Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko dade erik-u da testira platformu, kad' u sve morate vi da ga uputite... :smoke:

Erik, koji cpu?

Mene interesuje da li je istina da ce ova Hero podrzavati kulere sa AM3/AM3+ podnozjem? Konkretno, zanima me za CM V6GT.

Firestrike ide pod obavezno. BF1 sam mislio ali, veliko ALI. Multiplayer je previse varijabilan da bi bio test platforma. Jedino singleplayer moze imati smisla jer je donekle stalan. Razmisljao sam o AOTS jer standardizovani benchmark ima.
Bez OC ne izbacujem test, ne radim ja to kao Benchmark :D imamo 'ladjenje, bez brige. Nije custom loop, ali nije ni poenta da predrkanom hladjenju radimo test. Temp i potrosnja se podrazumevaju :)
Super, vidim bice dobrih testova :) Opremljen si :D Na BF1-BF4 mp sam mislio jer stalno nesto brljave po mapi drugi igraci, i CPU u pozadini ima stalno posao da bi to sve sto se dogodilo na drugom kraju mape bilo spremno i kod tebe...Nije pogodan test ali moze dobro doci ;)

Poslednja izmena:
Render testovi ce biti fokus jer je ipak 8 core. GTA V i Crysis 3 su mi malo njakavi za test jer ne koriste sva jezgra pa ih i ne vidim kao validan test aparat za 8c/16t procesor. Jos uvek i mi diskutujemo sta sve turiti u test bateriju, tako da je svaki savet dobrodosao.
Ok jedna igra za SingleThread performanse, ali vise od toga gubi smisao.
Nas ovde zanimaju igre, FX-8xxx je solidan u tim ozbiljnijim ali dzabe kada ne vrti GTA V u "locked 60", samo ti daj GTA, napisi koja graficka, mi cemo se vec snaci sa komparacijama :)

Nas ovde zanimaju igre, FX-8xxx je solidan u tim ozbiljnijim ali dzabe kada ne vrti GTA V u "locked 60", samo ti daj GTA, napisi koja graficka, mi cemo se vec snaci sa komparacijama :)

I to sto kazes, ja sam na YT radio testove na istim GPU (GTX 970) samo razliciti CPU (FX 8350 i i5 4690k) i boga mi gledanost je velika, sto znaci to dosta interesuje ljude. :)
Za 8350 mi test ima preglednost preko 170k :D Ovi ostali valjda po 50-60k nisam siguran a i odavno nisam proveravao :d

Poslednja izmena:
Ako je bilo , sorry

Poslednja izmena:
Obavezno odraditi test CS:GO i Overwatch-a, posebno obratiti paznju na min FPS jer su FX imali problem velikog pada FPS-a na odredjenim delovima mape.

Poslednja izmena:
Obavezno CS Go

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

S obzirom da 6300 daje minimalnih 90 fps na overwatch, sve na max(osim shadows, dynamic reflections,effects i par drugih nebitnih stvari i stvari koje bodu oci u mass fajtovima) i od 4/4 Zen-a ocekujem da minimalni fps ne bude ispod 140-150.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

S obzirom da 6300 daje minimalnih 90 fps na overwatch, sve na max(osim shadows, dynamic reflections,effects i par drugih nebitnih stvari i stvari koje bodu oci u mass fajtovima) i od 4/4 Zen-a ocekujem da minimalni fps ne bude ispod 140-150.

cemu care a vecina fura monitore 60Hz ...

Pa OW je esports fps i jedna od igara gde 144hz igra ulogu.

1. Gleda se cena, a ne broj jezgara.

2. Gta V nece sigurno da iskoristi 16 threada u potpunosti, tako da ce slican rezultat biti i na 4/8 Ryzenu po svoj prilici.

^ po broju jezgara i multi thread performansama.

Render testovi ce biti fokus jer je ipak 8 core. GTA V i Crysis 3 su mi malo njakavi za test jer ne koriste sva jezgra pa ih i ne vidim kao validan test aparat za 8c/16t procesor. Jos uvek i mi diskutujemo sta sve turiti u test bateriju, tako da je svaki savet dobrodosao.
Ok jedna igra za SingleThread performanse, ali vise od toga gubi smisao.

WinRAR, 7z kompresija uz enkripciju, a od igara Football Manager (primjer).

7z obavezno! Da vidimo memorijski protok kako sljaka.

Firestrike ide pod obavezno. BF1 sam mislio ali, veliko ALI. Multiplayer je previse varijabilan da bi bio test platforma. Jedino singleplayer moze imati smisla jer je donekle stalan. Razmisljao sam o AOTS jer standardizovani benchmark ima.
Bez OC ne izbacujem test, ne radim ja to kao Benchmark :D imamo 'ladjenje, bez brige. Nije custom loop, ali nije ni poenta da predrkanom hladjenju radimo test. Temp i potrosnja se podrazumevaju :)

Pročitah zadnje 5-6 strane, sve stoji što si napisao , predpostavljam da ćeš test raditi sa RX 480, nego ako si u mogućnosti pusti i neki rez sa GTX 1060, da se ne uvrede zeleni.

raditi test na mid range garfikama i top CPU nema nimalo smisla

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno