Nije DDR400, u tome i jeste problem. Covek ima jedan DDR333 i jedan DDR400 modul.
Poucen nekim svojim iskustvom gde mi je 80% DDR333 memorija uspevalo da stabilno radi na DDR400 sa opustenim latencijama, napisao sam gore da proba da setuje memoriju kao DDR400 pa da vidi kako ce to da radi. Btw, 3-4-4-11 je brze od 3-4-4-8 u slucaju ABIT-a, a sporije u slucaju EPoX-a (probano na NF7-S i 8RDA3+).
@Tihomir:
I dalje ne mora da znaci da je do memorije.
-Probaj prvo da testiras memoriju tako sto ces namestiti proc da radi kao 10x200 (za to smo svi sigurni da ti je stabilano podesavanje za procesor na default naponu), i podesi
obavezno FSB/DRAM=3:3 (ili 4:4; 5:5... razumes vec), pa mu onda pusti memtest.
-Ako i dalje ne prolazi i puca uz gresku, iskljuci u BIOS-u opciju za keshiranje BIOS-a, pa probaj. Meni je sa tim na enable pucao test preko 200MHz.
-Ako i dalje ne radi, onda malo rotiraj memorije kroz slotove. Zameni mesta modulima, probaj da iz prvog prebacis u drugi slot itd. Ne bi bilo lose i da obrises kontakte skolskom gumicom kad si vec izvadio module :d.
-Ako ni nakon toga nece, onda ti memorija jednostavno ne trpi rad na 200MHz. Moraces da nadjes
maximalan stabilan klok memare : ostavis mnozilac 10, a spustas FSB u koracima 195,190,185...) i testiras u svakom krugu da vidis kad je prestao da baca greske, pa onda podignes za 1MHz i opet test sve dok ne ubodes koja je najveca vrednost gde gresaka nema...
Kad nadjes max stabilan klok memorije, po tome juris kombinaciju mnozioca koji ce ti dati sto veci stabilan klok procesora za taj FSB.
Na primer, znas da memorija radi do 193MHz, a da procesor ide do 2200 na naponu od 1.6V. Racunica je sledeca: 2200/193=11.39, sto nam ne odgovara posto dobijena vrednost nije x.0 ili x.5. Hvatas prvu sledecu vecu mogucu vrednost (sto je 11.5x) i kad vratis to u jednacinu, dobijas da je 2200/11.5=191.3MHz. Znaci, setovaces 191*11.5=2196MHz, sto je najbolja moguca kombinacija (zbog toga sto je kombinacija max stabilnih klokova memorije i proca) koju mozes da ostvaris na tvom sistemu.
Ajd, pa javi sta se desava

.