- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 955
http://www.tomshardware.com/cpu/20040106/index.html
Go AMD! Go! :twisted:
Go AMD! Go! :twisted:
Sasha je napisao(la):Pre bih rekao da su must read testovi amd64 3000 na anandu
http://www.anandtech.com/printarticle.html?i=1937
i xbit-u
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/print/athlon64-3000.html
nego tog 3400.
The pocetnik je napisao(la):...
Anand namesta bateriju testova koja bolje radi na AMD-u i time vara gore nego Tom(nisam gledao ovaj test,ali verovatno je isto uradio kao na ostalim),tako da Xbit-tov test treba pogledati.
Da ne bi bilo zbrke tj.sumnje u ovo sto govorim pogledajte test duron vs celeron gde duron 1600 pobedjuje cel4 2.4GHz u konverziji u divx,a ovde na benchu smo videli da p4 rastura i fx51 i to podosta,a cel4 radi skoro isto kao i p4 u divx kompresiji.A druga banalna stvar je q3 test gde on na fastest postize 150fps na 2.6GHz sa radeonom9800pro,a ja na 2.4GHz sa gf2mx400 imam vise->Anand vara
Bogda je napisao(la):...
Volim ove komentare tipa nisam citao test ali znam ne valja...
Na osnovu testa najgoreg Intelovog procesora posle Celerona 266/300 zakljucujes da Anand vara. Nije ti on kriv sto si se ti zeznuo pa sebi uzeo Celeron
p.s.A ja ne volim kada neko zakljucuje umesto mene... i lupa komentar koji ti je kriv kada,jer je to prilicno otrcan fazon(a najbolje jer ne komentarises sustinu koju sam naveo u prethodnom postu-koja i nije neki dokaz,ali meni dovoljno govori o doticnom gospodinu Anandu Limpiju),koji ne odgovara ovom forumu. ctp;
Bogda je napisao(la):...
Pa bilo je kasno da komentarisem sustinu tvog posta, al ajde kad me bas vuces za jezik (tastaturu).
Div X kompresija je savrsena za NetBurst arhitekturu i kao takva zestoko optimizovana za nju. Medjutim punokrvni P4 razbija Athlon XP i 64 zbog odlicne podrske za Hyperthreading kao i velike zavisnosti kompresije od brzine FSB-a (800MHz). Celeron ne podrzava ni Hyperthreding a radi sa FSB-om 400 ili 566MHz. Da li je razlika izmedju P4 i Cel bas tolika ne znam, ali da jeste drasticna.
Sto se Q3 testa tice Anand ne koristi standardne Demo-e 1i 2 veci neki od zahtevnijih Demoa koji vise opterecuju sistem. Testiranja u Q3 demoima koja daju 500fps su toliko besmislena koliko i Sandra CPU test.
U pomenutnom testu je Q3 merenja radio u rezoluciji 640x480 koja je daje iste rezultate i na R300 i na GF4 MX440. E jeste Anandova greska sto ne navodi koje je Demo-e koristio al mislim da je u toku ove godine u nekom od starijih testova naveo sta sadrzi njegov "benchmark suite".
I na kraju komentarisao sam tvoj Celeron ***** jer mi nije jasno kako neko ko provodi vreme na ovom forumu moze sebi da kupi Celeron.
Pozdrav
Bogda je napisao(la):Moja je filozofija pri kupovini racunarskih komponenti uvek bila kupi ono sto ti za sto minimum para daje perfomanse priblizne vrhunskim konfiguracijama. Mi u sustini isto rezonujemo samo ja ne verujem u te price kupi Intel stabilnije je...
Da ne idem od Kulina Bana trenutno teram Athlon XP1700+@2GHz na Epoxu 8RDAI i sve sam to platio malo vise od 100e. To je apsolutni best buy u ovom trenutku cak bih rekao i oduvek. Ta konfiguracja je vise nego dovoljna za 98% ljudi u Srbiji. Sve mi radi apsolutno stabilno i munjevitom brzinom.
Celeron kosta vise a radi sporije. Oko toga se slazemo.
Northwood jeste brzi procesor ali sta cu kada me je AMD razmazio. Doplatu za P4 cu radije potrositi na nesto pametnije.
Lepo je sto se napokon razumemo.I ja bas ne verujem u price da je intel stabilniji od amda(da verujem gomili drugova za koje je intel alfa i omega ne bi daleko dogurao tj.sada bi najverovatnije imao sada willy),jer to iskljucivo zavisi od ploce,jer ako kupis neki krsh dal za amd ili za intel lose ces se provesti(mada misljenja sam intel cpu ima bolju podrsku cipsetova nego amd).Nego najvaznija cinjenica je da ja i nisam zahtevan korisnik i da celeron4 meni zavrsava posao(iako je neisplatljiviji) ali me ponekad iznervira neki test koji kaze da je cel4 na nivou morgana na 1.1GHz(kao kod ananda),iako gledam da oguglam na takve stvari....prosto ne mogu iako se trudim.
I zato sada jedva cekam test na Benchu koji ce da pokaze pravo stanje stvari tj. za koliko je celeron4 losiji od xp/durona/p4...
Ajd,Uzdravlje.
Ovako razmislja praktican covek koji ceni svoj novac i nije opterecen nepotrebnim emocijama! Apsolutno podrzavam!Bogda je napisao(la):Moja je filozofija pri kupovini racunarskih komponenti uvek bila kupi ono sto ti za sto minimum para daje perfomanse priblizne vrhunskim konfiguracijama. Mi u sustini isto rezonujemo samo ja ne verujem u te price kupi Intel stabilnije je...
Da ne idem od Kulina Bana trenutno teram Athlon XP1700+@2GHz na Epoxu 8RDAI i sve sam to platio malo vise od 100e. To je apsolutni best buy u ovom trenutku cak bih rekao i oduvek. Ta konfiguracja je vise nego dovoljna za 98% ljudi u Srbiji. Sve mi radi apsolutno stabilno i munjevitom brzinom.
Celeron kosta vise a radi sporije. Oko toga se slazemo.
Northwood jeste brzi procesor ali sta cu kada me je AMD razmazio. Doplatu za P4 cu radije potrositi na nesto pametnije.
ivica je napisao(la):To je zato shto vishe od 90%(mozda greshim) ljudi u Srbiji koristi rachunar za igre...i onda je naravo AMD bolji ali kad se radi neshto ozbiljnije onda se ljudi masovno opredeljuju za Intel. U svakom sluchaju Xp+Nf2 ce josh da skuplja pristalice i mozda naterati i neke intelovce da predju na to!!! Pogotovo oni sa celerabama ispod 1Ghz(medocino i ccopermina) kojih ima josh!! Oni sam malo jachim mashinama ce se mozda premishljati vishe ali oni sa P4 to sebi nece nikako dopustiti...to je za njih izdaja!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari