daj okaci rezultate da vidimo jesi sta uradio!
Jesi uspeo i na koliko?
Moze li neko da mi postuje korak po korak sta da uradim da ga kloknem, posto sam za te stvari total laik, na drugim postovima pise ali ja ne mogu da se snadjem:wall:
![]()
hehe ja to imam na samoj ploci u BIOS-u i ista stvar se dogodi, pokrene to iz biosa i mrtvilo, tako da sam morao da resetujem bios na dzamperu.
Nemoj da se oslanjas na to auto clock jer je ****** po meni, bolje pokusavaj sam polako po malo sa frekvencijom pa kud stignes. Koliko sam video po forumu moze do 3.2Ghz bez dizanja napona.
Nisam ga probao ali hocu
Možda je vreme da odustaneš? :eyebrows:
Da gledao sam u tarot i cisto nagadjam al i dalje tvrdim da je 3,5 max stabilni OC za taj procesor i da ce on moci da ga digne do 3,2...nadam se da gresim...![]()
@Opus:
3.2GHz ces verovatno uspeti sa default naponom.
HTT 250X13=3250MHz; Ako je nestabilan povecaj malo napon procesora.
Spusti NB mnozioc na 8 za pocetak da dobijes 2000MHz. Ovde se ogradjujem jer ne znam da li BIOS omogucava promenu mnozioca NB-a.
Kasnije ga povecaj na 9, testiraj pa ako je OK probaj 10.
Mozda ce za 2500MHz trebati povecanje napona NB-a (ali verovatno i nece).
Koju god memoriju da imas, nije bitna za o/c domete procesora. Drzati je u okviru specifikacija i to je uopsteno najbitnije.
probao dva x4 620 i otprilike to je to, oko 3.25 - 3.30 radi normala, preko toka puca na testovima(na stock hladjenju/voltazi),oko 3.30-3.40 radi ali pucaju testovi (i pocinje ozbiljnije da se greje),na 3.45 je nestabilan, oko 3.5 nece ni da digne sistem (mada nisam bas nesto previse vezbao,moguce da sam isforsirao memoriju)...
vozeno na onom jeftinom Biostaru sa 785g chipsetom, i na malo skupljoj Am3 Gigabyte ploci sa istim chipsetom (ud2h ili ud3h, ona sto ima 2+2 PCI-e slota)
Meni svakako deluje fino, kad se uzme u obzir ono sto ja upravo koristim, i furunastost i neklokabilnost istog...
Plocha je OK ali je zato procesor shit za OC... al trebao bi da moze do 3,0-3,2.
Uzmi lepo pa se dobro informisi ako si totalni laik pa onda kreni polako...
Evo dokaza da nisi u pravu!!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari