Šta je novo?

AMD Athlon II x3 435 - unlocked.

Jank1c

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2008
Poena
304
Otkljuchao sam proc i dobio b35 x4 phenom l3 6mb.
E sad , hw monitor mi ne pokazuje temperaturu procesora vec pishe da je temp 0 c .:wall:
No nebitno , u biosu prikazuje 30 c :cigar:
Medjutim kada udjem u neku igricu npr ( Need for sped hot pursuit 2010 ) sve radi normalno ali dolazi do gubljenja i pucanja textura , naravno sve mi je na maximum stavljeno .... Dok pre odkljuchavanja radilo sve kako treba...
Napajanje je kinez blueberry 500W , interesuje me jel moguce da je to nedostatak struje? Jer naravno sa chetvrtim korom procesor mi uzima vishe W nego ranije... Koristio je u loadu 99W a sada 132 W... Ostatak mojih komponenti imate u mom opisu takodje bih dodao da sam vratio proc nazad na tripl kor dok ne nadjem reshenje ovoga... Dal je struja? Ili nije stabilan 4 Core? Kako sve to da proverim i shta da uradim .... Nadam se na ce neko pomoci , hvala... :wave:

Pokusaj da mu povecas vcore. verovatno nema struje dovoljno. Neki traze dosta struje, pa ako nemas hladjenje ili treba previse vcore, dizaj ruke...

Poslednja izmena:
Sto se temperature tice, to je "normalno". Temperaturna sonda pobrljavi kad se otkljucaju jezgra, a sto se tice brljanja tekstura ne bih znao sta da ti kazem. Korstio sam amd x2 550 koji je otkljucan radio kao x4 b50 bez problema. Ako je i pucao to je bilo zbog overkloka ili manjka napona, al tad baci bsod. Tvoj problem vise lici na problem sa grafikom nego sa procesorom, ali ako kazes da je sve ok kad je x3, onda jedino sto moze da bude da nekim trikom l3 cash ne valja (cisto nagadjanje). Napajanje nije, jer bi bi se komp verovatno restartovao zbog manjka struje. Najbolje ti je da provrtis linx 75 prolaza sa maksimalno memorije, pa vidi sta se onda desava. Ako je do procesora, verovatno ce izbaciti neku gresku pre nego sto zavrsi 75 prolaza, to naravno mislim da odradis sa otkljucanim procesorom, na default nema potrebe, ne bi amd prodavao da ne radi kako treba.

Samo ti povecaj vcore i uzivaj ;) Nema taj juice...

E ovako , vratio sam na x3 ali eto sad problema...
Kada udjem u igru Counter Strike 1.6 dodushe igram sa "Steam-a" dolazi do pada fps-a na 75 sa 101... Do kojeg mi nikada nije dolazilo od kad koristim ovaj rachunar , znachi od danas posle otkljuchavanja mi se deshava sad i na x3 i na x4 pad fps-a u igri... na x3 NFSHP radi normalno...
LinX sam pokushao da radim , al svaki put na 40+ sec izbaci "stoped upon error on 43sec!" Shta god da mu to dodje... Eo HW monitora trenutnog. ( http://i52.tinypic.com/25a43fm.jpg ) A evo i CPU-ID-a ( http://i53.tinypic.com/e11z13.jpg ) .
Bice edit nakon shto cu sad da vratim na X4...

/edit -

hw - http://i55.tinypic.com/97o3n9.jpg
cpuz- http://i52.tinypic.com/2qwihw2.jpg
linx posle 10min - http://i55.tinypic.com/pvaxe.jpg

Poslednja izmena:
Decko, povecaj voltazu, kao sto sam rekao....

^ E sad mi josh kazhi kako to da uradim , nisam bash neki genie u tom pravcu :)

Digni vcore u bios-s na 1.5, max 1.55. Ako ne znas sta radis, onda sve ovo nije za tebe... Ova operacija ne zahteva da budes genije, ali pozeljno je da si overclockovao bar jedan P4 u zivotu... Za neiskusne, super je taj cpu i na x3...

Poslednja izmena:
Ljudi, obratite paznju na ocitavanja LinX-a za Gflopse kada je procesor x4! Pa to je jako malo, svega 29 Gflopsa, a mora imati BAR 35, kao i Phenom II X4 920, koji je 100 MHz sporiji!

Digni vcore u bios-s na 1.5, max 1.55. Ako ne znas sta radis, onda sve ovo nije za tebe... Ova operacija ne zahteva da budes genije, ali pozeljno je da si overclockovao bar jedan P4 u zivotu... Za neiskusne, super je taj cpu i na x3...

Nema potrebe apsolutno za 1.5, kamoli 1.55, dovoljno je i 1.4 ;)
a i decko ima box, tako da ne moze to tako...

Ako ima box, zaboravi.... Da je na aftermarket, mogo bi da ga overi na 1.5 i da odma zna na cemu je....

Janko, iskljuci Cool&Quiet i stavi 1,45V, spusti malo mnozilac, za jedan podeok, pa probaj.

Ugasio sam qool&quiet , i sad sam gledao preko AMD overdrive i napon mi je 1.32 i ne mozhe vishe da se digne? Msm ja to ne razumem kako da izmenim stvarno :)

jank1c iako si otkljucao cetvryto jezgro, najverovatnije je ipak defektan zato ti i brljavi u igrama , kao sto je i kod mene slucaj. da bi bio siguran da li je to to ili nije predlazem da testiras i sa prime95. lynx puca za manje od minute u slucaju defektnog jezgra/tj ne zavrshi drugi ciklus/ , a prime95 ce ti pokazati za svako jezgro ponaosob podatke, pa ce ti izbaciti i propratni text.
ostavi vcore na defolt jer 1.32V za 2.9ghz je OK nema razloga to da przis.

Macman - nije mi bio ukljuchen show error u linx ... u 43 sec izbaci mi error....
Vcore je okey , ne znam stvarno shta su ovi izkontali da mozhe pojachanje napona da popravi....
Sad cu poterati prime pa cu ti okachiti screenshot da mi kazhesh sta se tu deshava... I hvala.

/edit

Evo ss po samom pokretanju prime-a Worker 4 je pokazao error

http://i56.tinypic.com/29oieeu.jpg

Poslednja izmena:
Naravno da moze da popravi...
Recimo, lik sa istim problemom:

"Well, it had been at 1.425v but came up with errors in prime95 blend test so I upped it to 1.45 and it became stable.

My concern is that it's rated to run @ 0.85 - 1.425. Would running it at 1.45 be risky?"

Up to 1.5V is fine

Poslednja izmena:
Kao prvo blueberry nije kinez kao drugo kako si izmerio koliko ti watti trosi procesor pre ili posle?
znaci kupovanje skartnog procesora i otkljucavanje l3 kesa i felericnog cora je lutrija u kojoj korisnik tesko dobija pa ko hoce da se kocka on kupi isto to sto i ti zato su i napucali cene svi pate od MHZ sindroma drugo model ploce nisi postavio???? MOBO koji je? a sa tom 4670 sve na fullu pa nestaju texture verovatno ti fali gpu rama ili je jednostavno grafa mnogo slaba da isprati sta se desava na ekranu sto je 90%? Napisi koja je ploca mozda mora da se flashuje relativno je nov procesor am3 bolje da si uzeo cist phenom x4 9650 agena 95w a ta grafa ne vuce vise od 75w
tako da potrosnja tvog sistema je ispod 150w pozz

Prvo , okey.
Drugo , gledao preko Hw-monitora.
Trece , nije slaba graficka i na x3 mi se to ne deshava... Igram sve igrice na max i sve mi radi sasvim uredu... Na x3 sve max, NFSHP radi perfektrno dok kad stavim na X4 b35 dolazi do raspadanja textura...
A matichnu plochu imash u mom opisu kao shto sam napisao u svom prvom postu koji ochigledno nisi chitao ceo ili delimichno ne znam ... Sve moje komponente koje posedujem u ovom kucishtu nalaze se u opisu rachunara...

Vala bas LOL. :D

A da ne pricamo o tome da je "Agena" "bolja" od Athlon II X3 procesora? :p

Kao prvo blueberry nije kinez kao drugo kako si izmerio koliko ti watti trosi procesor pre ili posle?
znaci kupovanje skartnog procesora i otkljucavanje l3 kesa i felericnog cora je lutrija u kojoj korisnik tesko dobija pa ko hoce da se kocka on kupi isto to sto i ti zato su i napucali cene svi pate od MHZ sindroma drugo model ploce nisi postavio???? MOBO koji je? a sa tom 4670 sve na fullu pa nestaju texture verovatno ti fali gpu rama ili je jednostavno grafa mnogo slaba da isprati sta se desava na ekranu sto je 90%? Napisi koja je ploca mozda mora da se flashuje relativno je nov procesor am3 bolje da si uzeo cist phenom x4 9650 agena 95w a ta grafa ne vuce vise od 75w
tako da potrosnja tvog sistema je ispod 150w pozz

facepalm.jpg

^:bottle::guitar::cigar::bottle::guitar::laugh::laugh::laugh::cigar::guitar::bottle:

Uvek sam raspolozen za dobru salu :D

AMD Athlon II X3 435 (2.9GHz,1.5MB,95W,AM3) box 6.912dinara (64,26€)
DPM Computers Beograd, Lomina 13 011.30.67.055

AMD Phenom X4 9750 BOX, 2,4GHz, AM2+ 8.799dinara (81,80€) 100mhz brzi od 9650
Hellas Computers Beograd, Vojvode Prijezde 9 011.744.03.00

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
updated 08.12.2010 pogledaj i sam gde je taj tvoj athlon malo skrol na dole posle AGENE

imas bios update koji za tvoju plocu classic series 770 i ispravlja bug sa APS active phase switching proveri taj detalj u biosu procitaj bios manual :type:

A sto se tice podsmevanja za KINEZA evo malo literature
http://www.hardwaresecrets.com/article/How-to-Discover-Your-Power-Supply-Real-Manufacturer/370/1
How to Discover Your Power Supply Real Manufacturer
Srecno :D

Citiram korisnika: Midgard
can't have it all!
I ja isto kazem ne mozes biti "Sir" i imati mozga u isto vreme zato je tako razocaran na slici iznad
-----Sir Patrick Hewes Stewart-----

Poslednja izmena:
To sto ti imas Phenom-a, ne mora da znaci da je on najbolji procesor na svetu.

Phenom nije jaci od Athlon II serije procesora.

Cak i Athlon II 240 jeste bolji od tog Phenom procesora.

Jos jedno LOL, po onom testu gore ispadne da je X3 720 losiji od Phenoma prve generacije...
I da, overklok potencijal te Agene je ravan nuli, jedino da ga bacis na LN2 pa ces postici neki rezultat.

I tako kolko vidim u ovom topiku pochinje obrachunavanje a ne pomaganje meni , jer i dalje ne znam shta da radim jer mi niko nishta detaljno nije rekao .... Shta je bolja i kako je bolje i kako ispraviti neshto od ovoga... Nishta konkretno nije izneto , ko je pokushao da pomogne napisao je jednu rechenicu i uradi to... Kao da neki ljudi sve to znaju da urade...
Ipak hvala onima koji su se izcimali pa napisali neshto pametno u svom postu...
Mislim da cu svoju dalju pomoc potraziti na nekom drugom forumu jer se ovde ochigledno leche komplexi pochevshi od toga ko koji procesor ima i koji je bolji...

Pa nista, procesor ti najverovatnije nije stabilan, a i napajanju bi prijalo da ga ostavis sa 3 jezgra, jer nije nekog kvaliteta. Povecavanjem napona ces samo dobiti na zagrevanju, jer si jos uvek na boxu, tako da nista od toga. Ne znam, pokusaj da povecas NB napon, pa izvrti neke testove onda.

I u prvom postu i drugom sam ti dao predlog sta mozes da uradis i da li je sve to vredno toga "cimanja" **** mi se, ko kakav procesor ima, mada je neke moj post zagolicao i ja sam shodno tome odgovorio bez uvreda i za tebe i za tvoj procesor, opet ti kazem imas par predloga od mene pa pokusaj srecno :D u sustini ti si kupio macku u dzaku sa TRI NOGE :D :D :D i ne zali se kako niko nece da ti pomogne :D :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno