Šta je novo?

amd athlon 2500+ barton box

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
na koliko se ovo moje cudo mozhe dici najvishe
e da
da napomenem da mi je hladjenje slabo i da moram raditi nesto po tom pitanju
ljeti dolazi do 53 °c procesor a kuciste 30-40...
i recite mi koji je max napon koji moj amd mozhe podnijeti

maticna je abit nf-7 s v 2.0 otljucan mnlozilac

e da i mogli bi mi rec koje mi hladjenje prepErucujete
da napomenem socket A

Nema on ni Burton kao sto je napisao,nego neznanje na stranu,slobodno ti to dizi na 200 a mnozilac ostavi.Naravno samo ako imas ddr400.I podigni napon do koliko moze,ne boj se to je 130nm,izdrzace,ali nabavi ozbiljnije hladjenje.Npr imas dobrih Titan SocketA kompatibilnih kulera,pogledaj u MBSoft-u.

slobodno ti to dizi na 200 a mnozilac ostavi.Naravno samo ako imas ddr400.I podigni napon do koliko moze,ne boj se to je 130nm,izdrzace,ali nabavi ozbiljnije hladjenje.Npr imas dobrih Titan SocketA kompatibilnih kulera,pogledaj u MBSoft-u.
Da nije malo mnogo 2400 Mhz za Thoroughbred za svaki dan? Mozda za slikanje sa ekstra napajanjem i kulerom.

Verovatno je mislio na mnozilac 11 iz tvog posta #2, a ne sa slike gde je 12. A na koliko radi barton ako ovo moze na 2200? Imam jedan, cini mi se da mu je ovo bio max sa njegovim box kulerom.

pa shta onda imam!?

Ako vec neko nije odgovorio: Mislim da imas blago o/c Sempron 2800+, Socket A.
Jedino me buni to sto kazes da je procesor otkljucan!? Mozda je T'bred B. Toliko od mene.

Specification: AMD Sempron™ 2800+
Family: 6
Model: 8
Stepping: 1
Ext. Family: 7
Ext. Model: 8
Revision: B0
Instructions: MMX (+), 3DNow (+), SSE

Clocks
Core Speed: 1992 MHz
Multiplier: x 12.0
Bus Speed: 166 MHz
Rated FSB: 333 MHz

Cache
L1 Data: 64 KBytes
L1 Code: 64 KBytes
Level 2: 256 KBytes

:wave:

I podigni napon do koliko moze,ne boj se to je 130nm,izdrzace,ali nabavi ozbiljnije hladjenje.
Ovo recept za instant BUMMM koje bi se culo iz procesora. Nikako nemoj da kokas napon do kraja nego idi postepeno ali uz obavezno bolje hladjenje.
Ako vec neko nije odgovorio: Mislim da imas blago o/c Sempron 2800+, Socket A.
Jedino me buni to sto kazes da je procesor otkljucan!? Mozda je T'bred B. Toliko od mene.

Bilo kako bilo mislim da CPU-z ne laze kada su u pitanju generacije procesora. Ima lepo i slicica AthlonXP.

puff...
shjutra cu da micem hladnjak da vidim sto pishe na njega...
ne znam sto je ovo
kad sam comp kupio radio je na 1.84 ghz a ja sam ga digao na ovo 2.05 .. i to je to
a u konfiguraciju mi je pisao barton 2500+

Poslednja izmena:
Onda su te malo :hump:.
BTW, imas Athlon XP a ne Sempron. Da je Sempron u pitanju u CPU-Z bi stojala slika Sempron-a kao na slici dole.

Prilozi

• cpu-1800.png
    cpu-1800.png
    17.3 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Onda su te malo :hump:.
BTW, imas Athlon XP a ne Sempron. Da je Sempron u pitanju u CPU-Z bi stojala slika Sempron-a kao na slici dole.

Ja sam krivac za gaf oko Sempron-a :zgran: .

Gledao sam reprizu Voyager-a po n-ti put i na brzinu pogledao CPU-Z, ali nisam obratio paznju na sliku :D :d :D

Sorry, moj previd :wave:

Mislim da si se definitivno oprostio od Bartona. Imam ga ali nisam zadovoljan clockom, kada podignem FSB na 200 cim udje u WIN odmah plav ekran i kraj. Dosta se greje ili ploca lose cita temperaturu, mada se oseca i pod ruku kada se dodirne da je bas vruc. ali nije mi jasno zasto kada je Whisper Rock 4 na njemu, a pored toga imam jos 6 kulera od 8cm na kucistu (Chieftec BX). Tako da sada FSB radi na 190. Isto mu bude olabio ili ne setovanja za memoriju na 200 nece pa nece iako su oba modul DDR400 sa CL2.5 i oba brend.

Za pocetak probaj 10.5x200 za procesor (kazes da je otkljucan), memorija 1:1 sa bySPD setovanjima, napon ostavi default. Izvrti SNM test, za pocetak moze "average" mod, za kasnije obavezno long ili loop. Ako ne prodje test, podigni mu blago napon (idi u koracima po +0.025V) pa opet testiraj.

-Ako prodje test, probaj lagano dizanje mnozioca (na 11X), pa opet SNM. Ako prodje, ides na 11.5 pa opet testiranje (ocekuj da verovatno nece proci...). Ovako ces otprilike naci maximum za procesor... "Sigurne" vrednosti su ti 1.65V za napon i do 60C za temperaturu (imas monitoring temperature u samom SNM-u). Mada mislim da ces pre da "pogodis" temperaturu nego napon...

-Kad nadjes koliko se procesor klokuje, probaj da potrefis tu brzinu sa sto manjim mnoziocem, a sto vecim FSB-om.
Pretpostavimo da je maximum 2200MHz. U tom slucaju ces prvo probati da spustis mnozilac sa 11x200 na 10.5x210. Sad se u pricu ukljucuju i GoldMemory i MemTest86+ kojima testiras da li je memorija u stanju da radi na povecanom FSB-u...

U sustini, najbolje bi bilo da saznas posebno koliko se memorija maximalno klokuje, a koliko se procesor, pa da ukombinujes najbolju varijantu.

Mislim da si se definitivno oprostio od Bartona. Imam ga ali nisam zadovoljan clockom, kada podignem FSB na 200 cim udje u WIN odmah plav ekran i kraj. Dosta se greje ili ploca lose cita temperaturu, mada se oseca i pod ruku kada se dodirne da je bas vruc. ali nije mi jasno zasto kada je Whisper Rock 4 na njemu, a pored toga imam jos 6 kulera od 8cm na kucistu (Chieftec BX). Tako da sada FSB radi na 190. Isto mu bude olabio ili ne setovanja za memoriju na 200 nece pa nece iako su oba modul DDR400 sa CL2.5 i oba brend.

Proveri cooler neshto je tu trulo......meni je [email protected] radio na 50 stepeni i to zakljuchan, doista to je za probu. Za svaki dan stoji na default.

Poslednja izmena:
-Ako prodje test, probaj lagano dizanje mnozioca (na 11X), pa opet SNM. Ako prodje, ides na 11.5 pa opet testiranje (ocekuj da verovatno nece proci...). Ovako ces otprilike naci maximum za procesor... "Sigurne" vrednosti su ti 1.65V za napon i do 60C za temperaturu (imas monitoring temperature u samom SNM-u). Mada mislim da ces pre da "pogodis" temperaturu nego napon...

Ovde sam delimicno zbrzao... nakon sto promenis mnozilac na sledecu vrednost, malo gadjaj medjuvrednosti frekvencije izmedju prethodnog pokusaja i naredne promene mnozioca (tipa pre nego sa 10.5x200=2100 odes na 11x200=2200 obavezno probaj 11x183=2013, 11x185=2035... pa nadalje). Time precizno nalazis maximum o/c-a procesora.

Poslednja izmena:
meni je ova njegova slicica malo cudna - jeste li primetili da mu procesor radi na samo 1.5V (tj 1.472V, po CPU-Z). Ako me secanje sluzi, samo su oni "legendarni" Athloni 1700+ i 1800+ radili na 1.5V i bili u stanju da prebace 2000Mhz uz default napon,a uz to su bili i otkljucani. mislim da je on zakacio jedan od tih primeraka. pa nisi lose prosao :d
ako sam u pravu ocekuj minimalno 2.2Gz, a mozes da ocekujes bilo sta do 2.5Ghz, uz dobre ostale komponente, i malo veci napon (i bolje hladjenje ;))

Verovatno je u pitanju L varijanta procesora koji radi na 1.5V po default-u. Moj bivsi 1800+ je isao izmedju 2GHz i 2.1GHz na 1.5V.

Pazi, dobrih 60% ploca semprone sa thorton jezgorm prepoznaje kao Athlon MP! Vidi Sempron kao Athlon
I to sa najnovijim biosom! Taj thoroughbred ide komotno do 2600!

ljudi
dok sam imao msi u pocetku pisalo mi je 2500...
od kad sam kupio abit pise ovako

micao sam hladnjak s njega i pishe na njemu tm...

a sta ti cpu-z kaze sad?

!

meni je ova njegova slicica malo cudna - jeste li primetili da mu procesor radi na samo 1.5V (tj 1.472V, po CPU-Z). Ako me secanje sluzi, samo su oni "legendarni" Athloni 1700+ i 1800+ radili na 1.5V i bili u stanju da prebace 2000Mhz uz default napon,a uz to su bili i otkljucani. mislim da je on zakacio jedan od tih primeraka. pa nisi lose prosao :d
ako sam u pravu ocekuj minimalno 2.2Gz, a mozes da ocekujes bilo sta do 2.5Ghz, uz dobre ostale komponente, i malo veci napon (i bolje hladjenje ;))

Bice da je to!
moj otkljucani T'bred 1800+ radi na 1.472V (bez dizanja napona) na 2.12 GHz ( 185*11.5)

Samo je nebo

na koliko se ovo moje cudo mozhe dici najvishe
e da
da napomenem da mi je hladjenje slabo i da moram raditi nesto po tom pitanju
ljeti dolazi do 53 °c procesor a kuciste 30-40...
i recite mi koji je max napon koji moj amd mozhe podnijeti

maticna je abit nf-7 s v 2.0 otljucan mnlozilac

e da i mogli bi mi rec koje mi hladjenje prepErucujete
da napomenem socket A

Granica! Imao sam istog takvog samo ti je to premalen napon za toliki klok! Podići napon na veći! Ali prvo pročitati oznake sa procesora da se vidi do kud ide! Ja sam takvog hladio na nazivnoj frekvenciji od 1833 Mhz volcanom 7 + koji se vrtio 7000 okretaja u minuti i temperatura procesora je bila čak 72 C u opteretćenu! Nakon toga sam kupio vodeno hlađenje i kloknuo ga na bartona od 3200+ sa naponom na jezgri mislim 1.8V i temperatura nije prelazila 50 C! Pa ti sad vidi! I nakon 4 godine je ploča otkazala poslušnost tj. Agp slot na ploči!!

Bice da je to!
moj otkljucani T'bred 1800+ radi na 1.472V (bez dizanja napona) na 2.12 GHz ( 185*11.5)

jel te nije zanimalo nikada koliko moze maximalno - stavis mnozilac 12.5 i teras do maximuma ploce? znam da ti ploca nije neka, ali ako ide na 2,12Ghz sa 1.5V... pa mene bi interesovalo.
meni se budi CPU na 2.2GHz uz 1.5V, ali naravno nje stabilan na toj brzini :smash:

koliki max napon smijem stavit na cpu trenutno mi je ~1.5

imam alu hladnjak i gore na njega ventilator neki...
trenutno mi je temp CPU-a 41 °C (190 x 11)
i nije posebno opterecen...

Poslednja izmena od urednika:
i to je sad zima...
a koje biste mi hladjenje preporucili za socket A
i koliko je € to od prilike

Ma vozi sa tim box kulerom, ne verujem da ce temp ici preko 60C.

a nece valjda a jel to mLogo?!

Dokle god radi bez zakucavanja, nije mnogo. Racunaj da je do 65C "normalna" temperatura, preko toga moz' da bude problema (a i ne mora). A i napisao si da ti leti ide do 53C, a to ti je sasvim u redu i ne vidim razlog za paniku.

Temperatura raste sa podizanjem kloka (malo) i podizanjem napona (mnogo), pa ti ubodi kombinaciju koja ti najvise odgovara, a da leti ide ispod 60C. Mada, mislim da ce ti i box kuler vrsiti posao na 2200MHz i recimo 1.55V. Osim ako ti kuciste nije puno uzarenih komponenti, a i to se resava otvaranjem stranice...

Nazad
Vrh Dno