Šta je novo?

AMD Athlon 64 X2 6000 sa 89W TDP dostupan u Nemackoj!

Gde to sve piše? Moram to naći nekako, a mislim da ću imati mogućnost... Jel to na samom procesoru? Kojim redosledom, gde da gledam?

Pise na samom procesoru npr. u 6000+ ADA6000IAA6CZ,u svakoj normalnoj prodavnici dozvolice ti da uzmes AMD BOX i kroz "prozorche" pogledas o cemu se radi:wave:

Prilozi

• athlon64_x2_6000.jpg
    athlon64_x2_6000.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 150
Pise na samom procesoru npr. u 6000+ ADA6000IAA6CZ,u svakoj normalnoj prodavnici dozvolice ti da uzmes AMD BOX i kroz "prozorche" pogledas o cemu se radi:wave:

A sta treba da se gleda kod Brisbane-a? Jel kod njega potstoji neka revizija koja se bolje OC?

Cek malo, zar nije Temp 2 - temp. drugog CPU jezgra!? :trust:

Vule, post broj 14 pročitaj ponovo.

Pročitao sam, ali nisam pronašao "EE" nigde. Jasno mi je to za CZ gde treba da piše, takav ću i tražiti...

Znaci
Temp 1 - Core 0
Temp 2 - Maticna
HDD - znamo sta je
Core - Core 1

Znachi 16 C na Jezgru ne mozesh da imash nema teorecke shanse....
Razmisli malo: temperatura u sobi 19 C a jezgro na 16 C.... pa mislim ako razmishljash logikom nema shanse makar CPU i hladio sa 2 Geminija :p
Znachi na toj temperaturi sobe sa Geminijem u IDLE-u core mora da ima nekih min 25-28 C....

Poslednja izmena:
Pokrenite vi lepo Everest pa onda vidite sta je sta ;)
Vule: EE je specifican model AMD procesora, i ta oznaka treba da stoji na samoj kutiji - uvek su primetno skuplji, tesko se nalaze i vani, kamoli kod nas. Mislim da se ovde vishe koristilo EE kao opis procesora a ne ono za sta je AMD koristio. (EE = Energy Efficient - probrani primerci).

Cene EE i regularnih verzija su iste kod AMD-a vec neko vreme...EE ima manji def. vcore ,otud i manja potrosnja(pored ostalog)

Poslednja izmena:
Znachi 16 C na Jezgru ne mozesh da imash nema teorecke shanse....
Razmisli malo: temperatura u sobi 19 C a jezgro na 16 C.... pa mislim ako razmishljash logikom nema shanse makar CPU i hladio sa 2 Geminija :p
Znachi na toj temperaturi sobe sa Geminijem u IDLE-u core mora da ima nekih min 25-28 C....

Upravo tako!

Pokrenite vi lepo Everest pa onda vidite sta je sta ;)
Vule: EE je specifican model AMD procesora, i ta oznaka treba da stoji na samoj kutiji - uvek su primetno skuplji, tesko se nalaze i vani, kamoli kod nas. Mislim da se ovde vishe koristilo EE kao opis procesora a ne ono za sta je AMD koristio. (EE = Energy Efficient - probrani primerci).
Odakle ti informacija da je EE model skuplji od obicnog ? I ako jeste, razlika je mizerna.

Primerci jesu uglavnom bolji, jer rade na nesto nizem naponu, slicno kao sto su se pre nabavljali mobile Bartoni da bi se bolje overklokovali.

Prakticno svaki EE sada je rev F3 i bolji je za oc.

P.S. Kod AMD-a EE ne znaci Expensive Edition! :d

Poslednja izmena:
meni core temp u idle-u na 3.13GHz pokazuje temp 22,23 stepena a 5x120mm i 1x200mm tako da mi je tih 16,17C domen neke jache nauke..
da li brisbane mogao vishe od 3.2GHz na vodi..ja na vazduhu nisam mogao preko toga stabilno..

Pročitao sam, ali nisam pronašao "EE" nigde. Jasno mi je to za CZ gde treba da piše, takav ću i tražiti...

EE se prodaju i kao AMD "Athlon X2 BE-2350". Ovo su oznake za 45W procesore (1.15V default) koje ćeš ipak teže naći ovde kod nas.
Pored ovoga, na samoj kutiji dominira plava boja, U levom gornjem uglu je u plavoj boji crnim slovima ispisano recimo 3800+, u gornjem desnom uglu kutije na isti način "65W"...
Uostalom evo ti slika kako izgleda BOX EE i BOX običan, ne možeš da ne primetiš razilike.

Prilozi

• normal.jpeg
    normal.jpeg
    36.6 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
meni core temp u idle-u na 3.13GHz pokazuje temp 22,23 stepena a 5x120mm i 1x200mm tako da mi je tih 16,17C domen neke jache nauke..
da li brisbane mogao vishe od 3.2GHz na vodi..ja na vazduhu nisam mogao preko toga stabilno..

Ako sam dobro shvatio a mislim da jesam tebi je temperatura jezgra (idle) 22~23C pri taktu od 3.13GHz.....meni je 16C pri taktu od 2.2GHz i sta je tu chudno???
Zakacicu i screen CoreTemp-a ili Coretemeter-a cisto da vam dokazem da nisam neki glupavi lazov,ok....:wave:

Cek malo, zar nije Temp 2 - temp. drugog CPU jezgra!? :trust:

Nije....zasto?
1.Kad uporedo otovrim Pc Probe i SpeedFan poklapaju mi se MB Temp (PcProbe) i Temp2 (SpeedFan)
2.Pogledaj Attach....lepo pise u SpeedFan-u za CORE da je AMD K8;)

Prilozi

• AMD k8.JPG
    AMD k8.JPG
    37.7 KB · Pregleda: 77
RZA* nisu oni zato rekli tebi da je to SF, nego jednostavno je nemoguce imati manju temp od ambijentalne na procesoru. Ako ti ambijentalna nije 14-15 stepeni nisu tacne temeperature, a i tad tesko da ce biti 16 stepeni. Da samo znas kakve su se polemike vodile oko toga pa je cak cini mi se i covek kog si citirao isto "nastradao" jer je tvrdio tako nesto... Enivej laze te sonda i verovatno su ti jezgra one temp1 i temp2 stavke u speedfan-u

Poslednja izmena:
@drfedja

Nažalost nije svaki EE i F3... Mene je zapao primerak 3800+ EE35W ali je F2...

Eh, da sam ovo za CZ znao ranije svakako bi se malko potrudio da ga nadjem...

@drfedja

Nažalost nije svaki EE i F3... Mene je zapao primerak 3800+ EE35W ali je F2...

Eh, da sam ovo za CZ znao ranije svakako bi se malko potrudio da ga nadjem...
Ja u radnji imam 3 takva ee od 35w i nijedan nije cz:S:

Nije....zasto?
1.Kad uporedo otovrim Pc Probe i SpeedFan poklapaju mi se MB Temp (PcProbe) i Temp2 (SpeedFan)
2.Pogledaj Attach....lepo pise u SpeedFan-u za CORE da je AMD K8;)

Ok kod tebe je tako, kod mene drugacije. Kada poredim SpeedFan i Core Temp 0.94 ispada da su temp2 i core temperature CPU-a (recimo sad 45 i 47 c, a temp1 34).
Tih 18 stepeni kod tebe tesko da je dobro ocitavanje.

Nije nemoguce, ja sam imao Opty koji je na Idle @2.8 (pasivno hladjen) imao >25*C (a kod mene nikad nije <20*C u sobi pa retko i toliko). Ali je malo verovatno, jer je moj Opty bio naked ;)

Poslednja izmena:
6400+ na XS-u!

Neki car je vec kupio ovaj CPU i evo sta kaze:
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2374983&postcount=130
mAJORD je napisao(la):
6400+ In the house!

Will post results tonight.. so far it's not bad.

brief results from quick play.

VID=1.40

1.25v undervolt @ stock

3.3 @ 1.37 (slight undervolt) is a bit disapointing so far, allthough this is with the stock 6000+ cooler, and temps are baad.

Jos nije postovao rezultate,ali bice poredjenje sa e6750.

Nije lose....

Pogledaj u garantnom listu... mozda su bili deskriptivniji prilikom unosa podataka u granatni list pa su npr uneli "AD03800CUBOX" sto bi bio EE Windsor F2...

Koji car,user SuAsDu:

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2412932&postcount=237

Hey Folks,

I am finally back from the long weekend and had time to start benching this 6400 Black Edition again. So first assualt is on Spi1mb.

Here is my results: 21.5s @ 3.9Ghz (Fastest X2 SPi 1MB)

Inace ,u pitanju je 6400+ X2 @ 3.95Ghz :D :D :D,znaci 50Mhz short of 4Ghz :)

TiTON_SPi1mb_21500_AM2_6400.jpg

Pogledaj u garantnom listu... mozda su bili deskriptivniji prilikom unosa podataka u granatni list pa su npr uneli "AD03800CUBOX" sto bi bio EE Windsor F2...

Uglavnom u cenovnicima pise X2 3800+ EE, a to u stvari i nije EE, nego obican F2 sa 89W. :d

Inace, do sada sam samo na jedan "nagazio" i nazalost, zavrsio je u integrushi. :wall:

Nazad
Vrh Dno