Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
7 1700 ide na oko 3.9 najviše do 4 GHz dok bi 7 1700X trebalo da dostigne 4.2 GHz.

Ima par CPUz screenshot-ova na netu.

7 1700 ide na oko 3.9 najviše do 4 GHz dok bi 7 1700X trebalo da dostigne 4.2 GHz.

Ima par CPUz screenshot-ova na netu.
Onima sa 1800x se nije posrecilo a ni momcima sa nemackog foruma. Videcemo sta ce Erik reci.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Razlicito binovani, normalna pojava. Za 1800X su birani najbolji primerci, za 1700X dobri, a za 1700 sta ostane... Nailazice i na 1700 golden cipovi, ali ce tu profitirati ko ima pristup recimo 100kom tray procesora, pa da svaki proba i izabere najbolji.

Razlicito binovani, normalna pojava. Za 1800X su birani najbolji primerci, za 1700X dobri, a za 1700 sta ostane... Nailazice i na 1700 golden cipovi, ali ce tu profitirati ko ima pristup recimo 100kom tray procesora, pa da svaki proba i izabere najbolji.
Vidim kako su oni iz AMD profitirali dok su bili uzivo u programu.[emoji14]

U zavisnosti od kvaliteta proizvodnog procesa, lako bi moglo da se dogodi da svi oni budu jako slicni. Zato je Intel i uvek sve te restrikcije, Core2Duo se overklokovao kao lud, E2140 je poznati OC sampion.

Pa ako kupi i7-7700K neće mu trebati ;) A ja ne podstrekujem sivu ekonomiju, šverc i nelegalne radnje ni na koji način.

Sta kenjkas,da izvines... ili mu daj ili ne,koga briga odakle mu proc,a na kraju krajeva nije ni bitno ni koji proc...

Erík,imas jos 24h... bolje da budes spreman :D

Mislim da je bilo vec, mozda ne taj ponudjac, mrzi me da se vracam unazad i odmah posle toga oni uzivo srusili 1800x na 4.1. Nadam se da su istestirali pre nego sto su pustili u prodaju.

^
Tanko... Baš me zanima koji klok je Erik izvukao, mada je već rekao da su izgleda dobili primerak koji ide ispod proseka(šta god to značilo).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Super rezultati ako je tacan test.

Ovo pokazuje da 1700x ima dovoljno jak 1-8 thread performans(iako nije procesor pravljen za dx11 gaming ili bilo kakav drugi vid gaminga), a da ljusti u multi-core.

Memory bandwidth test moze da se zaobidje jer je koriscena dual channel 2133 memorija, a kod intela dosta brze, na x99 quad channel.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

IPC losiji nego Haswell, sve ove igre osim Bioshock su vise GPU bound prema rezultatima. Jedino Bioshock pokazuje pravo stanje. Jos da se sutra potvrdi da ne mogu ovi relativno povoljni modeli preko 4 GHz a binovani preko 4.2 GHz, bice sve kako sam i ocekivao. Veliki korak za AMD, nikakav za industriju.

Tesko da ce Intel mnogo skidati cene

Super je ovo, Ivy/Haswell nivo - ocekivano. E sad jos treba docekati 100-200 evra procesore za raju...

Povraća mi se kada vidim 1366x768 rezolucije u ovakvim testovima. No ako je tačno, to bi značilo da je i 4770k bolji za gaming.

Jako fino :)

Ako je stvarno 1700x "bacao" do 3.8 jako se lepo drži čak i protiv 7700k sa 4.4. Problem mi je samo taj cap od 4.2, koji se nadam nije tačan. Možda će više ići R5 6/12.

I, pod pretpostavkom da je tačno, smešne se rezolucije :) 1366x768? Stvarno? :D LoL

Na 4.0 povukao lepo struje

fb9491078e24e3a436221d5cc2332ede.jpg

Evo navodnog ss-a iz Gta V sa sajta review-a, koji je "slucajno" izbacen iz slika na guru3d.

Takodje se vidi da je Ryzen testiran sa 2133 memorijom, sto je notorna glupost.

Na ss-u se vidi da je fps isti na 8c/16t Zenu sa 600mhz nizim klokom od 7700k koji je uparen sa brzom memorijom od Zen-a.

Ovo je veoma los rezultat za intel, ako se ispostavi da je review tacan.

Poslednja izmena:
Verovatno je bug u pitanju Ivane...msm to za memoriju.

Rezultat nije loš ni za jednu stranu... Ako ne mogu da se klokuju, samo će se lepo u Ž l J e B i T i između intela i to je to. Intel će vrv oboriti cene. Tehnološke revolucije na tržštu, za nas kupce, neće biti. Imaćemo samo jeftinije cpuove.

Problem je taj cap (znam da sam dosadan :D ). I koliko će ići 6/12. Stvarno se nadam da će pokidati na kloku, makar 4.6. To bih već mogao da progutam.

Poslednja izmena:
Ljudi, to za RAM je vrv zbog lošeg BIOS-a ili lošeg očitavanja...

... Jos da se sutra potvrdi da ne mogu ovi relativno povoljni modeli preko 4 GHz a binovani preko 4.2 GHz, bice sve kako sam i ocekivao...
Nije neka šteta, ni da ti se očekivano ne dogodi... :smoke:

Ljudi, to za RAM je vrv zbog lošeg BIOS-a ili lošeg očitavanja...
U chartu za memoriju(memory bandwidth) stoji da je koriscena 2133 memorija i to se poklapa sa ss-om ocitavanja iz cpu-z.

Edit:

Za sad nam je dovoljno da imamo jeftinije cpu-ove :D
Ovo meni deluje kao glupost, ceo ovaj test, ne bih dizao neku frku oko njega.

Mozda je konkurencija 'pogurala' leak :D

Poslednja izmena:
Ako je tacno onda je ocekivano 3-10% nizi IPC od skylake-a, AMD je verovatno birao testove gde je IPC cak i bolji ili tako samo lici....... ceka se baterija testova, ovo je za sad ok sli nista specijalno, pogotovo ne za gamere

Pise da su koristili engineering sample cpu (ako translate ne laze) pa je diskutabilno da li je radio turbo ili su svi testovi na osnovnom taktu.
Sajt malo malo pa secka, valjda ga sada posecuju vise nego ikada u novijoj istoriji.

Nije neka šteta, ni da ti se očekivano ne dogodi... :smoke:

Meni je u sustini svejedno, 10-20% nizi IPC od Intela nebitno. Meni jezgra trebaju, ne treba mi za igrice ni za programe sto ne vide jezgra. Workflow trazi jezgra i puno memorije. Moze da se radi na 4/8 ali mi treba malo prostora za disanje.

Poslednja izmena:
^Kao i svima koji kupuju ove procesore.

A kupcima 4/8 uglavnom nije bitno da li je perf +-10-15%, vec cena. Bice ovo super, cekamo Erika, manje od 24h do objave :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno