Šta je novo?

amd athlon 2500+ barton box

evo uradjeno sve kako si mi rekao 200 11 1.6v 3 4 4 8 a temp nije prelazila preko 43...
javicu koja je max na ovom kloku... ;)

Setuj latencije memorije na 3-4-4-11 i namesti mem:fsb=3:3 (tako je kod abit-a), a procesor na 200x10, pa vidi da li se baguje? Ako se ne baguje, probaj 200x10.5. Trebalo bi da mozes da izmeris razliku u odnosu na sadasnje stanje.

Za ovo ti je najbolje da koristis 3DMark2001, on dosta dobro pokaze kad nesto promenis u setovanjima memorije...

Ja ti rekoh ovo sto i kolega, a mene nisi slusao... c c c, danasnja omladina :).

Probaj sad i malo preko 200 da vozis... tipa 200x11.5 na 1.6V, pa vidi da li radi. Ako ne radi, digni napon na 1.625V i pusti mu s&m test na long pa prati da li je temperatura ispod 60C.

A ako radi bez problema, onda probaj isti klok, ali kao 209x11! Time dobijas brzi sistem zbog o/c-a memorije... Mada moze da se desi da memorija nece hteti da trpi ovo, ali ti probaj obavezno! Uvek mozes da se vratis na sporije setovanje... a i nije sve samo u o/c-u procesora. Obavezno procitaj onaj link sto sam ti ostavio ranije. Tamo je Bane sve potanko objasnio...

Poslednja izmena:
necu mnogo memoriju da natezem jer mi nisu neke...

hihiih meni je ova od 256 protec a 512 elpida o_O

Poslednja izmena od urednika:
I moje su najjeftinije koje su bile da se kupe u tom trenutku, pa rade kao DDR466... Kosta te samo malo vremena da probas, nemoj da te mrzi :).

P.S. Moje memorije su mali izuzetak, mislim da tvoje nece raditi na tom kloku... :)

I.. jel uspelo išta?

Poslednja izmena od urednika:
eve me stigao sam :)
nisam bio kuci al zato cim sam dosao bacio sam se na "veliki" posao

rezultati su ...:( digao sam mnozilac na 11.5 a fsb sam ostavio bio na 200 napon 1.6
i nije htio sistem da se digne
dodje do onog trenutka kad treba da izaci welcome screen i paff
nista nije promijenjeno ni sa 1.625 v.. ista stvar

pa jel bar pocne da se butuje???

krene
i pukne pred welcome screen..
sam se restartuje

Mozda bi otisao dalje ako mu podignes jos malo voltazu, recimo 1.65

ALI CEKAJ DA SE JAVI JOS NEKO, JA NISAM BAS SIGURAN!

kako stvari stoje morao bi da dignes voltazu na bar 1.675V da bi ti bilo stabilno na 200x11.5, sto je uz box kuler previse. ostani na 200x11 i 1.6V, ubrzanje je ionako minimalno, a zagrevanje dosta vece... :wave:

Slazem se sa Suicide_samurai vidi kupi neki bolji kuler pa udri po voltazi slobodno eve ja bas pokusavam da izvucem sto veci klok sa mojim bartonom ali mi ne ide jer imam kungfu napajanje neda mi 1.9V za proc i nerviram se

Ti bas imas zelju da ga sprzis!

:mad: :wave:

Ti bas imas zelju da ga sprzis!

:mad: :wave:

hahahahhahahaha :)

sinoc radim test u pcmark 05 i puce ... restartovao se na 15 od 48 testova (cini mi se ,ne znam tacno)a bilo je 200x11 na 1.6 v... temp max do sad je bila 47 °C
sta da radim dal da dignem U na 1,625 ili ...

1.9 za proc?? OMg! :d

Probaj, ali STALNO PRATI TEMP!!!

Nije da pokusavam da ga sprzim nego nece preko 2.5 Ghz a pre par meseci mi se desilo da udje u windows na 2.65 ghz tako da ima da radi na 2.6 makar mu stavio i 2.0 voltazu

ovaj sinko malko preterujes :d ja na tu voltazu bez vode ne bih ni pomisljao da idem :D
srecom pa i ne moram, ovaj moj CPU je malo cudan, ne trpi veci napon od 1.8V, stvarno mi nije jasno zasto...

dal da dizem napon na 1.625 ili da smanjujem klok

ma dizi, nije to jos uvek mnogo. mozda ti ploca baca manji napon nego sto prijavljuje. u svakom slucaju bilo je primeraka TBred B procesora kojima je default napon bio 1.65V, tako a si jos uvek ispod specifikacije za to jezgro :)

E sad pusti S&M da ga zakuca malo za zid. :-devil-:

BTW, imas invalida na linku koji si postovao. :p

Poslednja izmena:
Ozbiljno.
Your PCMark05 score seems to be invalid, and unfortunately the Result Analyzer cannot be displayed for this result.

EDIT: :lupko: Tek sam sad video da se vidi skor kada se ode na result details.

Poslednja izmena:
pa jesu li cemu ti rezultati u odnosu na njegovu klasu
a ne u odnosu na c2d i tako to ;)

Sad, posto radi, obavezno izvrti GoldMemory i MemTest 86+ test sa boot CD-a, da vidis da li memorija radi bez greske na tim klokovima.
U Windows-u kresni S&M, podesi long test za CPU, stikliraj sve sem power supply i HDD-a i pusti ga da vrti. Em ces videti dal je stabilan, em ces videti koliko ce max. da se zagreje.

Btw, ajd ispisi parametre ovde (ovako kao dole, pregledno je), da vidimo sta si uradio :).
-CPU clock, FSB*mnozilac, voltaza (npr. 2200, 200x11, 1.625V)
-mem clock, latencije (npr 200, 3-4-4-8-1T)
-max. temp u S&M

dajte linkove za s&m i memtest i to
al nesto provjereno

vidim da vec ima v8.7, bolje da to skine kad vec skida...

evo sam skinuo i odradio prvi test dakle
memtest86+ v1.65 latencije 3 4 4 8
i pojavila mi se jedna greska...

tst 7
pass 0
failing address 0001fc9a324 508.6MB
good 53528913
bad 53d28913
err bits 00800000
count chan 3

sta da cinim ;)

e e...
a cekaj mozhda nije do fsb-a nego do memorije latencija itd..
aj recite ljudi

Poslednja izmena:
latencije ne mogu da budu opustenije od tih... mozes da stavis 3-4-4-11 ali ne verujem da ce biti razlike. :wave:

Nazad
Vrh Dno