploču?

Kuler minimun neki CM Hyperk TX2, a plocu mozes koju god hoces, u tome je lepota ovog procesora :D

obican BOX

moze i obican BOX , skoro svaki radi na 3,1 - 3,2 sa najobicnijim coolerom, a ko zeli vise HyperTX je dobro , a jeftino resenje
,)

moze i obican BOX , skoro svaki radi na 3,1 - 3,2 sa najobicnijim coolerom, a ko zeli vise HyperTX je dobro , a jeftino resenje
,)

A odakle ti taj BOX cooler kad ovaj procesor dolazi bez istog ??

:wave:

Vrh Dno