Šta je novo?

AMD Athlon 3200+ 2.2 ghz 64bit Socket 754

Izvini kako se zove ta opcija mnozilac procesora u BIOS-u jer samo mi kazite opciju i ja cu tako da menjam. Ove ostale sam nauchio gde su.
Pa HT je i bio skoro 900. Sada sam spustio vratio sve na normalno dok ne vidim sta kazete da treba sve da se promeni i sada cuda uradim tako kako ste rekli.

Poslednja izmena:
Samo da vam kazem da je temp procesora bila 50 C a Cora 62 C, kada sampodigao na 220, a ostalo nishta nisam dirao. Inache procesor je nekako hladniji na dodir nego pre stavljanja dodatnih 1024 MB. Ne znam kako ali jeste sigurno. Na dodir mozda je vreliji iz nutra. Ako temp previshe odu gore koje simptome pokazuje komp da znam. Mada ja na procesoru imam neki Cooler Master ali sve su to stari modeli kao i procesor.

Poslednja izmena:
Ovako...

HT mnozilac stavi na 3, FSB stavi na 230...

Pa javi kolika je brzina memorije kada ovo uradis...posto je cilj da radi na 200mhz, odnosno kao DDR400

To je i problem da radi na 200MHz jel dal ona nesto nije u redu ili sta je ali tada se restartuje racunar. 2 puta sam cak morao da vadim bateriju jer nisam mogao ni u BIOS da udjem da vratim na 166memoriju. A jednom ili 2 puta je hteo da se podigne samo u SAFE modu.
Ja sam uspeo da ovako dodjem do 225FPS i na HT 4, HT Link je 880 MHz. Kada stavim na 230 ojavljuje mi se poruka neki windows fajl ne znam koji is missing i moram da restartujem. Meni je Windows star 3 god i vishe. Bezbroj stvaljanja Drivera, bezbroj igrica je bilo.
Ali mislim i da je memorija problem jer iako imam iste Kingston DDR400 PC3200 (200MHz) 2 od 512 MB, a jedna od 1024 MB ne znam zasto postoji problem. Mozda nesto nisu kompatibilne ili sta vec. Uglavnom tu od 1024 sam stavio pre mesec dana i manje. Uspeo sam da stavim Memory Clock na 200 MHz i da podignem system ali sam bio 5 min na desktopu i restartovao se. Kada sam vratio na AUTO U BIOS-u on ga dize od 166 MHz.
Sada je FPS 200 MHz, HT4, Memory Clock 166, Ali kada podizem pishe cini mi se 187.
Hvala vam na pomoci stvarno ste mi pomogli da shvatim donekle sistem overklokovanja ali ja sam u zadnje vreme imao toliko zezanja oko
ATI HD4650 AGP i njenog drivera, zbog memorije, oko svega da ja jednostavno sam doshao u fazu da sam poceo da mrzim komp zbog nekomnpatibilnosti stvari koje bi inache trebalo da rade normalno, a komp mi je pomogao mi je da prebrodim tezak period zivota. Jer ne vidim razlog zasto bi iste memorije bile nekompatibilne. Kupio sam diskove i uskoro cu za dan ili dva narezati sta ima i podici sistem na C particiji. Pa cu posle toga videti sta moze da se uradi.
Uglavnom vi ste mi objasnili sta se podize.

Poslednja izmena:
Onda se zadrzi na toj vrednosti...od 225...i HT na 4...
Tvoj "problem" je taj sto kod nForce3 chipseta prilikom zauzimanja sva tri slota memorije (sa dvostranom) ploca ne moze da radi preko 333mhz za ram... Tako da je onih 185 koje si imao, dobro.

U stvari 183 nece da predje, na 187 nekada podignem sistem to je FPS na 225 ali obicno je mish kada napishe Welcome poruku za podizanje Windowsa vec zakochen ili je napisana poruka o Erroru 0x000000 sta ti ja znam koji sve brojevi.
Tako da je sada ostavljeno na FPS 220, HT 4. Memory Clock 183. A u BIOSU DRAM stavljen na AUTO. CPU-Z(HT Link 880)
Znachi to je problem. A kada bi kupio jos jednu ovu memoriju od 1024 MB da li bi tada moglo ili ne treba to da radim. Probacu sta se deshava kada ostavim samo tu novu memoriju. Mada mozda matichna ne dozvoljava da ide preko.
Dobro bar sada radi kao 2.4 GHz procesor. Ja nisam ni hteo prvo da podizem mnogo.
Mada mislim da kada bi memorija mogla da bi procesor mogao do 3.0 GHz.

Poslednja izmena:
Znachi to je klokovanje. Ako je to sve nije bilo komplikovano kao na onom uputstvu sto pishe tamo. Jer ja sam hteo da klokujem procesor a ne da ga pravim tako da me boli uvo na sta deluje podizanje HT, nasta FPS i do sitnih detalja sve to. Zanima me samo sta se podize i dokle moze a zasto je to tako to vec nije moj problem niti bi da se zamaram time.
Vi ste mi to bolje objasnili. Jer ono kako pishe pocetnik kada procita automatski odustaje ili barem tako bude sa 90% njih.
Ja sam vec primetio u igrici da je bolje mada je meni Windows u Out otishao jer nekada kada kliknem na Explorer posle Restarta treba 7-8 minuta da otori prozor ili 5 minuta da otvori neki program.
Koji je najbolji procesor ako znash mozda koji mozhe da se okachi na nForce3? U stvai pazi ti ochemu ja razmisljam umesto a se skupljaju pare za PCI-E pa za 6-7meseci da kupim neki noviji komp. Ovaj je vec napunio 7 god. Ali za internet i filmove je i dalje odlichan. Cak i igrice mogu novije u manjim rezolucijama da se odigraju. Malo starije mogu i sa HIGH detaljima na 1024x768 ili 1280x1024.

Poslednja izmena:
To je plafon od proca koji moze na taj komp... DRAM u biosu stavi na 333 ili 166, zavisi kako ti ispisuje, pa tada probaj. Ili mozes da stavis i na 200 (ili 100) pa da vidis dokel moze procesor da ide, posto u tom slucaju memorija nece biti ogranicavajuci faktor, s'tim da to kada bi radio mora HT da bude na 3.

A zashto ostavljash memoriju na AUTO? Podigni joj malo napon na 2.6V, olabavi tajminge na 3-4-4-8 2T, pa probaj dal oce na 400. I naravno iskljuchi sve napredne opcije za memoriju.

Za otvaraca teme:
U inat sam poterao mog Athlona 3000+ na 2.4 GHz :D, to ti je samo da vidis da bi tvoj trebao da ide vise. (default je 2.0).
Podesavanja:
Memorija spustena na 166 (333)
HT mnozilac na 3
FSB na 240
Ne prolazi Orthos, ali zato igre idu kao lude satima...

Znaci, stavi moja podesavanja, osim FSBa (to regulisi sam), jer bi ti tad proc radio na 2640 MHz iliti 2.6 GHz, a to je vec previse...

Poslednja izmena:
Znachi to je klokovanje. Ako je to sve nije bilo komplikovano kao na onom uputstvu sto pishe tamo. Jer ja sam hteo da klokujem procesor a ne da ga pravim tako da me boli uvo na sta deluje podizanje HT, nasta FPS i do sitnih detalja sve to. Zanima me samo sta se podize i dokle moze a zasto je to tako to vec nije moj problem niti bi da se zamaram time.
Vi ste mi to bolje objasnili. Jer ono kako pishe pocetnik kada procita automatski odustaje ili barem tako bude sa 90% njih.
Ja sam vec primetio u igrici da je bolje mada je meni Windows u Out otishao jer nekada kada kliknem na Explorer posle Restarta treba 7-8 minuta da otori prozor ili 5 minuta da otvori neki program.
Koji je najbolji procesor ako znash mozda koji mozhe da se okachi na nForce3? U stvai pazi ti ochemu ja razmisljam umesto a se skupljaju pare za PCI-E pa za 6-7meseci da kupim neki noviji komp. Ovaj je vec napunio 7 god.

Ako ti procesor ima 7 godina, pa ti ga onda pazario pre nego se na trzistu i pojavio prvi procesor za socket 754 (druga polovina 2003 i pocetak 2004)???
:trust:

amd sempron 2600

posedujem procesor amd sempron 2600 koji radi na 1.6 ghz,ploca soket 754,jel bi mogao klokovanjem da postignem nesto ,recimo da radi preko 2.0 ghz?:guitar:

Semproni se inace ludo klokuju, ali je pitanje koliko ploca moze da gura FSB-a... do 2.0 GHz ces sigurno doci, cak i vise...

amd sempron 2600

pa ploca je soket 754,valjda ce stabilno raditi oko 2.0 ghz,sta mislis?

Moj Sempron 2800+ koji je fabricki radio na 1.6, gulio je tri godine na 2.4 :D... Mogao je i vise, ali ploca nije imala opciju da pogura FSB preko 300 :(

koja zbrka

hteo sam da klokujem moj amd sempron 2600 da radi bar na 2 ghz,ali kad sam procitao sve ovo ovde,tek sad mi nije nisata jasno,jel ima negde video tutorial da je objasnjeno kako se to radi?

Overklok AMD sempron 2600

podigao sam moj procesor na 2.0 ghz,ne znam dali da idem jos,za sada sve radi kako treba!

Stari Athlon 3200+ 64 bit radi jos nemam zamerke, sada sam ga ostavio kod keve u stanu
gde mi je K8Neo, ATI HD4670 AGP. 2 GB DDR I napajanje od 500W. SBB konekcija 4 MB i tu skidam sve sa neta. 8 god stari racunar sem grafike i memorije a igrao sam i Assassin Creed i do skoro igrice sve. Na Assassin Creed sam cak stavljao na 3 multisampling, Shadows na 2, grafika na 4, detalji na 2
na 1280x1024 i bez seckanja sam igrao. Bas mi je zao sto se rastajem od njega.

8 godina... Koji fail :wall:
U to vreme je vecina vozala Durone, a Athlon 64 CPU nije ni postojao...
Posted via Mobile Device

E bas cu da nadjem racun iz radnje u Mirijevskom Bulevaru jer sam hteo da kupim AMD Athlon 2800+, pa su mi javili da nema, pa su mi posle toga javili da je tek stigao 3200+ 64 bit. Mozda nema 8 god ali ima 6-7 100%. Sada ce 2011. Znam kada sam kupio komp valjda. Cale mi je bio ziv a umro je sada ce
5 god a to je bilo jedno 2 god pre njegove smrti.

Ja ne znam sta ste vi i vecina vozali ali znam sta sam kupio a racunar mi je sada prastar.
Ali kada uspeva da pokrne Kayne and Lynch, Batmana a vratio sam klokove sto je dosta od njega dosta je.

Poslednja izmena:
podigao sam moj procesor na 2.0 ghz,ne znam dali da idem jos,za sada sve radi kako treba!

svi su isto i taj bez problema radi na 2,4 ghz ako je ispravan , naravno i dobra memara :)

znaci do 2,4 idi ne dalje

Nazad
Vrh Dno