Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja dok ne vidim bar 10+ sajtova nista ne zakljucujem, pogotovo baljkanskim sajtovima ne verujem nista (izbor testova losh, pristrasni, povrsni, itd... ko ima daje HW taj neka cita baljezganje).... vec duze vreme

Poslednja izmena:
Ja ne verujem ni većini day 1 testova, jer ako je AMD nastavio praksu koju je počeo sa svojim GPU-ovima, da pravi bele i crne liste sajtova/recenzenata koji mogu dobiti njihove kartice unapred, kao i pozive za interna druženja. Te davanja recezentima "preporuka" od čega treba da se sastoji baterija testova, pa zatim i stavljanja na crne liste onih koji ne žele sasvim da se pridržavaju preporuka :)

Poslednja izmena:
@zeljko
Erik je nas covjek sa foruma, momak se odlicno razumije u HW, uvjek je bio realan, cak i koristi intel, ne vidim zasto bi bio pristrasan i sto bi sumnjali u njegovu strucnost oko testiranja.

@rama
@željko
Opustite se momci,sve dolazi na svoje mesto...;)

Koje mesto? :)

morate razumiti AMD mrzoljubce kakvi god testovi budu Ryzen nece valjat :D

Procesori su generalno "teski" za testiranje, po meni test nije test ako nije utroseno bar minimum nedelju dana testiranja, nekih ~100 aplikacija + 30+ brobranih CPU limited igara, pogotovo CPU sa novom arhitekturom gde treba iskopat jake i lose strane iste!

morate razumiti AMD mrzoljubce kakvi god testovi budu Ryzen nece valjat :D

Ja nisam AMD mrzac, niti se vezujem sa brendove, uvek gledam najbolji proizvod za ono što mi treba. Za razliku od nekih koji se emocionalno vezuju za pojedine kompanije i proizvode.

Kao što sam rekao, ako se ispostavi da je tačno da može da se drži sa single core perfomansama stock 7700k, ja dan posle toga naručujem 1800x. Ako ne, naručujem 7700k :)

Poslednja izmena:
Procesori su generalno "teski" za testiranje, po meni test nije test ako nije utroseno bar minimum nedelju dana testiranja, nekih ~100 aplikacija + 30+ brobranih CPU limited igara, pogotovo CPU sa novom arhitekturom gde treba iskopat jake i lose strane iste!

Gdje ima takav test, da pogledam, minimum 100 app i 30 igara, daj link casti ti.

Nerealno je izbaciti takav test, a kamoli za day one.. Pogotovu sto cemo mi testirati jos nekoliko platformi uporedo. Gomila testova, da pokriju sve branse, ali 100apps i 30 igara je mega nerealno za bilo koga. Mi bas zbog nevernih toma uvek sve screenshotujemo i snimamo u toku testova video. Hvala newmulti :)

Opet da naglasim da informacija o single core performansama je stigla od člana drugog foruma i govorio je o oveklokovanom Ryzen procesoru koji kao takav ima single threat performanse stock Kaby Lake procesora.

Da ne bude zabune, neko drugačije shvatio ili da je AMD lagao :)

(ako je OC bio na ~ 4.2 još će ST perforormanse da budu jako blizu Skylake-a clock by clock?)

Poslednja izmena:

Što se tiče igara, ja čekam digital foundry test, tu se lepo vidi u svakoj sekundi šta se dešva i baterija testova im se uglavnom sastoji od najpopularnijih naslova, nisu od onih koji stave Ashes of the Singularity ili neki sličan naslov koji niko na svetu ne igra, a koji drastično pravi razliku u korist jednog proizvoda ili drugog :)

Što se tiče igara, ja čekam digital foundry test, tu se lepo vidi u svakoj sekundi šta se dešva i baterija testova im se uglavnom sastoji od najpopularnijih naslova, nisu od onih koji stave Ashes of the Singularity ili neki sličan naslov koji niko na svetu ne igra, a koji drastično pravi razliku u korist jednog proizvoda ili drugog :)
Vadi pare [emoji14]

Opet da naglasim da informacija o single core performansama je stigla od člana drugog foruma i govorio je o oveklokovanom Ryzen procesoru koji kao takav ima single threat performanse stock Kaby Lake procesora.

Da ne bude zabune, neko drugačije shvatio ili da je AMD lagao :)

(ako je OC bio na ~ 4.2 još će ST perforormanse da budu jako blizu Skylake-a clock by clock?)

Govorio je o overklokovanom procesoru koji prestiže single thread performanse stock 7700k. Ako bi maksimalno overklokovan 1800x imao single thread perfomanse na nivou 7700k @4,6-4.7Ghz, to bi mi bilo sasvim dovoljno da se preživi dok ne dođe i valjana multicore podrška.

Biće tek zanimljivo sa x4 i x6 zenićima... :)

Samo da x4 mogu u proseku da idu na 4.5 i nema problema.

Poslednja izmena:
Ja nisam AMD mrzac, niti se vezujem sa brendove, uvek gledam najbolji proizvod za ono što mi treba. Za razliku od nekih koji se emocionalno vezuju za pojedine kompanije i proizvode.

Kao što sam rekao, ako se ispostavi da je tačno da može da se drži sa single core perfomansama stock 7700k, ja dan posle toga naručujem 1800x. Ako ne, naručujem 7700k :)

Ne znam sto si se pronasao u mom postu? :d
A to da su Sp performanse kao i7 7700K pa to je prosto ne moguce ne znam gdje si to procito? :)

AMD je jasno pokazao kroz cinbench test da su SP performanse ispod i7 7700K i to je sigurno tako, da je drugacije AMD bi se sigurno pohvalio i napisao da imaju brzi procesor od i7 7700K u SP

Govorio je o overklokovanom procesoru koji prestiže single thread performanse stock 7700k. Ako bi maksimalno overklokovan 1800x imao single thread perfomanse na nivou 7700k @4,6-4.7Ghz, to bi mi bilo sasvim dovoljno da se preživi dok ne dođe i valjana multicore podrška.

Govorio je OC Ryzen (na kojim taktovima???) koji pod određenim uslovima (specifičan benčmark) prestiže stock i7-7700K.

To, ukoliko je tačno, može biti ovaj test koji je procureo pre neki dan:
AMD-Ryzen-7-1700X-vs-i7-7700K-IPC-single-threaded.png

Ode 600e.

@Erik011 ozbiljno?

@rAMA
Ocekujem fotku fakture 3. marta ;)

Masi ne treba procesor jaci od 7700k.

Masi treba takav, ili DO 20-25% slabiji za 50% nizu cenu, sto cemo verovatno i dobiti sa 4/8.

A ljudi kojima treba 5ghz 7700k zbog single threada, nek pazare 7350k i klokuju na 5ghz.

Oni kojima je potreban taj monstruozni single core+solidan multi core, a 8/16 i 6/12 Ryzen-i ce sigurno imati jaci multi core za slicnu/nizu cenu kao i 7700k, nek idu na intel.
Broj takvih, kojima 7700k ulazi u obzir za kupovinu vise od 6/12 Ryzena sa dosta boljim multi core ili 4/8 Ryzen-a po 50% nizoj ceni sa 20-25% slabijim performansama, ce biti mizerno mali.

Ako se ispune ocekivanja i budu ove cene koje su najavljene, ili ce 7700k ici za 240-250e ili ce se prodavati jednom u mesec dana, kada ga kupi neki okoreli intel fanboy kome nije stalo da uzme najadekvatniji proizvod za novac koji ima ili neko iz one, u odnosu na velicinu trzista, mizerno male grupe ljudi koje sam naveo iznad.

My 2c

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nekako mi se cini da je ipak mislio na Ryzen

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno