Kolika je razlika izmedju A10-7850K i Phenom II 975BE u brzini? Koji je brzi od ta dva procesora? Pitam da bih video gde je moj overklovan 955BE pri koriscenju Mantle API. Da znam da li da ga menjam kad budem uzimao novu graficku ili da ga zadrzim a dodam za jacu graficku.
Pa morao bi i plocu da menjas, nije to bas tako jednostavno.
Ma nisam ni mislio da uzimam A10-7850K vec samo da uporedim da bih video gde je moj u odnosu na A10-7850K da bi procenio koliko ubrzanje bi dobio sa Mantle grafickom u igrama koje podrzavaju Mantle.
Bice testova,uskoro,cim nadjem malo vremena.Upravo sam zavrsio sve instalacije,ali mora se na posao.Za pocetak ce na njoj biti 6790k dok kaveri malo ne pojeftini.Uglavnom prvi utisci su da je ploca ZMAJ!!!
Memorija je odlicna 2133 ali lako ide preko!Za sada sam stavio fx stock kuler,u planu je seidon 120v!Ok, onda u Richland temi odradi testiranje 6790K procesora, trebalo bi da može da se potera na 5 GHz uz malo više truda i znanja oko podešavanja napona čipseta, procesora i ostalih stvari. Ne reče koju memoriju imaš jer i od nje dosta zavisi ? Kojiu kuler imaš trenutno za tu ploču i procesor ?
Ima li neko makar neku ideju(ako ništa drugo), kako bi se Kaveri ponašao da ima 8 MB L3 keš memorije(ili makar 4 MB) ? Ima li nekih simulacija na tu temu, jer mislim da bi AMD već MORAO da razmisli o ugrađivanju L3 keša u sledeću generaciju svojih APU procesora. Mislim da će to biti moguće jer se AMD 2015. godine spušta na 20 nm proizvodni proces.
^^ Nisam nasao resenje.
Stisnem da se upali svi kuleri krenu da se vrte ali jednostavno niti pisti da nesto nevalja niti ima signala na tv-u, kao da nije spojen.
Moze biti da ploca "out of the box" nema na sebi bios koji podrzava A10-7850k ali kako ja njega da ubacim kad nemam drugi procesor koji bi ploca podrzala dok ga ne flesujem.
Zanima me da li ako ne podrzava procesor moze da da sliku barem da flesujem isti ili nema sanse bez nekog procesora koji podrzava sa starim bios-om.
ValjdaDefinitivno je bilo do BIOS-a. Updejtovao sam ga i proradilo je.
Da li neko zna koje su default vrednosti za FSB i mnozioc?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari