Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Erik reci neshto...erik mi delovao odushevljeno...a ovaj test bukvalno kazhe ko ima 4770k ne treba da menja za vecinu stvari...a ovo je cpu od 350e

Erik reci neshto...erik mi delovao odushevljeno...a ovaj test bukvalno kazhe ko ima 4770k ne treba da menja za vecinu stvari...a ovo je cpu od 350e

Zavisi sta koristis, ako se samo igras, nikakvu realnu razliku neces videti u 95% igara. Ako se igras i streamujes u visokom kvalitetu, definitivno se isplati. R7 je procesor za poslovne namene, te je za programe koji koriste vise od 4 thread-a mnogo jaci od 4770k.

Osim ako imaš nvidiu i strimuješ preko shadowplay-a koji se ne oslanja na cpu, već na gpu i za to uzima 2-3 fps-a. Kvalitet možda nije vrhunski, ali radi posao. :)

Poslednja izmena:
Ili Radeon i strimujes preko ReLive koji ima istu funkciju [emoji14]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nije se pokazao tako dobar, koristi daleko više resursa ;)

Strimujem overwatch 60 fps bez problema ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zavisi sta koristis, ako se samo igras, nikakvu realnu razliku neces videti u 95% igara. Ako se igras i streamujes u visokom kvalitetu, definitivno se isplati. R7 je procesor za poslovne namene, te je za programe koji koriste vise od 4 thread-a mnogo jaci od 4770k.

Znači, testovi su realni.

Q2 i R5 se čeka za 6/12 na 4.4-4.6 :D Ako dotera do 4.8 biće novi 5 godišnji šampion kao SB 2600k trenutno :)

Kao što rekoh na drugom forumu... Samo da Intel ne ostavi cene, pa AMD poveća svoje i prođemo kao sa 5850 kartica...

:) Jok, nije bilo vremena za to. Mozda nekad kasnije dopunimo test, kada budemo dobili procesor na duzi period.

Steta, to mi je bilo bitnije nego gaming na njemu. Realno mnogo ce vise ljudi da ga kupi zbog toga nego zbog igara.

Ovo sto sam video moguce da je istina, ostaje da sacekamo i da vidimo kad Erik objavi sve kako izgleda. :)

Pa sad, zavisi sta te zanima, ako je neki video encode u pitanju, toga ima :)

Panonski,ne zanima nas,cekamo nase...

Verovatno je bug u pitanju Ivane...msm to za memoriju.

Rezultat nije loš ni za jednu stranu... Ako ne mogu da se klokuju, samo će se lepo u Ž l J e B i T i između intela i to je to. Intel će vrv oboriti cene. Tehnološke revolucije na tržštu, za nas kupce, neće biti. Imaćemo samo jeftinije cpuove.

Problem je taj cap (znam da sam dosadan :D ). I koliko će ići 6/12. Stvarno se nadam da će pokidati na kloku, makar 4.6. To bih već mogao da progutam.

Meni je 16 tredova umesto 8 sa cenom od 600e i te kakva revolucija!Drugo mislim da je nefer testirati 8 jezgara za video igre i uporedjivati ih sa Intelovih 4 jezgra , mislim da ce gejmeri kupovati pre neki r5 koji ce u tom segmentu nadmasiti Intela.
Za ljude iz sveta 3d-a i onih koji se bave video editingom ovo su zaista fantasticne vesti.
Inace win win zibacio cene Ryzen procesora , ali koliko vidim nemaju ni jednu plocu!
Molim nekog da mi objasni kako je win win ovako nasvirao cene, msm kako su dosli do ove cifre za recimo 1800x?

Poslednja izmena:
Upravo mi je stigao mail - Overclockers UK spustili cene svih Kaby Lake procesora. Ne previše, do desetak posto.

Meni je 16 tredova umesto 8 sa cenom od 600e i te kakva revolucija!Drugo mislim da je nefer testirati 8 jezgara za video igre i uporedjivati ih sa Intelovih 4 jezgra , mislim da ce gejmeri kupovati pre neki r5 koji ce u tom segmentu nadmasiti Intela.
Za ljude iz sveta 3d-a i onih koji se bave video editingom ovo su zaista fantasticne vesti.

Kako za koga, za kakav 3d itd. Meni lično i personalno je ovo, ako bude išlo samo na 4.2, prica bez poente i promašena stvar... Renderašima je ok zbog price dropa.

Tako da kao što sam rekao u mom postu koji si citirao. Samo cena i čekamo da vidimo 6/12 oc mogućnosti.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto je iko ikada mislio da ce 8core moci da prepici najnoviji 4core u uobicajenom gaming scenariju. Ni intel to ne moze da postigne, a bi sigurno, cisto da i gamere navuku na HEDT odakle im ide veca zarada.

S druge strane BF1 i igre koje koriste 8-10 threadova, oh oh :D

Ne znam zasto je iko ikada mislio da ce 8core moci da prepici najnoviji 4core u uobicajenom gaming scenariju. Ni intel to ne moze da postigne, a bi sigurno, cisto da i gamere navuku na HEDT odakle im ide veca zarada.

S druge strane BF1 i igre koje koriste 8-10 threadova, oh oh :D

Pusti gaming. Daj nam sutra te cad testove OC vs OC i da vidimo ST perf i perf/W... Pola onih testova što smo gledali nije imalo veze sa životom, kao ni ona 3 zabezeknuta azijata koji su se šatro sa širom otvorenim ustima divili oc mogućnostima ryzen na cela 4-4.2 GHz.

Opet smaram, ali valjda će taj 6/12 biti raspoloženiji za neki viši takt od 8/16 mrcine...

Poslednja izmena:

Čisto sumnjam da će i Ryzen R3/R5 procesori moći da se nose sa overklokovanim 7700k.

Naravno da nece, pogotovo jer ce 6 i 4 core imati manje kesha..... sto znaci 1-4% manji IPC po jezgru

Hoce dovoljno da cpu ne igra ulogu vec da ce sve zavisiti od GPU-a. A klokovace se bolje jer ce do tada proces malo napredovati.
A ono sto potpisujemo ispod svega toga, kostace znacajno manje, a radice isti posao.

Vidim da sam ja pojeo g*vno sa ovim preorderom... Ide ovo po mač u Prodajem ili Menjam.

Lep upgrade sa ljude sa fx-om i one koji hoće jeftini render ili vm komp. Niko od SB pa na ovamo nema šta da prelazi na razen ako se igra...Ovo je 2011 trebalo da izađe. ST people treba da se drži Kabija i .

Malo bacam hejt, ali je realno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno