Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako to vec ide, oni koji imaju kesa pametno ce da uloze kod nas ce kupiti.
Oni snalazljivi ce preko tetke iz nemacke.
Ovi treci ce nesto sto je ispalo iz kamiona kod nas ili u inostranstvu..
A mi ostali cekamo cene polovnih Intela i AMD-a da padnu. Ajmo jos jedan tnx za ryzen!

Sent from my A0001 using Tapatalk

Prihvatam ja neki 3570k/4690k sa maticnom za 150/200e, necu imati neki veliki problem sa tim :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I MSI AMD Ryzen ploce izgleda imaju podrsku za Windows 7:

11.PNG

Izgleda da da ne pije vodu to da AMD Ryzen nece raditi na Windows 7 , ja iako nisam ljubitelj ovog operativnog sistema ipak ga milione koristi a svaki dinar je bitan proizvodjacima maticnih ploca , tako da osecam da ce i Asus i Asrock AMD Ryzen maticne ploce podrzavati sedmicu kao Biostar , MSI , Gigabyte...

Kako tacno radi XFR?

Dakle stock 3.6Ghz. Boost clock 4Ghz, kontam multi x40. A XFR 4.1Ghz? Da je 41x multi, verovatno bi spao u extended boost? Ili su oc preko bus-a, tj 102,5mhz. :)

Cena 1700 u DE 360 evra. Kad bi tako bilo u HU minus porez 285 evra. Mozda se iscimam.

Sta mislite koliko ce nasi Madjari da zacene?

1700X u Emiratima za preorder 1470AED, što mu dođe okruglo 400$ ili 380 EUR. 1800x 1850AED ili 500$ ili 475E
Phone preorder!

Pošto sam dao otkaz ovde i vraćam se u kući definitivno krajem marta, uzeo bih više komada, neki za mene (ako bude mnogo bolji u cadovima), neki za zavaljivanje :D, ali nz kakva će cena biti kod nas i kod naših "mađara"...

Sjajno. Mi pre mesec dana za render mašinu platili i7-6800K i X99 ploču skoro 100.000 RSD.

A ploče bi mogle 10-20% dole, ali ih razumem. I dalje ne znam da li je bolji izbor ASRock AB350M Pro4 ili ASUS Prime B350-Plus

A tek ovo :D
ZwY05FK.jpg

Poslednja izmena:
Sjajno. Mi pre mesec dana za render mašinu platili i7-6800K i X99 ploču skoro 100.000 RSD.

A ploče bi mogle 10-20% dole, ali ih razumem. I dalje ne znam da li je bolji izbor ASRock AB350M Pro4 ili ASUS Prime B350-Plus

Pogledajte prilog 222921

Da se razumemo, volim ploče od "rokanja u b**ju" :D, ali ova AB350M Pro4 je užaš "na oko". Mogli su da stave barem I/O backplate, jer PCB deluje identično i deljue da bi pasovao bez problema. I šta koji moj više stavljaju VGA portove na ove mainstream ploče... Bolje 2 USB konektora, a ko još fura VGA, neka koristi adapter....

https://videocardz.net/mobo/asrock-b250m-pro4/

Poslednja izmena:
Da li će to što x99 radi u quad chanel biti prednost kada se koristi 3d max na primer? Planiram da kupim sestri komp koji bi se pre svega koristio za render i photoshop.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 222921

Jos jedan WattMan... sreca pa ovde valjda mozes nesto da uradis u UEFI-ju...

Uvek može iz BIOS-a. Ali ovo izgleda kao mogućnost na ugasiš 2-4 jezgra a podigneš klok kod ostalih, ako ti je za naredni posao (igru) ST bitniji od MT-a, i sve to bez restarta

Da li će to što x99 radi u quad chanel biti prednost kada se koristi 3d max na primer? Planiram da kupim sestri komp koji bi se pre svega koristio za render i photoshop.
Kao sto sam vec pisao, za Photoshop, sve preko 6 jezgara je irelevatno, ako Ryzen 6c/12t bude ono sto se najvljuje, bice to jedna optimalna varijanta. U svakom slucaju i7 7700k ostaje kao odlican izbor jer Photoshop se pre svega oslanja na brzinu procesora.

Pogledajte prilog 222921

Deluje jako interesantno, videćemo da li će i koliko imati efekta recimo za igre koje rade samo sa 2 ili 4 jezgra isključiti ostatak procesora i overklokovati samo tih 2/4 aktivna jezgra.

Da, tu bi 6c/12t procesori mogli da upadnu kao all-round rešenje. Do 16h za posao, od 16h za Call of Duty

A jeste li obratili pažnju na max vrednost u softveru? 6375 MHz :d Ako 4c/8t može na 4.2-4.3 GHz na vazduhu, u opsegu 100€ - 1000€ nijedan zaključan ili 6+ core intel nema šta da traži. A i od otključanih jedino se za i5-7600K i i7-7700K može naći poneki scenario u kom su najbolje rešenje

Poslednja izmena:
A jeste li obratili pažnju na max vrednost u softveru? 6375 MHz :d Ako 4c/8t može na 4.2-4.3 GHz na vazduhu, u opsegu 100€ - 1000€ nijedan zaključan ili 6+ core intel nema šta da traži.

Da ga malo ne pretera ga malo sa tim "6+ core"? :D

Mislim pre svega na 6800K, 6850K i 6900K (6c i 8c). Kao i ovi 1700/1800, to su procesori koji se uzimaju isključivo zbog MT performansi. I tu je definitivno odnos perf/price na strani AMD-a.

Zaključani i3, i5 i i7 jesu odlični, ali zbog toga što su zaključani, gube tamo gde je KL u prednosti - visoki klokovi

Cim se oni ne hvale sa OC rezultatima, vjerovatno 4.2ghz neki je maximum koji cemo viditi na 8c/16t, uostalom sad samo izlaze 3 procesora i svi su 8c/16t, kasnije ce lagano izbacati slabije modele, vjerovatno vode se logikom da iskoriste hajp pa da prodaju ove skupe modele, a kasnije kad izbace neki 6c/12 ili 4c/8t malo ce biti oni koji ce se odluciti za 8c/16t.
Sve u svemu tek su i ti biosi na plocama izasli iz beta faze, bice tu sigurno jos neki dodatno poboljsanja u buducnosti, pitanje je kako funkcionise ova Master aplikacija za OC...ima tu dosta jos nepoznati kao recimo i rad sa memorijom, nisam nigdje vidio memoriju preko 2133mhz sto je jako cudno, takodjer nema rezultata sa OC-om to bi mogle biti dvije stvari i moguca razocarenja kad su Ryzen 7 procesori u pitanju.

Ono sto je najbitnije ove performanse po defaultu i cijena jako su dobri.

Sto se tice gejminga:
"The first video shows Battlefield 1 in which the AMD Ryzen 7 1800X runs faster – by around 5 frames – than the Intel i7-6800K.

In the second video, we see the AMD Ryzen 7 1800X running Sniper Elite 4 faster than the Intel i7-6900K."
E sad, Ryzen 1800x ima turbo od 4,0 GHz + 100MHz XFR (ako je toga bilo), 6800k ima turbo od 3.6 (pri tom 6c) a 6900k 3.7GHz znaci sa 4 threada manje i 400-500MHz manje 6800k ima samo 5FPS manje. A u drugom slucaju AMD sa 300-400MHz vise u odnosu na Intel su tu negde
Posto su bili Titan SLI/RX480SLI ne bih rekao da su ograniceni grafikom. Intel se dobro drzi u ovom segmentu upotrebe, a ja ocekivao vise.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
*** ... a gde su rajzen 3 i 5 ???

Pa nije još launch za njih bio. Sad su flagshipi prvi.

Nego baš se premišljam...svrbi me, a ne treba mi :) I još nema pravih testova :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno