Šta je novo?

amd athlon 2500+ barton box

i sta da radim da ne bude gresaka

Probaj prvo da dignes napon na procesoru. Mozda on pravi greske. :trust:
Koliki ti je napon na memoriji?

napon cu kasnije vidjet
a kako da napravim ja fsb:ram 1 1 kao prije sad mi je 6:5 a nista nisam dirao
kako to da vratim

evo sad ovako
radio sam test u s&m i proc se grijao do 54
takodje mi se res comp
onda sam sa 200 spustio na 181 a mnozilac je sad 11.5
dobio sam 1:1 fsb ram
i latencije sam vratio na 2.5 3 3 7
sjutra cu da ga testiram da vidim jesam li sta uradio
a ako i na to bude gresaka rama
sta da cinim?!

Nemoguce da imas greske na 200MHz. Je l' ti je memorija DDR400?

Nije DDR400, u tome i jeste problem. Covek ima jedan DDR333 i jedan DDR400 modul.
Poucen nekim svojim iskustvom gde mi je 80% DDR333 memorija uspevalo da stabilno radi na DDR400 sa opustenim latencijama, napisao sam gore da proba da setuje memoriju kao DDR400 pa da vidi kako ce to da radi. Btw, 3-4-4-11 je brze od 3-4-4-8 u slucaju ABIT-a, a sporije u slucaju EPoX-a (probano na NF7-S i 8RDA3+).

@Tihomir:

I dalje ne mora da znaci da je do memorije.

-Probaj prvo da testiras memoriju tako sto ces namestiti proc da radi kao 10x200 (za to smo svi sigurni da ti je stabilano podesavanje za procesor na default naponu), i podesi obavezno FSB/DRAM=3:3 (ili 4:4; 5:5... razumes vec), pa mu onda pusti memtest.

-Ako i dalje ne prolazi i puca uz gresku, iskljuci u BIOS-u opciju za keshiranje BIOS-a, pa probaj. Meni je sa tim na enable pucao test preko 200MHz.

-Ako i dalje ne radi, onda malo rotiraj memorije kroz slotove. Zameni mesta modulima, probaj da iz prvog prebacis u drugi slot itd. Ne bi bilo lose i da obrises kontakte skolskom gumicom kad si vec izvadio module :d.

-Ako ni nakon toga nece, onda ti memorija jednostavno ne trpi rad na 200MHz. Moraces da nadjes maximalan stabilan klok memare : ostavis mnozilac 10, a spustas FSB u koracima 195,190,185...) i testiras u svakom krugu da vidis kad je prestao da baca greske, pa onda podignes za 1MHz i opet test sve dok ne ubodes koja je najveca vrednost gde gresaka nema...

Kad nadjes max stabilan klok memorije, po tome juris kombinaciju mnozioca koji ce ti dati sto veci stabilan klok procesora za taj FSB.

Na primer, znas da memorija radi do 193MHz, a da procesor ide do 2200 na naponu od 1.6V. Racunica je sledeca: 2200/193=11.39, sto nam ne odgovara posto dobijena vrednost nije x.0 ili x.5. Hvatas prvu sledecu vecu mogucu vrednost (sto je 11.5x) i kad vratis to u jednacinu, dobijas da je 2200/11.5=191.3MHz. Znaci, setovaces 191*11.5=2196MHz, sto je najbolja moguca kombinacija (zbog toga sto je kombinacija max stabilnih klokova memorije i proca) koju mozes da ostvaris na tvom sistemu.

Ajd, pa javi sta se desava :).

Poslednja izmena:
O_O
ljudi
eo cijelo popoden samo testiram mijenjam dizem napon smanjujem uffffff
i na najmanjoj default frekv i mnoziocu 133*12.5 i na bilo kojoj drugoj frekv javlja mi gresku na 508.6 mb
pa sam makao onaj od 256 ali o5 isto
napon na ddr-u je 2.6 V

cistio sam gumicom sve i o5 isto..
sta da se radi?!

postoji li neki test da mi kazhe jel ispravan ili neispravan?!
kako da budem siguran jeli ispravan ili neispravan
ima li neka fora
da probam na drugi comp?!

mislim da imam jos garanciju na njega

Poslednja izmena:
Ostavi samo jedan modul, pusti ga na default brzinu sa default setovanjima, pa ako ne prodje memtest onda je neispravan.
Posle istestiraj samo drugi modul.

Poslednja izmena:
pa to sam vec radio..
al..:(
probacu poslije samo onaj od 256

svi testovi s&m i svi sem doc memory-a na hiren's-u mi pokazuju gresku na modulu od 512 pa cak i na najmanjem kloku
jel zaista rikavela kako ja to volim da kazhem ;)

Jesi li proverio samo 256???

Znam da upadam u sred "Necega", ali posto je naslov ove teme Barton, zamolio bih vas da mi neko potvrdi dali je ovaj moj procesor Barton. Jer na racunu pise da jeste.

Prilozi

• Moj-CPU.jpg
    Moj-CPU.jpg
    100.2 KB · Pregleda: 97
L2 cache govori da jeste

Dali moze jos neko - ko bas ima barton da mi potvrdi.
I onda pitanje: dali Barton sigurno moze 11x 220MHz sa klasicnim kulerom?
Kolika bi trebala da je dafault voltaza za bartona?

Dali moze jos neko - ko bas ima barton da mi potvrdi.
a barton je, ne gnjavi... 512 L2 kesha je barton, a i fino ti pishe da je 2500+

za sve ostalo ces morat sam da provjeris, zavisi od primjerka do primjerka... Al da ces doc do 2420MHz (11x 220MHz) sa obicnim kulerom, shanse su 1:100. I sa boljim su jaaako male. 11x200 vjerovatno

Poslednja izmena:
evo sam testirao 256 samu
3 puta je isti test isao i nema greske
sta da radim sa 512 jer predpostavljam da je do nje..?!?!???

Rece ti Cwelle nekoliko postova unazad. Podesi memoriju u BIOS-u na "auto" (ili "by spd") i pusti test. Ako ne prolazi a jos je u garanciji, reklamiraj je obavezno...

evo sam javio ovome bratu pa ce saznat koliko ima garancije
ako je godina dana imam fore do marta...

a ljudi recite mi nesto
za ovu gresku na 512 sta se desava zbog te greske?!

sad mi ostade samo 256 ... onaj od 512 je u BG otisla da se reklamira ;)
kad stigne pisem vam sta je i kako...
nadam se da cete nestaviti da mi dajete sugestije i pomoci :p

to mi se i desavalo...
samo pane program

@tihomir: mogao si malo da probas da ocistis memoriju.. npr obicnom gumicom za brisanje da malo ocistis kontakte ili da produvaz slot, da nije malo prasine uslo i tako to.. :)

moguce da nisam rekao i nemas mi se sto izvinjavat ;)

kupih danas polovan amd athlon 2800 burton
mislim da nije los..?
sta mislite?

mislimo da je glupo oziviti ovu temu nakon godinu dana

Vrh Dno