Šta je novo?

Amd 173 Fsb

Yokozuna

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2003
Poena
619
Duron 650 😛 😛 😛
nisam smeo vise zbog AGP/PCI/ISA

ja imam problema sa otvaranjem slike. dodje do pola i stane, prikaze prazan kvadrat kao da slika ne postoji

Sve je OK, slika moze da se otvori (barem opd operom).

Da dopunim malo podacima ovaj post, pošto od silnog uzbuđenja čovek nije napisao neke bitne stvari. Rezultat sam po sebi ne bi bio nešto da nije u pitanju KT133A čipset (Abit KT7a) u kombinaciji sa sdram memorijom na najoštrijim setovanjima (cas2, turbo, ludilo i ostalo).

Inače, sve čestitke još jednom, doktore!

Hvala brzi

Miroslave na kojoj ploci, sa kojom voltazom i kojom memorijom

Miroslav je napisao(la):
ja imam problema sa otvaranjem slike. dodje do pola i stane, prikaze prazan kvadrat kao da slika ne postoji
Isti simptomi u cemu je fora?

Ajd da vam pomognem: Dao je covek sliku iz WCPUIDa gde je fsb duroncetu nasviran na 173.61 😀

A inače i meni IE neće da radi posao (otvori do pole pa je obriše). Probajte da koristite neki drugi browser (pod Operom sve radi OK).

brzi je napisao(la):
Rezultat sam po sebi ne bi bio nešto da nije u pitanju KT133A čipset (Abit KT7a) u kombinaciji sa sdram memorijom na najoštrijim setovanjima (cas2, turbo, ludilo i ostalo).

Inače, sve čestitke još jednom, doktore!

SVAKA CAST, majstore....ovo je uspeh (skoro) kao 2700MHz sa 1700+.

Evo podataka o masini
Abit KT7A v1.3
Duron 650
Cpu core 1.850v
Chipset 3.50v
Ram 2x256 NCP jednostrani
turbo, cas 2, 4-way interleave
Kuler Titan (stariji model) 3400 obrtaja
Max 38-40 stepeni, otvoreno kuciste

Problem je sto ploca nema dobar delilac magistrale pa je na 166Mhz PCI-42, AGP-84 i ISA-11
Neznam kako to da resim, mozda modovani bios?
Mada imam naj novoji.

🙁

Miroslave - probaj da skines sliku desno dugme misa pa save as (ime fajla)
tex707 - hvala, nisam video post zato sto nemogu da postujem on-line puca mi veza.
Zato otkucam tekst konektujem se pa tek onda postijem.

Ja sam sliku downloadovao sa GetRightom.

I posle 4 stat na 166FSB GTA3 radi stabilno.
Evo slike jos jedno samo u zipu.
😀 😀 😀

Yokozuna je napisao(la):
😀 😀 😀

Ne mogu da shvatim da si KT7A naterao da radi na 173MHz FSB. Svasta sam radio sa tom plocom, i preko 150MHz nije htela nikako, i to sa T-Bird-om....a ovo sa Duronom....jos jednom cestitke.

Na 173 FSB ga nisam forsiro nesmem zbog delioca FSB-a ali u windowsu radi normalno.

Svaka cast!!!

Stvarno super rezultat!!

Ja sam na mojoj msi k7turbo2 izvukao max 162 cas2, dok stabilno radi evo vec nedelju dana na 160 mhz cas2!!

Jel imas kakvu pci/isa karticu ili si ih sve povadio prilikom postizanja tog fsb-a??

Pozdrav

P.S. Mozilla rules

alokiN - Leadtek TNT2 Ultra, SB Live!, Lucent, AWE64
Ko zna sta bi XP mogao da uradi kod mene ali zeza delilac pocrkace kartice.

tex707 je napisao(la):
...
Ne mogu da shvatim da si KT7A naterao da radi na 173MHz FSB. Svasta sam radio sa tom plocom, i preko 150MHz nije htela nikako, i to sa T-Bird-om....a ovo sa Duronom....jos jednom cestitke.

Ništa neobično ja sam takođe sa KT7A v1.3 pr nekih godinu ipo dana uspeo da je poteram na 174 ili 175 ne secam se tačno ali mislim da je bilo nešto između, a i Feđa je imao neki sličan rezultat. Doduše u to vreme NCP nije mogao sa baš najagresivnijim setovanjima da dostigne tu brzinu već je moj modul sa max setovanjima stizao do 163-164mhz, a sa labavim sam se zaustavljao na gore pomenutoj magistrali.

Stevs - Znam sad sam mu dao p search-u ali nisam video da je neko uspeo da resi delilac magistrale.
I kod mene udje u windows na 175 ali cim nesto pokrenem blokira se.
Jel ima neki program koji iz dos-a moze da izracuna PCI i AGP?

Stevs - Znam sad sam mu dao p search-u ali nisam video da je neko uspeo da resi delilac magistrale.

Yokozuna je napisao(la):

Koliko sam ja upoznat ne postoji pouzdan program koji može da ti kaže tačno koliki ti je delilac. Moj savet je da pročitaš koji ti je clock gnerator na ploči (čip se na pločama obično nalazi u gornjem desnom uglu pored memorijskih slotova) i da odeš na site proizvođača tog genaratora i pogledaš mu specifikacije i mogućnosti. Svojevremeno dok je Chaintech AJA 2 ploča bila aktuelna na taj način sam uspeo da napišem pll fajl za SoftFSb i poteram ploču na 166Mhz iako nije imala u biosu tu magistralu. Sve je to jako rizična operacija, posebno za hard diskove jer vrlo lako možeš da pogubiš podatke na tako velikoj magistrali posebno ako imaš neki stariji disk. Meni je pri jednom takvom overclocku LM Quantum otišao u večna lovišta :shock:

Kolo je PhaseLink PLL205-03XC.
Ako se dobro secam a mozda i lupam taj Chaintech je imao programabilan clock generator.
Probao sam na sajtu PhaseLink ali nisam nista uspeo da uradim.
Abit ima u bios-u FSB 155 a ispod njega jos moze +28 Mhz, sigurno moze da se nabudzi bios samo ja neznam kako.Video sam na stranom netu razne kombinacije tweak-a biosa probacu to da nadjem za KT7A.

Yokozuna je napisao(la):
Kolo je PhaseLink PLL205-03XC.
Ako se dobro secam a mozda i lupam taj Chaintech je imao programabilan clock generator.
Probao sam na sajtu PhaseLink ali nisam nista uspeo da uradim.
Abit ima u bios-u FSB 155 a ispod njega jos moze +28 Mhz, sigurno moze da se nabudzi bios samo ja neznam kako.Video sam na stranom netu razne kombinacije tweak-a biosa probacu to da nadjem za KT7A.

Ne pogrešno si me shvatio nisam ja programirao clock generator niti sam prepravljao BIOS :shock: (U principu i to može da se uradi ima par programa i za to ali stvarno nisam hteo da maltretiram svakih 2 dana drugara koji ima programator da mi puni chip🙂) Ja sam pomoću SoftFSB-a podešavao iz swinjdowsa magistralu tako što sam prvo skinuo uputstvo za clock generator koji je bio na ploči a zatim napisao pll fajl za njega i onda lepo spustio iz biosa množilac i polako iz swinjdows-a povećavao korak po korak magistralu.

PS: Koliko me sećanje služi i na mojoj KT7A je takođe bio taj clock generator. Pogledaću da li negde u nekoj staroj arhivi imam spisak magistrala i delilaca koje podržava.

tex707 je napisao(la):
...
Kol'ko se ja secam, Fedja je svoju KT7A gurao na 174 MHz...

Stevs - Kapiram nasao sam ali za ABIT KA-7 (205-01) max 155 FSB
isti je i na KT7.
To je fora kad softverski detektujes PLL i onda ga iz swinjdowsa klokujes,
to igra ako moze da deli magistralu. Ja imam neki CPUFSB v2.2.11
(feb 26 2003) koji nemoze i ima podatke PLL za gomile ploca.

Care - Video sam neske slicne rezultate u search ali ne sa ovim (setovanjem) skorom rama

Sandra 2001 - Memory Test
Current Memory System: Int ALU/RAM Bandwidth 641-643 MB/s
Current Memory System: Float FPU/RAM Bandwidth 764-766 MB/s
😀 😀 😀

tex707 - Probaj da spustis tvom Tanderu mnozilaci (otkljucaj ga olovkom) pa se malo poigtraj
sa magistralom.

Yokozuna je napisao(la):
:tex707 - Probaj da spustis tvom Tanderu mnozilaci (otkljucaj ga olovkom) pa se malo poigtraj
sa magistralom.

Moj T-Bird je istorija...vec je prodat, kao i KT7A...a bio je otkljucan, i to lemilicom. Nisam mogao da postignem stabilnih 150Mhz FSB-a cak ni sa 2.35V Vcore u Windowz-ima...

Ja sam uspeo Asus A7V 133-c da nateran na toj magistrali i nisam smeo vishe.Uspeo je da izvrti 3d mark.Setovanja su bila 3-2-2,naravno NCP

Stevs je napisao(la):
...
PS: Koliko me sećanje služi i na mojoj KT7A je takođe bio taj clock generator. Pogledaću da li negde u nekoj staroj arhivi imam spisak magistrala i delilaca koje podržava.
Nema vam leba od toga. Ma sta radili, na KT133A necete imati delilac preko 4. Isto k'o sto ja na KT266A (a i na KT333 i KT400) nisam imao delilac 6. Jednostavno, bilo je ogranicenje samog cipseta, /5 je bio plafon.

Da ne bude zabune, rec je o ABIT KR7A ploci i legendarnom Realtek RTM560-266R klok generatoru. Sam generator je strasan, mogao je dosta, zvanicno delilac 6, a nezvanicno cak i 7... ali dzaba kad cipset to nije mogao.

Znaci, taj klok generator na KT7A mozda kojim cudom i moze da obezbedi delilac 5, ali nema sanse da ce sam KT133A cipset to podrzavati.

Yokozuna je napisao(la):
😀 😀 😀
Ako ti GTAIII na 166 MHz FSB radi stabilno vec cetiri sata (!), onda je to jedna djavolski stabilna masina...

... samo ne znam kako ce se 42 MHz na duze staze svideti hardu i IDE kontroleru :mig:

sMilosH - Probaj da memoriju setujes najlosij pa onda stavi FSB 166.

sMilosH - Probaj da memoriju setujes najlosij pa onda stavi FSB 166,
Mozda tvoja ploca moze da podeli 166 sa 5za PCI.

Pitanjce, imas li sta od USB uredjaja? Na preko 159 Mhz meni su svi USB uredjaji odbijali da rade, inace budio mi se i na 170 nesto 🙂 mrzelo me da se zezam previse jer imam USB mis 🙂.

Nazad
Vrh Dno